Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2020 06:00 - ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 590 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Едно от най-великите мисионерски послания за църквата ще открием точно в Откровението.

Бог подготвя църквата Си (7 църкви) да занесе на света (7 печата) най-великата вест за Божия Агнец, Който носи греха на света! Поради това, че светът не се покайва, следват предупрежденията на тръбите (7 тръби). Църквата е в духовна битка със силите на злото (7 видения за войната). Преди да се излее Божият гняв към света (7 чаши) и блудницата (7 слова), истинската църква е грабната. Следват наградите за светиите през 1000-годишното царство (7 видения) и вечността (7 откровения). Всички шести части от 2 до 7 картини ни говорят за участта на нечестивите, а всички седми части на осемте картини - за участта на праведните.

Посланието: Трябва да занесем на този свят вестта за Заклания Агнец (Откр.5:9). Йоан Кръстител прогласи: „Ето Божия Агнец, Който носи греха на света.“

1 картина - подготовката: Исус подготвя църквата Си, за да занесе посланието. Към пет от църквите имаше упрек заради компромиса с любовта си към Бога, към света, греха, плътта и лицемерието. Те трябваше да се покаят. Ние сме светилници, които носят светлина.

2 картина - отхвърлянето: Светът отхвърли най-великото послание, съпроводено с гонение и мъченичество на светиите. Това са душите под олтара при петия печат. Първите четири печата описват религиозната, политическа и икономическа власт, обединени в Нов световен ред, най-големия гонител на истинската църква. Резултатът от тяхното управление е смърт и ад.

3 картина - предупреждението: Тръбите и свидетелите предупреждават този свят да се обърне от злото. При седмата тръба ще бъде твърде късно за света да се покае.

4 картина - победата: Истинската църква е във война със силите на злото. Те (светиите) го (дявола) победиха чрез кръвта на Агнето и словото на своето свидетелство. Те не милееха за живота си и не се страхуваха от смъртта (Откр.12:11).

Има три области, които трябва да завоюваме: да се намерим всекидневно облечени в кръвта на Агнеца, ежедневно да споделяме своето свидетелство и да бъдем готови да дадем живота си за Господа.

 

И в заключение вярваме, че „всичко съдейства за добро на тези, които любят Бога”. Това включва и коронавируса.

Спряхме да уважаваме здравето си, за да осъзнаем, че е най-важното!

Не почитахме природата, за това сега ще осъзнаем, колко прекрасна е тя!

Спряхме да се грижим за семействата си! Сега трябва да се научим, как да живеем заедно!

Спряхме да уважаваме старите и болните, сега тази болест ни напомня, колко уязвими са те!

Спряхме да уважаваме лекарите и аптекарите, но сега осъзнаваме, че те са важни!

Мислехме, че можем да си купим всичко, да бъдем навсякъде с всеки, но сега ще осъзнаем, че нищо не е даденост!

Алчността ни обърка – прекарвахме времето си в молове, но сега те са заключени, за да осъзнаем, че щастието не се купува!

Грижехме се само за това как изглеждаме и се конкурирахме един с друг, но сега лицата ни са покрити с маски!

Пандемията ни взима много, но ни дава възможност да научим много и да разберем кое е най-важното в живота!

Започнахме да осъзнаваме силата на молитвата и нуждата ни от вяра в Бога.

 

Енчо Тодоров е израснал в семейство на пасторски служител. Завършва инженерство и същевременно служи в местната църква в Пловдив, по-късно ръководител на църквата в Меричлери, а сега пастор на Евангелска църква в Девин. Бил е известно време преподавател по мисионерство в ОРА-интернешънъл в Пловдив. През 1993 година, заедно със семейството си, са първите мисионери, които пристигат в Родопите. Закупена е сграда, която става Мисионерски дом, където десетки служители на Евангелието използват за база през летния период, за да достигат местните етноси. Само през последните две години повече от 50 души в Девин вземат решение да следват Господа.

Съпругата на Енчо Тодоров, Таня Тодорова, е внучка на известен апостолски служител Слави Караджов. Децата им Живко, Йоана и Кристиана завършват образованието си в САЩ, където Йоана и Кристиана са семейни и имат четири деца от мъжки пол.

Таня и Енчо Тодорови са издатели и автори на много книжки с мисионерска насоченост, с които евангелизират Родопите и други части на България. Издават и списание „Братска любов”, което е с тираж 16 000 броя всеки месец и се разпространява официално в затворите в България, Домове за инвалидни хора, Старчески домове, църкви и стотици абонати.

След грехопадението, първите думи на човека записани в Библията са: „Чух гласа Ти в градината и се уплаших, защото съм гол, и се скрих.” Последните думи изговорени от човек, записани в Библията, са: „Дойди, Господи Исусе!”

Ние навлизаме в последните дни, преди идването на Нашия Господ. Това ще бъде най-благословеното време за Църквата. Бог подготвя Своята армия, армията на Илия, за последната битка с врага. Илия означава в „духът и силата на Яхве”. Господ Исус каза на Църквата Си: „Давам ви власт над цялата сила на врага, и нищо няма да ви повреди.”

Светиите през вековете са мечтаели да живеят в това последно време, когато неприятелят ще бъде поставен под нозете им. На дявола му остава малко време, затова той не може да се побере в кожата си от яд, че ще бъде победен от една жена (Църквата, Откр.12:1). Господ е записал в пророчество за тази победа на светиите: „А те го победиха чрез кръвта на Агнето и чрез словото на своето свидетелство; защото не обичаха живота си до толкоз, щото да бягат от смърт.”

За повече информация може да поръчате следните книжки на символична цена от 50 стотинки: Знамения за края, Грабването на църквата, Последните времена, Благословението от книгата Откровение, поредица Апокалипсисът, Всред нас ли е вече Антихристът, Седем ключа за Откровението, Кои са царете от изток, Мистерията Вавилон, Войните в Откровение, Семето на жената и битката за Йерусалим.

 

 

НЕОБХОДИМИ СТЪПКИ ЗА СПАСЕНИЕ

1. ОСЪЗНАЙ: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога” (Римл. 3:23). „А бирникът, като стоеше надалеч, не смееше дори очите си да повдигне към небето, но се удряше в гърди и казваше: Боже, бъди милостив към мен, грешника” (Лука 18:13).

2. ПОКАЙ СЕ: „Казвам ви: Не; но ако не се покаете, всички така ще загинете” (Лука 13:3). „Затова, покайте се и се обърнете, за да се заличат греховете ви, за да дойдат освежителни времена от лицето на Господа” (Деян. 3:19).

3. ИЗПОВЯДВАЙ: „Който казва, че е в светлината, а мрази брат си, той и досега е в тъмнината” (1 Йоан 2:9). „Защото със сърце вярва човек и се оправдава, а с уста прави изповед и се спасява” (Римл.10:10).

4. ОСТАВИ: „Нека нечестивият изостави пътя си и неправедният - помислите си, нека се обърне към Господа и Той ще се смили над него, и към нашия Бог, защото Той ще прощава щедро” (Исая 55:7).

5. ВЯРВАЙ: „Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, а да има вечен живот” (Йоан 3:16). „Защото ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш” (Римл.10:9).

6. ПРИЕМИ: „При Своите Си дойде, но Своите Му не Го приеха. А на онези, които Го приеха, даде право да станат Божии деца, т.е. на тези, които вярват в Неговото име” (Йоан 1:11,12).




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1716298
Постинги: 3927
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930