Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2013 19:06 - Ние искаме само твоята душа - рок сцената и окултизма - част 8-ма
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 375 Коментари: 0 Гласове:
1



Изкушенията и тяхното преодоляване

На много читатели е известен случаят с изкушаването на Исус Христос:

 

„Пак го завежда дяволът на една много висока планина, показва му всичките царства на света и тяхната слава и казва му: Всичко това ще ти дам, ако паднеш да ми се поклониш. Тогава Исус му казва: Махни се, Сатана, защото е писано: „На Господа, твоя Бог, да се покланяш и само нему да служиш." Тогава дяволът го остави и ето, ангели дойдоха, та му прислужиха." (Матей 4:8-11)

 

От тази случка може да се извлече важна информация: Дяволът иска да вземе за себе си подобаващите единствено на Бога почест и обожание в тоя свят. Затова обещава на човека слава, познание, власт, понякога дори свръхестествени способности — неща, към които човекът, отдалечен от Бога, протяга ръка. Но с тая сделка дяволът подлага крак: първо прави хората роби на своята воля, а като благодарност за това ги повлича заедно със себе си към вечното наказание, огненото езеро (Откровение 20:10-15). Сатана предлага на жертвите си небе, докато ги заведе със себе си в ада.

„Какво ще ползва човекът, ако спечели целия свят, а живота (душата) си загуби?" (Матей 16:26) — Върху този въпрос на Исус трябва да помисли всеки човек.

Сам Исус даде пример на всички, които искат да служат на Бога, как да устоят на изкушенията и съблазнителните предложения на Сатана. Той отговори с Божие Слово от Второзаконие 6:13 (и 10:13): „От Господа, твоя Бог, да се боиш, Нему да служиш и в Негово име да се кълнеш." Първата Божа заповед казва същото: „Да нямаш други богове освен мен" (Изход 20:3). Сатана не можеше да противостои повече и трябваше да отстъпи безславно.

Напътствието, което важи за всички последова-тели на Исус, гласи: „Покорявайте се на Бога, но противете се на дявола и той ще бяга от вас." (Яков 4:7).

 

„Опасно е да се смущават духовете"

Под това заглавие следват извадки от работата за рока и магията на Pierra Granini. В „Опасно е, да се смущават духовете. Магичният светоглед на Can" той разказва за впечатляващи окултни явления около германската рок група Can. 17

След албума „Tago Mago" (1971) вживяващите се слушатели забелязват във вдъхновените изпълнения на Can необичайното, дори нереалното. Почти зловещото единодушие на музикантите при импровизация създава впечатлението, че всеки знае предварително какво ще изсвирят другите в следващия момент. Изглежда, че тези фантастични опияняващи звуци извират директно от подсъзнанието, но как те биват така съвършено синхронизирани между музикантите? Увереността, с която те могат да предизвикат публиката да изпадне в транс, надминава обичайното за други групи. Във връзка с това в по-тясното обкръжение на Can се шушука за странни психо преживявания, а в рецензиите все по-често се появява думата „телепатия". Значи трябва все някога да се поговори открито на тема „Магията около Can ".

Като се имат предвид резултатите от пара психологичните проучвания, смята се за доказано съществуването на свръхестествени, противоречащи на повърхностната логика възможности за виждане и комуникация като телепатия, ясновидство и предсказване на бъдещите събития. Can могат да дадат свои собствени доказателства за това. Например веднъж китаристът Майкъл Кароли си импровизирал в студиото на групата (близо до Кьолн) със слушалки на ушите, като записвал направо Overdubbing на магнетофонна лента. От високоговорителите не звучала електрическата китара. Навън един селянин цепел дърва: той бил наивен човек, но имал качества на медиум. Музикантите установили, че всеки път, когато Майкъл спирал да свири, селянинът ядосано спирал да работи. Веднага, след като китаристът продължавал, започвали да се чуват и ударите на секирата — в абсолютно същия ритъм...

В обкръжението на Can се случват необясними неща, за които те се колебаят или говорят много предпазливо. Такъв е случаят с часовника в студиото, в което през февруари 1974 г. те правят записи за английското ТВ предаване „Old Grey Whistle Test" След знака за старт Яки Либецайт установява, че нещо не е наред с барабаните му и прекъсва записа. В същия миг секундарникът на часовника спира. Минути по-късно барабанистът дава сигнал „Готово!" и секундарникът тръгва отново. Никой от тях не забелязва това, но цялата сцена е филмирана с 4 видеокамери и може да се докаже. Един от кинооператорите пребледнява: „Е, на вас наистина може да ви е смешно!"

Веднъж групата свири за една пиеса в Драматичния театър в Цюрих: Органът на Ирмин Шмидт постоянно се изключва преди започването на представлението, въпреки че там има Sound Check, който може да бъде превключен само с отверка и груба сила, а и един сценичен техник, който след многократно повтаряне на инцидента не изпуска вече уреда от очи. Загадката си остава.

Това, че Майкъл може да спре натрапчивия шум на стария, рядко използван орган в студиото на Can чрез мислено напрягане и да го накара да замлъкне или да продължи да свири чрез словесна заповед, е физически необяснимо. Такива неща им се случват често. Яки: „Когато призракът си отиде, в повечето случаи се забравя станалото. След това не може да се установи какво всъщност се е случило."

Трябва ясно да подчертаем, че тук става дума за хора с качества на медиуми, които вследствие на дългогодишна чувствителност в тази област усещат или сами предизвикват явления, които остават скрити за другите. Когато през октомври 1975 г. Ирмин посещава парижката гадателка мадам Le Beau, за да й иска съвет, нейните първи думи след докосването й до неговите ръце са: „А-а, медиум!"

Мадам Le Beau, която има добро име в магьосническите кръгове, предсказва тогава на Ирмин в детайли действия и случки, които — доколкото се отнасят до не много далечното бъдеще — до сега са се изпълнили точно. След това няколко пъти му се отдава да има с нея телепатичен контакт и е склонен да й потвърди „почти 100% дял от успеха". Между многото предсказания за личния му живот тя пророкува и търговския успех на Can за есента на 1976 година, който с албума-„Flow Motion" и сингьлите „Want More" („Ис-кам повече") и „Silent Night" („Тиха нощ") действително идва".

 

 източник: http://g12tfm.eu




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1715954
Постинги: 3927
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930