Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2013 08:00 - Победени врагове - част 4-та
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 700 Коментари: 0 Гласове:
0



МАГЬОСНИЧЕСТВО

 

Магьосничеството се среща не само в езическите страни. Наскоро четох за едно малко момиче в Германия, което от дълго време било болно. Някой й дал амулет, малка капсула, която тя започнала да носи около врата си. Детето оздравяло веднага, но едновременно с това в сърцето му навлязъл мрак. То се смеело рядко и на 12 години предприело опит за самоубийство. Помолили един евангелизатор за помощ. Той попитал дали евентуално малката не носи амулет. Тъй като притежавал изкуството да убеждава момичето се съгласило да му го даде. Тя казала:

- Не го отваряйте! Този, който ми го даде, каза, че е много опасно.

Въпреки това предупреждение евангелизаторът отворил амулета и какво намерил вътре? Късче хартия, на което било написано: „Аз ти заповядвам, Сатана, да напуснеш това тяло, за да може то да оздравее, но да вземеш душата в ада!"

Когато унищожили амулета детето се разболяло отново, но получило изцеление чрез ръкополагане в името Исус.

 

 

НЕЗНАНИЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ОПАСНО

 

Един известен евангелизатор в Германия имал много неприятно преживяване. При него дошла една жена в голям душевен смут. Изразът на очите й бил страшен. Пасторът притежавал дарбата за разпознаване на духовете и познал, че тя е обладана от демони. На молбата й за помощ той възложил ръце върху главата й за изцеление. Но, когато я докоснал, паднал назад на пода и останал цял час в безсъзнание. Когато дошъл на себе си, научил, че жената се удавила в близката река.

Когато го попитах:

- Не знаеше ли, че не трябва да се докосва обладания от демони човек? Той ме убеди, че не е знаел за голямата опасност. Пред мен седеше човек със значително богословско образование и със сърце пълно с любов към хората. Все пак той бе извършил това от незнание.

Исус казва буквално:

„Изгонвайте демони… възлагайте ръце на болни" (Марка 16:17).

По отношение обладаните от демони Той не препоръчва възлагането на ръце.

 

 

СИЛАТА НА ИСУСОВАТА КРЪВ

 

Никога не трябва да общуваме с хора, които се намират под непосредственото влияние на демони, без защитата и покритието на Исусовата кръв. Ние побеждаваме чрез кръвта на Агнето. „И те го победиха с кръвта на Агнето и силата на своето свидетелство, защото не обичаха живота си до толкова, че да бягат от смъртта" (Откр. 12:11). Никога не трябва да забравяме това! Ние научаваме, че Бог държи на Своите обещания, когато се отнасяме с послушание към Неговото слово. Божията глупост е много по-мъдра от мъдростта на умните (Сравни I Кор. 1 и 2 глави). Само знанието на вярата може да разбере тези неща.

Трябва да мислим и за това, че нормалното състояние на един християнин е „да бъде разпнат с Христа" (Римл.6:3,6). Ако Божиите чада нямат защитата на Исусовата кръв върху своята още неукрепнала плът в борбата със сатанинските сили, те остават уязвими за действието на нечистите духове.

„Да говорим за очистващата и защитаваща сила на кръвта на Исус и едновременно с това да не знаем, че сме разпнати с Христа, означава, че нямаме пълната сила на спасителното дело на Голгота" - пише госпожа Пен Левис.

 

 

ПРЕДСКАЗВАНЕ НА БЪДЕЩЕТО С ПОМОЩТА НА ОКУЛТНИ СРЕДСТВА

 

Дяволът може да дава дори здраве. Ако чрез възстановяване на тялото той може да завладее душата, той е готов за кратко време да върши благодеяния, включително и изцеление. Колко много се нуждаем от особената дарба на Святия Дух за разпознаване на духовете, за да не бъдем измамени. В Матей 24:24 четем за събития, на които сме съвременници. „Защото ще се явят лъжеспасители и лъжливи пророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така че да заблудят ако е възможно и избраните."

Ако врагът се представя за ангел на светлината, това е много по-опасно, отколкото ако си го представяхме като ревящ лъв (II Кор.  11:14).

Веднъж една пастирска жена ми призна, че чувства в душата си мрак. Тя беше много мило Божие чадо и знаеше, че окултните грехове са мерзост в Божиите очи. Веднъж, когато била болна, я посъветвали да отиде при лекар, за да получи квалифицирана помощ. Лекарят, при когото отишла, прилагал в нейно отсъствие радиотезия върху различни лекарствени средства. Той вземал един пръстен, закрепен с косъм и го привеждал в движение като махало върху няколко лекарства. Ако пръстенът се заклащал напред и назад, това било доказателство, че това е необходимото лекарство, което трябва да се приложи. Не съм много сигурна дали пръстенът трябваше да се движи напред-назад или наляво-надясно, но това няма голямо значение. Важното е, че съпругата на пастира беше приемала определеното по този начин лекарство и по този начин е попаднала под влияние на силите на тъмнината. И така, дори това косвено приложение на окултните сили представлява голям грях.

