Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2021 04:00 - ХИТРОСТИТЕ НА ДЯВОЛА
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 171 Коментари: 0 Гласове:
0



 Прочит: Ефес. 6:10-18



„Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола.“ (Ефес. 6:11)


  Интересно е, че апостолът набляга на хитростите на дявола. Нашият враг има множество методи за водене на война против вярващите, които включват най-различни оръжия. Той воюва с помощта на огромна ярост, на различни тактики и стратегии, на грубост, на насилие, на тормоз. тези методи са опасни. Но най-опасни са хитрините му. Историята на църквата ни уверява в тази истина. В ранните години на християнството неговите врагове са искали да го унищожат с груба сила. Смятали са, че като подложат хората на изтезания и като ги убиват, ще изкоренят и вярата им. Скоро дяволът сменя тактиката и започва да действа хитро. Християнството става равноправна, а после и господстваща религия. И в нея се вмъкват хитреци, които започват отвътре да подкопават силата и истинността на вярата. И успяват. Дотолкова, че днес много хора не искат да чуят за вяра и църква и не можеш да им затвориш устата, когато вземат думата да описват пороците на християнските водачи.


  Другото име на дявола е хитрец. Той отдавна е разбрал, че няма смисъл да воюва честно и открито с вярващите, а просто може да използва други средства за целта. Има си доверени хора. те му вършат прекрасна работа. Могат да се обличат в свещенически одежди, могат да си увесят огромни кръстове на шиите. Всичко могат, стига да ги маскира добре. Духовната борба не се води на някое бойно поле, с враг, който има ясно лице. Тя кипи навсякъде -  на работа, в училище, у дома, дори и в църквата. Първо трябва да разпознаем врага, че тогава да се бием с него. Не е лесно, той не иска да се разкрива, дебне ни подло. Нужно ни е особената дарба на разпознаване, за да усещаме присъствието му и да му се опълчваме, а не да го смятаме за наш човек и да му се доверяваме.


  Молитва: Силни Боже, опази ни от лукавия, който е много по-хитър и опитен от нас и лесно може да ни измами. Дай ни духовна закрила и мъдрост, за да не му позволяваме да управлява живота ни и да ни използва за своите гибелни цели, амин.


  Тема за размисъл: Който навреме е усетил атаката на дявола, вече наполовина е спечелил битката.  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1716872
Постинги: 3927
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930