Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2023 04:00 - ЗНАЕШ ЛИ?
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 53 Коментари: 0 Гласове:
0Знанието е сила. Невежеството е слабост, а много пъти – катастрофа. Има различни знания. Някои са важни, а други са много важни. Едно е, много да знаеш, а друго – да знаеш необходимото и нужното. Следният анекдот изяснява мисълта ми: Известен професор почивал в морски курорт. Един ден наел лодкар, за да се поразходи навътре в морето и да се наслади на заобикалящата го безбрежност. В непринуден разговор той запитал лодкаря дали е учил география. - Не, не съм – отговорил скромно лодкаря. - О, тогава една четвърт от живота ти е изгубена! – казал професорът и продължил – А разбираш ли нещо от философия? - Не – отново отговорил лодкаря. - Тогава половината ти живот е загубен. А какво знаеш за астрономията? - Нищо – повторил лодкарят. - Тогава три четвърти от живота ти са загубени. Междувременно задухал силен вятър. Надигнали се големи вълни, които като глутница вълци са нахвърляли срещу лодката.  - А вие знаете ли да плувате? – попитал на свой ред лодкаря. - Не – отговорил изплашено професорът. - Тогава целият Ви живот е загубен – завършил лодкарят.Драги читателю, ти знаеш много неща. Но има някои, които са много важни. На тях, именно, искам да спра вниманието ти.  Знаеш ли, че има Бог? Той те е изпратил да живееш на земята, без да те пита искаш ли да живееш или не. Той е определил твоите родители, братя и сестри, които до голяма степен определят съдбата ти. Знаеш ли, че този Бог всъщност е твоят истински Баща? Той те обича и желае твоето добро. За това чрез съвестта ти те смущава когато мислиш зло и те радва, щом планираш добро. Познаваш ли Библията? В нея е събрана мъдростта на човечеството за хилядолетията. Тя ни разкрива Божията воля. Ако я изучаваш с благоговение, става истинска храна за душата ти. С всеки изминат ден ти се приближаваш до своя смъртен час. Кога, къде и как ще го преживееш, ти не знаеш. Но Този, Който без да те пита те изпрати на земята, ще те повика и против волята ти при Себе Си.

И тогава какво? Знаеш ли, че имаш безсмъртна душа? Две са местата за душите отвъд гроба: небе и Ад. Къде предполагаш, че ще прекараш вечността? Знаеш ли, че там ти не разполагаш с никаква власт и волю-неволю ще предоставиш себе си на Този, Когото, за жалост, на земята си отричал. Знаеш ли, че Бог е любов, че Този абсолютен Господар над всичко и на всички търси да общува с всички Свои творения, включителни и с теб? Какво е отношението ти към Него? Ето кардиналния въпрос. Той е, и остава най-великата реалност. Затова Той изпрати Своя Единороден Син Исус Христос на земята да ни открие Бога и да ни покани да пристъпим към Него с вяра.  Този Бог-любов е свят и чист. За това се отвърна от греха, при все, че обича всеки грешник. И ти си грешник. Моля те, не се бунтувай срещу това мое смело твърдение. Истината е на моя страна. Наблюдавай мислите и чувствата си, когато размишляваш в уединение. Сложи ръка на сърцето си и ще признаеш, че съм прав. А като грешник не можеш да застанеш чист пред Божият съдийски престол след смъртта си.  Заплата на греха е смърт, казва Библията чрез Апостол Павел. И за това дойде Исус и пострада за греховете на всички човеци, включително и за твоите, за да приемеш пълно опрощение. Така, спокойно можеш да срещнеш смъртта и да навлезеш в блажената вечност, където Бог царува и се върши Неговата воля. Молиш ли се? Ето, въздухът е невидим навсякъде. Така е и с Бога. Можеш навсякъде и по всяко време да Го призовеш в молитва и да имаш истиснки духовен живот. Така, ти даваш възможност на Бога да участва при разрешаването на твоите проблеми. Не напразно един брат в Господа е казал: „Молитвата е ръката, която движи Ръката, Която движи света!“ Живот без Бога не е живот. Не задоволява. Но внимавай, вярата в Бога е съкровище. То обаче има врагове. Можеш да го загубиш или да ти го откраднат. Един мислител казва: „Загубиш ли пари – нищо не си загубил! Загубиш ли здраве – нещо си загубил! Загубиш ли чест – много си изгубил! Загубиш ли душата си – всичко си загубил!“ Не чакай! Побързай! Смъртта не чака. Тя не обича да отлага решението си за друг път. Предай в молитва сърцето си на Бога. Приеми Исус като Свой личен Спасител. Набави си Библия, или Новият завет (Евангелието) и просвещавай себе си за Божията воля и за истински богоугоден живот. Потърси общение с други вярващи и доведи други, които живеят без Бога, в небесната кошара. Молитва: Татко Небесен, съзнавам и признавам, че съм правил грехове. Моля Те, прости ми в името на Исуса Христа. Аз приемам Исус за личен Спасител, изповядвайки, че кръвта Му има сила да ме очисти от всеки грях, било то в мисли, думи и дела. Исусе, помогни ми да Те следвам всеки ден! Искам един ден да бъда при Теб! Дай ми сили да издържа до край. В името на Исус, амин.

