Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2015 18:30 - ЧОВЕШКОТО СЪРЦЕ - картина 5
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 332 Коментари: 0 Гласове:
1



 image


Върху петата картина виждаме очистеното и осветено сърце на грешника, чрез благодатта и милостта Божия. това сърце действително ще бъде Божий храм, Божието жилище на Отца, Сина и Святият Дух, както и на Исусовото обещание: „Който люби Мене ще опази Моето Слово и Отец ми ще го възлюби, и ще дойдем при него, и щe направим жилище у него.“ (Йоан 14:23). Бог ни обича, благославя и ни оправдава чрез Исуса Христа. Това сърце сега е храм Божий. Всички животни са изгонени. На тяхно място виждаме Святият Дух - Духът на истината. Там където по-рано са се ширили греха и плътта, сега се виждат плодовете на Духа. „Любов, радост, мир, търпение, благост, милосърдие, вяра, кротост, въздържание.“ (Гал. 5:22). Има само една пръчка на лозата, която е Исус Христос и тя принася плод. Тайната на това плодородие е, че пръчката пребъдва в Христа и Неговото Слово. (виж: Йоан 15:1-10). Този човек е изпълнен със Святият Дух. Той има сила да побеждава плътта, страстните желания и разпъва своя стар човек. Той не живее повече, за да се наслаждава на света, а живее само във вярата, защото: „Вярата е победа, която е превъзмогнала света.“ Той живее в жива надежда, основана върху идването на Господа Исуса Христа. Той живее в и чрез Божията любов, която  безгранична. „Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога.“ (Матей 5:8). Цар Давид осъзнаваше, че в сърцето си беше разиграл най-голямата битка, освен всички други външни битки, победи и придобивки над неприятелите си. Той осъзнаваше вътрешната си слабост и беззсилие, и затова се молеше: „Сърце чисто сътвори във мене, Боже и Дух прав обнови вътре в мене.“ (Псалом 51:10). Никой не може да очисти сам своето сърце; никой не може в своята вътрешност сам да си създаде едно ново и чисто сърце. Ако някой се преклони пред Бога сериозно - като Давид - и Го моли да му даде едно ново сърце, то Бог ще го направи. Но Бог не иска нашите скъсани дрехи, нашите дрипи, закърпени с нашата си правда. Той не се нуждае от нашите напразни обещания, че ние искаме да направим от нашето сърце едно порядъчно обиталище за Бога. Не, Той иска да ни помогне и ни е дал едно чудно обещание: „И ще поръся върху вас чиста вода и ще се очистите: от всичките ви нечистотии и от всичките ви идоли ще ви очистя. И ще ви дам едно ново сърце и нов дух ще положа вътре във вас и като отнема каменното сърце от плътта ви, ще ви дам плътско сърце. И ще вложа вътре във вас Духа Си и ще ви направя да ходите в повеленията Ми, и да пазите съдбите Ми, и да ги вършите.“ (Езекил 36:25-27). Бог потвърди този съюз в Новият Завет, като го запечата с кръвта на Исуса Христа.
На тази картина виждаме и ангела, който отново се явява. Ангелите са, за да служат на тези, които ще наследят вечен живот и имат заповед да пазят тези, които се боят от Бога. (виж: Пс. 34:7, Пс. 91, Данаил 6:22, Матей 2:13, Деян. 5:18, 12:7-10).
Дяволът също се вижда. Той е близо до сърцето, дебне в засада и чака изгоден момент, за да се върне в своето някогашно жилище. Затова апостолът ни приканва: „Бъдете трезвени и будни, защото противникът ви дявола, обикаля като рикаещ лъв и търси кого да погълне.“ (1 Петрово 4:8). Много често дявола се преобразява на светъл ангел, за „да прелъсти, ако е възможно, и избраните.“ (Матей 24:24). „И тъй, покорете се Богу и съпротивете се на дявола, и той ще бяга от вас.“ (Яков 4:7)    



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1722606
Постинги: 3928
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930