Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08 04:00 - НИКОГА ИЗГУБЕНИ
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 68 Коментари: 0 Гласове:
1 Прочит: Псалом 16:5-11„Винаги слагам Господа пред себе си, понеже Той е отдясно ми, аз няма да се поклатя. (Пс. 16:8)


  Ароматът на кимион, къри и етиопски лют пипер се смесваха с миризмата на опушено в ноздрите ми, а до ушите ми достигаха множество гласове, изговарящи непознати думи, на Адис Меркато - един от най-големите открити пазари в Африка. Но красивите цветове, лицата и усмивките наоколо се превърнаха в кошмарм когато ръката на малкия ми син се изтръгна от моята. Оглеждах се във всички посоки, докато страхът ме обвзе напълно. Изведнъж видях червената му тениска само на три метра от мен. Две приятелски настроени жени го бяха повикали, за да докоснат русата му коса и да разгледат сините му очи. Аз тичах към него, викайки: „Сине, помислих, че съм те изгубила!“ Едва сдържах сълзите си. А той отговори спокойно: „Мамо, ти винаги знаеш къде съм.“ Каква вяра имаше в мен!


  Понякога се отдалечаваме от Бога и започваме да се питаме дали Той не е изгубил следите ни. Но Бог никога не ни изоставя и винаги знае къде сме. Каквото и да става, трябва да вярваме, че Той ще ни намери.


  Молитва: Отче, помагай ни да не отклоняваме погледа си от Тебе. Благодарим Ти, че никога не ни изоставяш, амин.


  Бог е рекъл: "Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя"


  Мисъл за деня: Ако държа Божията ръка, никога няма да се изгубя.


  Лий Макензи (Илинойс, САЩ)


  Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПЪТУВАТ ЗАД ГРАНИЦА.

      АБВ НА СПАСЕНИЕТО Каква е Добрата Новина или Благата Вест на Евангелието за Исуса Христа? Тя е, че Исус Христос  дойде на този свят (роди се от девица), беше разпънат на кръст, беше положен в гроб, възкръсна на третият ден и че един ден Той ще се върне отново. Това е Благата Вест!      


  И съвсем простичко, по детински, ще ви обесня „АБВ-то на спасението“. Единственото, което ти и аз трябва да направим е да признаем, че сме съгрешили против Бога и че имаме нужда от Спасител.

          В Римл. 3:10 ни се казва: „Няма праведен ни един“


          А в Римл. 3:23 четем: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“

          Всички ние сме се родили грешници и поради тази причина, ние всички трябва да се новородим, т.е. да се родим отново духовно, за да влезем в Небесното Царство. „Заплата на греха е смърт “ (Римл 6:23). Заплатата е смъртно наказание! Но ... тук идва Благата Вест - „а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“       Скръбта по Бога е тази, която ни води до истинско покаяние за греховете срещу праведния, справедлив Бог, след което настъпва промяната на сърцето ни. Ние обновяваме  ума си, а Бог променя сърцата ни и ни възстановява, съживява ни отвътре навън. „Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.“ Това беше А-то.     Следва Б: Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос е Господ. Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос  умря за твоите грехове, че беше погребан и че Бог Го възкреси от мъртвите.


          В Римл. 10:9-10 четем: „и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите.“

          И В: да призовеш името на Господа. Това означава да се довериш, да повярваш с цялото си сърце, че Исус Христос е Този, Който казва, че е. Всеки човек, от Адам, та чак до днес, който някога е живял по лицето на земята, ще преклони коляно и ще изповяда с устата си, че Исус Христос е Господ - Господ на Господарите и Цар на Царете.


          Римл. 10:9-10 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.  Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“


          Преди да прочета този силен стих - Римл. 10:13 - бих искал да кажа следното: Може би днес има някой, който трябва да посвети отново живота си на Бога. Ти си се отклонил, отдалечил си се и Господ те призовава обратно при Себе Си. Не случайно четеш тези редове. Това е така, защото днес трябва да се върнеш при Него. Бог те обича и ти Му липсаш. Бог не ти е ядосан. Той не те осъжда и те чака с отворени обятия!

          Римл. 10:13: „Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".


        А ако ти никога не си призовал името Господне, за да бъдеш спасен, какво чакаш? Не виждаш ли какво става по света? Защо си играеш с най-важното, съдбовно решение, което трябва да вземеш в живота си, за да имаш вечен живот? Днес е деня. Днес е спасителен ден.


          Библията ни предупреждава за краткостта на живота. „Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Библията не ни казва да се замислим дали да повярваме някой ден, а да повярваме днес! „Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. „В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!“ (2 Коринтяни 6:2).

        А на онези, които Го приеха, даде право да станат Божии деца – на тези, които вярват в Неговото Име. (Йоан 1:12)

        Също така, казвам ви, има радост пред Божиите ангели за един грешник, който се кае.  (Лука 15:10)


          Помнете и това: „Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието ... Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.“ (2 Петрово 3:3-4, 9)      Гласувай:
1Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1289671
Постинги: 3468
Коментари: 97
Гласове: 950
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930