Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2013 09:00 - Победени врагове - част последна
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 686 Коментари: 0 Гласове:
0



БУМЕРАНГ

 

„Първата крачка към победата се състои в изясняване точното положение и позиция на врага."

Веднъж на една студентска конференция, на която взеха участие студенти от различни библейски училища и университети, ръководителите бяха ангажирали за моя преводачка младо момиче, което не разбираше добре моя английски език. В една от моите проповеди приведох пример, в който ставаше дума за корабния радар. Момичето изпадна в голямо неудобство и смущение, защото никога не беше чувала нещо за радара.

- Ах, това не вреди - помогнах й аз. - Ще разкажа нещо друго. На корабния мостик стои капитан…

Но, тя не знаеше и какво значи корабен мостик и отново объркано замлъкна.

- Прочети, моля те, това! - и аз поставих пръста си на Яков 1:5. И тя прочете:

- „Ако на някой от вас не достига мъдрост нека иска от Бога, Който дава на всички щедро, без да укорява и ще му се даде."

- На теб ти липсва мъдрост, за да превеждаш на Кори тен Бум. Тук имаш адреса на мястото, от където можеш да получиш знания.

Но, беше вече късно. Момичето избухна в сълзи. Японец, който „загуби лицето си" е загубен. Трудно може да се започне с него отначало. Запитах ръководителя на конференцията, дали няма да се намери друг преводач. Той поклати разочаровано глава. И така, аз стоях пред тези млади хора с моето свидетелство без да мога да предприема нещо. Между слушателите ми имаше хора с тежки проблеми, чиито отговор се намираше в Библията, която държах в ръката си. Как стана така, че аз сега не бях в състояние да им предам Божието благовестие? Тук сигурно дяволът имаше пръст! Първата крачка към победата е демаскирането на врага. Трябва ясно да го видим и познаем. Дяволът е победен враг и ние имаме право и авторитет да го сразим в името на Господ Исус.

Обърнах се към преводачката с думите: - Злобна сила, която пречиш на това момиче да превежда моето свидетелство, заповядвам ти в името на Господ Исус да я напуснеш. Тя е определена да носи в себе си храм на Святия Дух, а не дяволско капище!

В същия миг момичето беше освободено. Тя започна отново да превежда спокойно и ние имахме едно богато благословено събрание. Така се случва, когато дяволът иска да демонстрира своята сила, но неговата атака се обръща в бумеранг, който в края на краищата разкрива силата на Исус Христос и победата на Неговото име.

 

 

НИКАКВА РЕКЛАМА

 

Преди години, когато д-р Тори Джонсън от Съединените щати пристигна в Холандия, за да организира работата на организацията „Младежи за Христа", срещу него се започна кампания и вестниците пишеха злобни статии срещу него. Рисуваха се карикатури и се публикуваха обвинения. Когато Тори Джонсън започна своята работа, нямаше достатъчно голяма зала за неговите събрания. Врагът беше направил най-добрата реклама на тези евангелизации.

Ние трябва да бъдем много внимателни, да не би с нашите думи да правим реклама на дявола. Преди известно време слушах един човек в Индия, притежаващ сили, каквито според словото, в последно време ще притежават Антихрист и неговите помощници. Реших да се запозная по отблизо с това учение, за да мога да предпазя хората от него. Но когато помолих Господа за ръководство и помощ, Той ми отговори: „Не говори за Антихрист! Говори за Мен!" Получих добър урок. Независимо от това, че е добре да познаваме врага и да предпазваме близките си от него, все пак не бива да говорим твърде много за тъмнината. Святият Дух е тук, за да прославя Господ Исус, ние сме Неговия храм. Ние трябва да бъдем ръководени и предпазвани от Него. Нали Той се нуждае от канали, по които да текат потоците на живата вода. Така ще бъде прославен Исус. „Идете и проповядвайте благовестието на всяко творение!" Ние трябва да разкажем на народите една история и това е историята за светлината и вечната Любов. Ние проповядваме Христос, като божествена Сила (I Кор.1:23,24).

 

 

ТВЪРДЕ МНОГО КАФЕ И СЛАДКИШИ

 

Веднъж, когато бях в Южна Африка ме извикаха по телефона:

- Кори, искаш ли да ни помогнеш? При нас има една обладана от демони девойка. Ние не знаем какво да правим.

Не се зарадвах особено. Аз не притежавам специалната дарба да изгонвам нечисти духове. Въпреки това мисля, че не трябва да отказваме, когато Господ ни кани. Ако ние не изгонваме духовете, кой ще прави това? Може би Велзевул? Защо се страхувам? Нямах основания за страх. Страхът от демоните идва от самите тях. Страшно е да гледаш как силите на тъмнината измъчват някой човек. Обадих се по телефона на една позната, която имаше кола, с молбата да ме заведе до уреченото място. Описах й положението и чаках нейния отговор. Тя каза:

- Кори, знаеш, че винаги съм готова да те водя с колата, но днес не мога. Цял ден съм заета с печене на сладкиши за църковния празник утре следобед.

