Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2021 04:00 - ЗАМЯНА НА БОГА
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 136 Коментари: 0 Гласове:
1



 За прочит: Псалом 16



„Скърбите на онези, които заменят Йехова с друг бог, ще се умножат.“ (Пс. 16:4)


  От думите на Давид разбираме,ч е има такива хора и те правят такива неща. Заменят живия Бог за нещо друго, което не знам как може да се нарече. Много векове по-късно ап. Павел ще каже същото: „Те замениха истинския Бог с лъжлив и предпочетоха да се покланят и да служат на творението, а не на Твореца, Който е благословен до века.“ (Римл. 1:25).


  Учудващо как може да се случи подобно нещо, как може живият Бог да бъде заменен. Все едно да замениш живият човек с мъртъв. Или да замениш злато за пръст. Трябва да си или много глупав, за да направиш това нещо, или да си много зле с ценностите. Известни са примери, които хитри авантюристи от Европа са лъгали примитивните племена из Африка и Южна Америка и са им пробутвали разни евтини стъклени дрънкулки за чисто злато. И днес са известни много примери, когато уж умни и будни хора позволяват да бъдат излъгани и да им се пробутват вещи без никаква стойност за много пари. Човешката наивност няма граници.


  Трябва да знаем кое е ценното в този живот и кое не струва нищо. Ако не се научим, много ще бъдем лъгани. Основната грижа на дявола е да ни внушава, че определени неща са много ценни, а други нищо не струват. Той го прави в своя стил: като подменя ценностите. Изменени от него, милиони хора се стремят с всички сили към неща, които не струват нищо и обръщат гръб на истински стойностното.


  Може би и ние се увличаме, ако не напълно, то поне отчасти, по дяволските измами. Влагаме огромни усилия за земните неща и никакви усилия за небесните. Ценим първите, а вторите оставяме най-отзад. И после се чудим защо нещо не е наред в живота ни и защо скърбите ни се умножават. И се опитваме да си повдигнем настроението, но то пада още по-надолу ...


  Молитва: Боже наш, опази ни от суетата на света, който цени само материалното и преходното и не дава никакво внимание на духовното и вечното. Помогни ни да усещаме колко велики благословения си ни дал и те да превръщат живота ни в непрестанна радост и победа, амин.


  Тема за размисъл: Ценностите, които имаме, най-добре говорят за това какви хора сме.  



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1717364
Постинги: 3928
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930