Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03 04:00 - ЦЕНАТА НА НЕВЕЖЕСТВОТО
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 347 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ПРОЧИТ: Числа 15:25-28


Когато съгреши от незнание, да направи умилостивение за него и ще му бъде простено.“ (Числа 15:28)


  Невежеството донякъде оправдава греховете, които вършим ние хората.Толкова знаят, така са ги учили, това са видели от другите. В закона Бог предвиди възможност съгрешилият поради незнание да бъде опростен, като се принесе съответната жертва. Доста скъпо му излизаше на един такъв невежа - трябваше да принесе цяла коза (ст. 27). А и следващият път вече нямаше да може да се оправдае с невежеството си. Както във всички други области, така и в духовната невежеството излиза доста солено. Невежите винаги са сред най-последните, най-бедните, най-нископоставените. Образованите са далеч по-горе от тях. Много по-изгодно е да се просветиш, отколкото да останеш все същия неграмотен бедняк.


  Никой няма да се оправдае пред Бога заради това, че е бил невеж. Да, нещата в живота му са се стекли зле, роден е в духовно пуста среда, сред безбожници, сред груби хора. Но нима има толкова примитивно човешко същество, което никога не може и за миг да се замисли откъде се е взело, какво прави тук и какво го чака в бъдеще? Нима трябва да си много учен, за да си зададеш тези елементарни въпроси? Нима когато вършиш нещо лошо, не можеш да се усетиш, макар и никой да не те е учил на религия и морал? Нима Божиите закони не са написани на плочите на човешкото сърце?


  Духовната просвета на отваря очите за Бога и за нас. Ние по-добре можем да разберем своето призвание на този свят, да живеем по-праведно, да умеем да вършим повече и по-добри дела в полза на хората. Нямаме никаква сметка да останем невежи. Ще ни излезе много скъпо, а и Бога не можем да измамим. Ще бъдем разкрити и изобличени. Затова по-собре да вземаме Библията и да четем!


  Молитва: Боже святий, Ти ни водиш по път на усъвършенстване и израстване във вярата. Благослови умовете ни да разбират Твоето Слово, сърцата ни да го обичат и волята ни да се покорява на Твоята, за да ставаме все по-подобни на нашия образец Господ Исус Христос, амин.


  Тема за размисъл: Другите имена на невежеството са бедност, презрение и пропадане.
 АБВ НА СПАСЕНИЕТОКаква е Добрата Новина или Благата Вест на Евангелието за Исуса Христа? Тя е, че Исус Христос  дойде на този свят (роди се от девица), беше разпънат на кръст, беше положен в гроб, възкръсна на третият ден и че един ден Той ще се върне отново. Това е Благата Вест!


  И съвсем простичко, по детински, ще ви обесня „АБВ-то на спасението“. Единственото, което ти и аз трябва да направим е да признаем, че сме съгрешили против Бога и че имаме нужда от Спасител.


  В Римл. 3:10 ни се казва: „Няма праведен ни един“


  А в Римл. 3:23 четем: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“


  Всички ние сме се родили грешници и поради тази причина, ние всички трябва да се новородим, т.е. да се родим отново духовно, за да влезем в Небесното Царство. „Заплата на греха е смърт “ (Римл 6:23). Заплата е смъртно наказание! Но ... тук идва Благата Вест - „а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“ 


  Скръбта по Бога е тази, която ни води до истинско покаяние за греховете срещу праведния, справедлив Бог, след което настъпва промяната на сърцето ни. Ние обновяваме  ума си, а Бог променя сърцата ни и ни възстановява, съживява ни отвътре навън. „Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.“ Това беше А-то.


  Следва Б: Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос е Господ. Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос  умря за твоите грехове, че беше погребан и че Бог Го възкреси от мъртвите.


  В Римл. 10:9-10 четем: „и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите.“


  И В: да призовеш името на Господа. Това означава да се довериш, да повярваш с цялото си сърце, че Исус Христос е Този, Който казва, че е. Всеки човек, от Адам, та чак до днес, който някога е живял по лицето на земята, ще преклони коляно и ще изповяда с устата си, че Исус Христос е Господ - Господ на Господарите и Цар на Царете.


  Римл. 10:9-10 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.  Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“


  Преди да прочета този силен стих - Римл. 10:13 - бих искал да кажа следното: Може би днес има някой, който трябва да посвети отново живота си на Бога. Ти си се отклонил, отдалечил си се и Господ те призовава обратно при Себе Си. Не случайно четеш тези редове. Това е така, защото днес трябва да се върнеш при Него. Бог те обича и ти Му липсаш. Бог не ти е ядосан. Той не те осъжда и те чака с отворени обятия!


  Римл. 10:13: „Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".


  А ако ти никога не си призовал името Господне, за да бъдеш спасен, какво чакаш? Не виждаш ли какво става по света? Защо си играеш с най-важното, съдбовно решение, което трябва да вземеш в живота си, за да имаш вечен живот? Днес е деня. Днес е спасителен ден.


  Библията ни предупреждава за краткостта на живота. „Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Библията не ни казва да се замислим дали да повярваме някой ден, а да повярваме днес! „Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. „В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!“ (2 Коринтяни 6:2).


  Помнете и това: „Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието ... Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.“ (2 Петрово 3:3-4, 9)  
   Гласувай:
1
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1040420
Постинги: 2943
Коментари: 97
Гласове: 662
Календар
«  Април, 2021  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930