Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2021 04:00 - САМООТРЯЗВАНЕ
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 115 Коментари: 0 Гласове:
1



 Прочит: Плач 3:25-33



„Както пръчката не може да даде плод от само себе си, ако не остане на лозата, така и вие не можете, ако не пребъдете в Мен.“ (Йоан 15:4)


  Всъщност отрязването на една пръчка от лозата зависи от самата нея. Ако тя дава плод, никой не е толкова луд да я реже. Напротив, ще я пазят и ще се грижат за нея. В случай, че Земеделецът реши да отреже една пръчка, той е принуден да го направи. Тя не Му е оставила друг избор.


  Господ не отрязва никого просто така, защото много Му се иска да го направи или защото обича да реже. Той взема ножицата само в краен случай. В човешкото съзнание дълбоко е залегнала идеята, че Бог е едва ли не касапин, който само търси кого да заколи и премахне. Смята се, че Той наблюдава хората и при най-малкото им провинение ги клъцва. Този там казал някаква дума, онзи направил нещо лошо, трети наранил някого - и веднага от небето пада наказанието право върху главата му.


  Ако беше така, всички отдавна да сме изчезнали. Истината е точно противоположна: Бог наблюдава пътищата ни, но не бърза да ни накаже. По тази причина има толкова злодеи, които не правят нищо, освен престъпления, но са си живи и здрави; има толкова лъжци и измамници, толкова прелюбодейци и сладострастници. Няма ножица за тях. Бог им оставя възможности да се покаят и променят.


  И още нещо изненадващо: хора благочестиви и вярващи постоянно имат проблеми, болести, неприятности, сякаш, че са най-лошите. Това пък защо? Защото Земеделецът ги подрязва, за да дават още повече плод! Другите са оставени на произвола, нека си живеят, бедните, че после ги чака огън. Но тези, Божиите, верните, те се нуждаят от строгост, както синът се нуждае от наказание, за да не изгуби правия път. Благословено е да бъдеш под Божията грижа, макар и често да усещаш болката от ножицата.


  Молитва: Небесни Земеделецо, очиствай ни и отрязвай от нас всичко, което не е угодно на волята Ти. Дай ни зрелостта да приемаме Твоето действие върху нас и да понасяме с търпение болката. Смили се за безплодните, които се радват прибързано на благополучие и живеят безгрижно. Амин.


  тема за размисъл: Божията болка е спасителна, а гибелно е удоволствието от безплодния живот.   



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1705897
Постинги: 3914
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930