Но Исус е победител. Той освободи и тази жена от силите на тъмнината. Силите на скъпоценната кръв и употребата на чудното име Исус бяха по-силни от врага. Духът се бори на полесражението на вярата, а дяволът има вече 6000-годишна опитност.

Исус използваше Словото. Това не беше нещо трудно. Той просто извади меча на Духа и го употреби в борбата. Тогава дяволът Го напусна, отначало за кратко време (Вж. Мат. 4), а след това напълно при последния акт на Голгота, където всички сили на ада бяха сразени (Кол. 2:15).

 

 

СИЛАТА НА ИМЕТО ИСУС

 

Веднъж ми се случи да имам прекрасен преводач. Той превеждаше гладко и аз чувствах ясно, че е с мен духом и телом. Знаех, че обича Исуса с цялото си сърце. Това беше чудесна съвместна работа, съвсем различна от тази с равнодушните преводачи, с които ми се налага да работя понякога. Вечерно време имахме възможност често да разговаряме. Веднъж, между две проповеди, бяхме заедно на гости при пастира. Това ни даде възможност да си поговорим отново. Неочаквано аз го запитах:

- Защо има такава тъмнина в теб?

- Какво искате да кажете?

- Не виждам в очите ти Божията радост. Господ Исус казва в притчата за лозовата пръчка: „За да бъде моята радост във вас и вашата радост да стане пълна." Къде е твоята радост?

- Не зная.

- Аз обаче, мисля, че зная. Мога ли да ти го кажа?

- Да, моля.

- Когато ти премина от схинтоизма към Господ Исус, ти обърна гръб на демоните, но те не обърнаха гръб на теб.

- Да, това е вярно - каза той изненадано - но, моля, не разказвайте това на мисионерите. Те може да помислят, че съм се върнал към схинтоизма!

- Демоните нямат нищо с различните „изми". Те са също толкова реални, както и ангелите, както мен и теб. Твоята нужда се състои в това, че не познаваш богатството, което притежаваш в Исус. Не трябва нито минута повече да оставаш в тъмнината. Чрез името на Господ Исус, чрез кръвта на Агнето ние имаме победа. В Неговото име ние можем да изгонваме демони и да се противопоставяме на дявола!

Прочетохме заедно чудесното обещание и се покорихме на заповедта в Марка 16:15-18. Тогава Господ извърши голямото чудо на пълното освобождение. Няколко седмици по-късно го срещнах отново.

- Не само аз, но и моята жена и моите деца са вече свободни - каза той.

Каква голяма сила се крие в името Исус. Това е чудното име на Онзи, който притежава цялата мощ на небето и на земята. Защо, в същност, нашият Спасител носи това име - Исус? Защото ни е спасил от нашите грехове (Мат. 1:21). „Исус" (еврейски Йешуа) означава на български „Господ е (нашето) спасение". Ето защо, в това име се крие изпълнението на всичко, което Господ със своята смърт и възкресение припечели за нас. В името Исус се крие победата на възкресението и мощта на управляващия Христос. Ето защо не съществува никакво съмнение, че адът трепери при споменаването на това име - Исус. Той се бои от него повече от всичко друго. От тази позиция аз мога сигурно и добре да виждам хитро изработената стратегия на врага. Ясно ми е, че той в течение на столетия се е грижил за това името Исус да бъде поставено на второ място в християнския свят, да бъде покрито с воал с цел да се унищожат или поне ограничат спасителната сила и победоносните пълномощия на това име, за да не могат те да бъдат видени и разбрани от хората. Но, това не бива да продължава така и в бъдещето. Името Исус не трябва да бъде повече заобикаляно. Тук става дума не за една фонетична особеност на езика, а за нещо основно, съществено и решаващо. Става дума за едно, както проф. Рендторф веднъж се изрази, „…заменяне образа на живия Исус, на неговата личност, на неговото действено присъствие с богословския „Христос".

Има много мисионери, които са пожертвували всичко - пари, семейство, отечество, но не са получили всичко, което им се предлага от съкровищата на Божието слово. Тяхното образование е в повечето случаи, богословски погледнато, много стабилно, но те не са научили голямата полза от изучаването на Святото писание, как в името на Господ Исус да изгонват демони и да лекуват болни.

Колко много тъмни сили има в света! Но ние не трябва да се боим. Страхът от демоните идва от самите демони. Ние побеждаваме чрез кръвта на Агнето и тя ни закриля. Каква радост за нас е, че имаме пълномощията на името Исус. Тези, които са с нас, са много повече от онези, които са против нас. На наша страна стои могъщият Първосвещеник с Неговите легиони ангели!

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1706079
Постинги: 3914
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930