Патор Симеон Попов

Гр. Шумен, 1990

Из книгата “Пътят към Божието Царство“ 


АБВ НА СПАСЕНИЕТО

 Каква е Добрата Новина или Благата Вест на Евангелието за Исуса Христа? Тя е, че Исус Христос дойде на този свят (роди се от девица), беше разпънат на кръст, беше положен в гроб, възкръсна на третият ден, което възкресение и ще празнуваме другата седмица и че един ден Той ще се върне отново. Това е Благата Вест!


И съвсем простичко, по детински, ще ви обесня „АБВ-то на спасението“. Единственото, което ти и аз трябва да направим е да признаем, че сме съгрешили против Бога и че имаме нужда от Спасител.


В Римл. 3:10 ни се казва: Няма праведен ни един“А в Римл. 3:23 четем: Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“


Всички ние сме се родили грешници и поради тази причина, ние всички трябва да се новородим (да се родим отново духовно), за да влезем в Небесното Царство. Заплата на греха е смърт “ (Римл 6:23). Заплата е смъртно наказание! Но ... тук идва Благата Вест - а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“ 


Скръбта по Бога е тази, която ни води до истинско покаяние за греховете срещу праведния, справедлив Бог и настъпва промяна на сърцето. Ние обновяваме  ума си, а Бог променя сърцата ни и ни възстановява, съживява отвътре навън. Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.“ Това беше А-то.


Следва Б: Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос е Господ. Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос  умря за твоите грехове, че беше погребан и че Бог Го възкреси от мъртвите.


 В Римл. 10:9-10 четем: и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите.“


И В: да призовеш името на Господа. Това означава да се довериш , да повярваш с цялото ви сърце, че Исус Христос е Този, Който казва, че е. Всеки човек, от Адам, та чак до днес, който някога е живял по лицето на земята, ще преклони коляно и ще изповяда с устата си, че Исус Христос е Господ - Господ на Господарите и Цар на Царете.


Римл. 10:9-10 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.  Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“


Преди да прочета този силен стих - Римл. 10:13 - бих искал да кажа следното: Може би днес има някой, който трябва да посвети отново живота си на Бога. Ти се се отклонил, отдалечил си се и Господ те призовава обратно при Себе Си. Не случайно четеш тези редове. Това е така, защото днес трябва да се върнеш при Него. Бог те обича и ти Му липсаш. Бог не ти е ядосан. Той не те осъжда и те чака с отворени обятия!


Римл. 10:13: Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".


А ако ти никога не си призовал името Господне, за да бъдеш спасен, какво чакаш? Не виждаш ли какво става по света? Защо си играеш с най-важното, съдбовно решение, което трябва да вземеш в живота си, за да имаш вечен живот? Днес е деня. Днес е спасителен ден.Библията ни предупреждава за краткостта на живота. Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Библията не ни казва да се замислим дали да повярваме някой ден, а да повярваме днес! Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!(2 Коринтяни 6:2).

Помнете и това: Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието ... Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.“ (2 Петрово 3:3-4, 9)


Гласувай:
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1817384
Постинги: 4012
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031