Ядосах се и сложих слушалката. Апаратът стоеше в моята стая, където в момента се намираха трима пастори. Обърнах се и им казах:

- Във вашата църква има твърде много сладкиши и твърде много демони.

Нямам нищо против кафето, сладкишите и църковните празници, но ние губим толкова много време за приготовляването на най-хубави сладкиши и торти, когато край нас има толкова много хора, които не са чули нищо за Евангелието. Исус умря за греховете на целия свят, но колко малко хора знаят, че Той е умрял и за тях. В съседното жилище живеят души, които трябва да бъдат спасени за вечността, но погиват навеки, защото ние приготовляваме сладки за църквата. Има много демони в нашите църкви. Какво да правим с хора, които са обладани от демони или живеят под тяхното влияние? Да ги заведем при психиатър? Да им предпишем лечение с електрошок? Тогава това би означавало да уредим един голям проблем с малки средства, което е много опасно.

Един от тримата пастири ме заведе с колата си на посочения адрес. Но, тук преживяхме поражение. Не можах да разбера защо. Може-би в сърцето ми се бе затаила злоба и чувствителност? Това би могло да бъде достатъчно основание за поражението, защото, когато дадем място на греха, ние се съюзяваме с врага и в борбата с него сме безсилни.

По време на едно от моите посещения в Нова Зеландия аз разказах в един кръг от вярващи жени, които редовно се събираха за молитва, някои от преживяванията, описани в тази книга. Тогава една от присъствуващите каза:

- Сега разбирам какво има момичето на моята съседка. Не се съмнявам, че тя е обладана от нечисти духове. Играе ли за Господа пространството някаква роля или ние може оттук да изпъдим демоните?

Коленичихме и в Исусовото име заповядахме на адските сили да напуснат малкото момиче. Когато сестрата се върнала у дома, при нея дошла съседката й и казала:

- Моята дъщеря е излекувана. Тя е напълно нормална.

Ние тържествувахме. Един час по-късно, обаче, дойде друга съседка и извика:

- Моята дъщеря има същата болест, както дъщерята на госпожа Н.

Стана ни ясно, че сме сгрешили. Ние трябваше да забраним на демоните да обладаят друг човек. Заедно с много други вярващи ние изпъдихме демоните и от другото дете и им заповядахме да отидат в ада, от където са излезли.

Не съм много сигурна, дали трябваше да кажем това. Един познат мисионер от Африка беше на мнение, че Исус сам трябва да определи мястото, където трябваше да отиде изгоненият нечист дух. Колко много се нуждаем от мъдрост, но в Яковото послание 1:5 имаме едно чудно обещание по отношение на нашата несигурност!

„И тъй, какво да кажем за това. Ако Бог е откъм нас, кой ще бъде против нас? Не, във всичко това ние ставаме повече от победители чрез Този, който ни възлюби. Понеже съм уверен, че нито смърт нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещото, нито сили, нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христа Исуса, нашия Господ" (Римл. 8:31, 37-39).

 

 

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

 

Често ми задават въпроси, които остават открити, дори след прочитането на тази книжка. Тук привеждам няколко отговора.

ВЪПРОС А:

Какво да правя? Тук има една жена, която знае, че е свързана с лоши духове. Тя иска да бъде освободена.

ОТГОВОР:

1. Намери още едно Божие чадо, което е готово да дойде с теб.

2. Молете се заедно Бог да ви открие дали има във вас грях, който не сте изповядали. I Йоан ти показва какво прошение и спасение  има в кръвта на Исуса. Ако имаш в сърцето си скрит грях, той може да се окаже твоята ахилесова пета в битката ти с дявола. Молете се заедно за покритието и защитата на Исусовата кръв.

3. Ако имаш кръг от приятели, с които се молиш или поне един или двама вярващи братя и сестри, помоли ги по време на твоето посещение при обладаната да се молят за теб. Тази обща молитва може да бъде практикувана и преди това.

4. Посети с твоя съработник обладаната. Молете се заедно Святият Дух да ви покаже дали трябва да изгоните демоните. Прочети Марка 16:17. Ако Господ каже „Да", помоли обладаната да ви помогне, като произнесе името „Исус". Нека тя да те погледне. Тогава кажи на демоните:

„В името Исус аз ви заповядвам да излезете. Вие нямате право над тази жена. Исус я е изкупил със святата кръв, която Той проля на кръста на Голгота. Аз ви заповядвам веднага да я оставите! Идете на мястото, което Господ е приготвил за вас!

След това благодарете за освобождението и отговора на молитвата!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1716298
Постинги: 3927
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930