Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2016 10:00 - Дългото запознаване
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 503 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
„След три години отидох в Ерусалим, за да се запозная с Кифа, и останах при него петнадесет дни.“ (Гал. 1:18)

За прочит: Гал. 1:15-18

Забележително е било това запознаване! Петър и Павел - двама мъже, призвани да бъдат най-великите апостоли на Христос, се срещат и си стискат ръцете. Но не им е достатъчно да си кажат само две-три думи, а се налага Павел да  остане цели 15 дни. Какво ли е ставало през тези дни? Би било любопитна гледка да присъстваме на техните разговори. Имали са да споделят толкова много неща. Ап. Петър сигурно е разказал как е бил призован от Христос, как е виждал Неговите чудеса, как е слушал поученията Му, как е бил на планината на Преображението. Едва ли е пропуснал да разкаже как се е отрекъл три пъти, а как после е бил възстановен от възкръсналия Спасител като Негов апостол. Павел пък е имал да разкаже как е гонил християните, но в мига, когато е разбрал срещу кого се бори, веднага се е отказал и е станал Негов свидетел.
Хората от света нямат кой знае колко да си говорят. Техните интереси са толкова ограничени и не излизат от сферата на материалното и най-лесно се изразяват с цифри, а не с думи. В наше време имаме удивителни средства за общуване, но нямаме желание за общуване и всичките телефони и компютри служат да си предаваме кратки и сухи съобщения, изпълнени с числа. Съвсем друго е при духовните хора.Те имат толкова много да си кажат! Кой не е водил дълги разговори на библейски теми? Кой не е прекарвал дълги вечери или даже цели нощи в дискутирането на един или друг въпрос? Името на Спасителя ни свързва, отваря ни теми за разговор, премахва стените на материалните интереси. То е езикът, на който можем да разговаряме и да се разбираме прекрасно. Ако искаме да се опознаем един друг, а не само да се познаваме повърхностно, нека говорим този език! Той ще ни даде възможността да изпитаме истинската наслада от приятелството в Господа.

Молитва: Отче, благослови ни да нямаме никакви препятствия помежду си, като сме свързани в едно чрез Христовото име и като споделяме своите духовни опитности за взаимно насърчение и назидание. Амин.

Вярата ни осигурява безброй много приятели.






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1720681
Постинги: 3928
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930