Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07 04:00 - Размисли над Евангелието от Йоан (46)
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 17 Коментари: 0 Гласове:
0 

Тогава жената остави стомната си, отиде в града и каза на хората: „Елате да видите един Човек, Който ми каза всичко, което съм направила. Да не би Той да е Христос?“. Те излязоха от града и отиваха при Него. Йоан 4:28-30

 

Размисли над Евангелието от Йоан (46)

 

Благодатните думи на Исус съкрушават сърцето на самарянката. Когато най-накрая жената открива, че Той е Христос, въздействието е незабавно. Тя оставя стомната си до кладенеца и отива в града.

Всъщност самарянката оставя всичко, което е част от нейния всекидневен труд и от задълженията ѝ, чийто символ е стомната, зад себе си. Намерила е нещо по-важно. Дори кладенецът, свързаните с него традиции и религиозните ѝ предци загубват своята значимост. Човекът, Който стои пред нея и толкова много я е поразил, е несравнимо по-велик от патриарха Яков. Каква промяна предизвиква в живота ѝ тази среща!

„От онова, което препълва сърцето му, говори устата му“ (Лука 6:45). Този стих се потвърждава в живота на самарянката. Тя кани и други да общуват с Христос. Господ ѝ казва: „Иди, повикай … и ела тук“ (ст. 16). Жената възприема дълбоко в сърцето си тези думи и вика хората от града да дойдат. Желанието ѝ е да ги доведе до Христос. Тя е станала мисионерка.

Мнозина са излезли оттогава и постоянно канят хората да отидат при Христос. Всички те са изпитали същия подтик, като самарянката. Техният грешен живот е бил изявен и след като са изповядали греховете си и са се покаяли, опрощаващата благодат на Исус е покрила всичко.

Самарянката не се страхувала да разкаже за собственото си греховно минало на другите. Това доказва искреността на вярата ѝ. Няколкото думи, които тя изговаря, стигат до сърцата на съгражданите ѝ и оказват своето въздействие мнозина идват при Исус. Ако можеше това да се повтаря отново и отново през годините!

 

(Следва)

 

За четене: 2 Царе 10:1-19; 1 Сол. 4:10-12

p { line-height: 115%; margin-bottom: 0.1in; background: transparent }


АБВ НА СПАСЕНИЕТО

 Каква е Добрата Новина или Благата Вест на Евангелието за Исуса Христа? Тя е, че Исус Христос дойде на този свят (роди се от девица), беше разпънат на кръст, беше положен в гроб, възкръсна на третият ден, което възкресение и ще празнуваме другата седмица и че един ден Той ще се върне отново. Това е Благата Вест!


И съвсем простичко, по детински, ще ви обесня „АБВ-то на спасението“. Единственото, което ти и аз трябва да направим е да признаем, че сме съгрешили против Бога и че имаме нужда от Спасител.


В Римл. 3:10 ни се казва: „Няма праведен ни един“А в Римл. 3:23 четем: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“


Всички ние сме се родили грешници и поради тази причина, ние всички трябва да се новородим (да се родим отново духовно), за да влезем в Небесното Царство. „Заплата на греха е смърт “ (Римл 6:23). Заплата е смъртно наказание! Но ... тук идва Благата Вест - „а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“ 


Скръбта по Бога е тази, която ни води до истинско покаяние за греховете срещу праведния, справедлив Бог и настъпва промяна на сърцето. Ние обновяваме  ума си, а Бог променя сърцата ни и ни възстановява, съживява отвътре навън. „Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.“ Това беше А-то.


Следва Б: Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос е Господ. Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос  умря за твоите грехове, че беше погребан и че Бог Го възкреси от мъртвите.


 В Римл. 10:9-10 четем: „и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите.“


И В: да призовеш името на Господа. Това означава да се довериш , да повярваш с цялото ви сърце, че Исус Христос е Този, Който казва, че е. Всеки човек, от Адам, та чак до днес, който някога е живял по лицето на земята, ще преклони коляно и ще изповяда с устата си, че Исус Христос е Господ - Господ на Господарите и Цар на Царете.


Римл. 10:9-10 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.  Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“


Преди да прочета този силен стих - Римл. 10:13 - бих искал да кажа следното: Може би днес има някой, който трябва да посвети отново живота си на Бога. Ти се се отклонил, отдалечил си се и Господ те призовава обратно при Себе Си. Не случайно четеш тези редове. Това е така, защото днес трябва да се върнеш при Него. Бог те обича и ти Му липсаш. Бог не ти е ядосан. Той не те осъжда и те чака с отворени обятия!


Римл. 10:13: „Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".


А ако ти никога не си призовал името Господне, за да бъдеш спасен, какво чакаш? Не виждаш ли какво става по света? Защо си играеш с най-важното, съдбовно решение, което трябва да вземеш в живота си, за да имаш вечен живот? Днес е деня. Днес е спасителен ден.Библията ни предупреждава за краткостта на живота. „Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Библията не ни казва да се замислим дали да повярваме някой ден, а да повярваме днес! „Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. „В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!“ (2 Коринтяни 6:2).

Помнете и това: „Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието ... Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.“ (2 Петрово 3:3-4, 9)

p { line-height: 115%; margin-bottom: 0.1in; background: transparent }strong { font-weight: bold }Гласувай:
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1817493
Постинги: 4012
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031