Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2021 04:00 - БАЩАТА НА ХИТРЕЦИТЕ
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 125 Коментари: 0 Гласове:
1



 Прочит: Битие 3:1-7 „А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал.“ (Битие 3:1)


  Хитростта е оръжието на слабите. те нямат смелостта да излязат на открита битка, да се противопоставят по достоен начин. Затова избират други методи, които са подли и коварни; на тях им е все едно, интересува ги само да оцелеят и да спечелят. Дяволът от самото начало е избрал да бъде хитър. Той знае много добре, че не може да устои пред силата на Бога и единственият му шанс е да заложи на подлостта.


  Хората осъзнават, че хитростта е недостоен начин на поведение и затова не се хвалят с нея, стараят се да представят делата си в такава светлина, че те да изглеждат красиви и благородни. Това също е част от репертоара на хитростта: да прикрива истинската същност на човека. Политиците полагат огромни усилия да представят цялата си дейност като почтена и водена от интересите на народа, докато тя всъщност е дълбоко егоистична. Това ги прави толкова отблъскващи. Нека ние като християни не повтаряме грешката им! И ние имаме навика да се рекламираме, да изтъкваме само хубавите си дела, а лошите да крием. Кого ли лъжем? Хората ли, себе си ли? А може би се мъчим да излъжем Бога? Това последното е съвсем отчаяна работа.


  Ако искаме да правим разлика между Божиите и дяволските дела, много е просто: първите са открити и видими, вторите винаги имат нещо прикрито, спотаено из тревата, съскащо из храстите. насъмнено е трудно да нямаш тайни и всичко да ти е открито и честно в този дяволски свят, пълен с лъжа и населен с хитреци. НО пък това е достойно пред Бога. Той ще опази онези, които копнеят да живеят точно по този начин. Ще ги защити от хитрините и ще ги прослави като чада на светлината. А и да си хитър не е много лесно, защото все ще се намери някой по-хитър, който да ти развали работата.


  Молитва: Боже на светлините, опази ни от изкушението на хитростта и ни дай да бъдем винаги открити пред Теб и пред хората. Дай ни желание и сили за такова поведение, че да не се срамуваме от никоя своя дума или дело, амин.


  Тема за размисъл: Хитростта може да носи някаква изгода, но никога не носи истинска и чиста радост.  



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1716669
Постинги: 3927
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930