Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07 04:00 - Безпомощност
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 7 Коментари: 0 Гласове:
0По благодат сте спасени чрез вяра, и то не от самите вас; това е дар от Бога. Ефес. 2:8

 

Мартин е нлад мъж, но вече живее в дом за възрастни хора. Той е куц, сляп и безпомощен, затова е прикован на легло. Тим, който вярва искрено в Бога, често го посещава. Един ден Тим го пита:

- Имаш ли наистина мир с Бога?

Мартин прави болезнена гримаса.

- Кквото и да си мислиш, това не е за хора като мене – отговаря той. - Не мога да понеса факта, че вече не съм в състояние да се движа.

Тим поклаща глава:

- Смяташ, че Бог е несправедлив?

Подозирайки какво мисли Тим, Мартин отговаря:

- Нямах предвид това.

Тим го хваща за ръката.

- Ако Бог очакваше нещо от тебе, който не можеш да правиш всичко като останалите. Той наистина би бил несправедлив. Бог е свят и не е способен да загърби греха, но Той е любещ и е дал Сина Си, „за да не погине нито един, който вярва в Него, а да има вечен живот“ (Йоан 3:16). Това са собствените думи на Бога. Вслушай се в тях. Исус Христос „при Своите Си дойде, но Асвоите Му не Го приеха. А на онези, които Го приеха, даде право да станат Божии чеда, т.е. на тези, които вярват в Неговото име“ (Йоан 1:11-12). Ти си слаб и безпомощен, но ако повярваш в Христос и Го приемеш в сърцето си, ще станеш Божие дете. Дори и най-силният човек не е способен да направи повече, за да бъде сигурен в опрощението на греховете си и да получи вечен живот. Мартине, ти не можеш да движиш ръцете си. Но не е нужно да правиш нищо друго освен просто да повярваш!

 

„Повярвай в Господ Исус Христос и ще се спасиш“ (Деян. 16:31)

 

За четене: 2 Царе 6:1-23; 1 Сол. 2:1-12
 

АБВ НА СПАСЕНИЕТО

 Каква е Добрата Новина или Благата Вест на Евангелието за Исуса Христа? Тя е, че Исус Христос дойде на този свят (роди се от девица), беше разпънат на кръст, беше положен в гроб, възкръсна на третият ден, което възкресение и ще празнуваме другата седмица и че един ден Той ще се върне отново. Това е Благата Вест!


И съвсем простичко, по детински, ще ви обесня „АБВ-то на спасението“. Единственото, което ти и аз трябва да направим е да признаем, че сме съгрешили против Бога и че имаме нужда от Спасител.


В Римл. 3:10 ни се казва: „Няма праведен ни един“А в Римл. 3:23 четем: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“


Всички ние сме се родили грешници и поради тази причина, ние всички трябва да се новородим (да се родим отново духовно), за да влезем в Небесното Царство. „Заплата на греха е смърт “ (Римл 6:23). Заплата е смъртно наказание! Но ... тук идва Благата Вест - „а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“ 


Скръбта по Бога е тази, която ни води до истинско покаяние за греховете срещу праведния, справедлив Бог и настъпва промяна на сърцето. Ние обновяваме  ума си, а Бог променя сърцата ни и ни възстановява, съживява отвътре навън. „Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.“ Това беше А-то.


Следва Б: Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос е Господ. Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос  умря за твоите грехове, че беше погребан и че Бог Го възкреси от мъртвите.


 В Римл. 10:9-10 четем: „и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите.“


И В: да призовеш името на Господа. Това означава да се довериш , да повярваш с цялото ви сърце, че Исус Христос е Този, Който казва, че е. Всеки човек, от Адам, та чак до днес, който някога е живял по лицето на земята, ще преклони коляно и ще изповяда с устата си, че Исус Христос е Господ - Господ на Господарите и Цар на Царете.


Римл. 10:9-10 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.  Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“


Преди да прочета този силен стих - Римл. 10:13 - бих искал да кажа следното: Може би днес има някой, който трябва да посвети отново живота си на Бога. Ти се се отклонил, отдалечил си се и Господ те призовава обратно при Себе Си. Не случайно четеш тези редове. Това е така, защото днес трябва да се върнеш при Него. Бог те обича и ти Му липсаш. Бог не ти е ядосан. Той не те осъжда и те чака с отворени обятия!


Римл. 10:13: „Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".


А ако ти никога не си призовал името Господне, за да бъдеш спасен, какво чакаш? Не виждаш ли какво става по света? Защо си играеш с най-важното, съдбовно решение, което трябва да вземеш в живота си, за да имаш вечен живот? Днес е деня. Днес е спасителен ден.Библията ни предупреждава за краткостта на живота. „Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Библията не ни казва да се замислим дали да повярваме някой ден, а да повярваме днес! „Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. „В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!“ (2 Коринтяни 6:2).

Помнете и това: „Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието ... Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.“ (2 Петрово 3:3-4, 9)

p { line-height: 115%; margin-bottom: 0.1in; background: transparent }strong { font-weight: bold }

p { line-height: 115%; margin-bottom: 0.1in; background: transparent }Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1817518
Постинги: 4012
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031