Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09 04:00 - НИКОЙ И ВСЕКИ
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 2 Коментари: 0 Гласове:
0 Прочит: Йезекил 2:4-16; 1 Петър 2 и Римл. 10:5-15


„Защото „всеки, който призове Господнето име, ще се спаси.“ (Римл. 10:13)


  Държавата Ел Салвадор изразява своята почит към Христос като поставя Неговата скулптура в центъра на столицата. Въпреки че тя се намира насред постоянен автомобилен трафик, височината ѝ позволява лесно да се вижда отвсякъде, а името ѝ - Божественият Спасител на света - изразява Христовата свръхестествена същност. Названието на статуята потвърждава това, което Библията казва за Христос (1 Йоан 4:14). Той е Този, Който предлага спасение на всеки. Христос надхвърля културните граници и приема всеки искрен човек, който иска да Го познава, ензависимо от възраст, образование, етнос, минали грехове или социално положение.


  Ап. Павел пътува из древния свят, говорейки на хората за живота, смъртта и възкресението на Христос. Той споделя Благата вест с политически и религиозни власти, с евреи и езичници, мъже и жени. Павел обяснява, че човек може да се спаси, след като изповяда, че „Исус е Господ“ и повярва в сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите (Римл. 10:9). Той казва: „Никой, който вярва в Него, няма да се посрами“ ... „всеки, който призове Господнето име, ще се спаси“ (ст.11, 13).


  Христос не е далечен образ или символ, който да бъде почитан. Ние трябва да имаме връзка лице в лице с Него чрез вяра. Призовани сме да приемем спасението, което Той предлага и в процес на посвещение да Го опознаваме повече и повече.    Дж. Шулт


  Господи Исусе, благодаря Ти, че обичаш всички и предлагаш вечен живот на всеки, който иска да Те познава. Помогни ми да бъда Твой добър представител в света днес, амин.


  КАК МОГА ДА БЪДА ПО-БЛИЗО ДО ХРИСТОС ДНЕС? МОГА ЛИ ДА СЛЕДВАМ ПОДХОДА НА ПАВЕЛ, ЗА ДА СПОДЕЛЯМ С ДРУГИТЕ БЛАГАТА ВЕСТ ЗА ХРИСТОС?

      АБВ НА СПАСЕНИЕТО


  Каква е Добрата Новина или Благата Вест на Евангелието за Исуса Христа? Тя е, че Исус Христос  дойде на този свят (роди се от девица), беше разпънат на кръст, беше положен в гроб, възкръсна на третият ден и че един ден Той ще се върне отново. Това е Благата Вест!


  И съвсем простичко, по детински, ще ви обесня „АБВ-то на спасението“. Единственото, което ти и аз трябва да направим е да признаем, че сме съгрешили против Бога и че имаме нужда от Спасител.


  В Римл. 3:10 ни се казва: „Няма праведен ни един“


  А в Римл. 3:23 четем: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“


  Всички ние сме се родили грешници и поради тази причина, ние всички трябва да се новородим, т.е. да се родим отново духовно, за да влезем в Небесното Царство. „Заплата на греха е смърт “ (Римл 6:23). Заплата е смъртно наказание! Но ... тук идва Благата Вест - „а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“ 


  Скръбта по Бога е тази, която ни води до истинско покаяние за греховете срещу праведния, справедлив Бог, след което настъпва промяната на сърцето ни. Ние обновяваме  ума си, а Бог променя сърцата ни и ни възстановява, съживява ни отвътре навън. „Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.“ Това беше А-то.


  Следва Б: Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос е Господ. Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос  умря за твоите грехове, че беше погребан и че Бог Го възкреси от мъртвите.


  В Римл. 10:9-10 четем: „и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите.“И В: да призовеш името на Господа. Това означава да се довериш, да повярваш с цялото си сърце, че Исус Христос е Този, Който казва, че е. Всеки човек, от Адам, та чак до днес, който някога е живял по лицето на земята, ще преклони коляно и ще изповяда с устата си, че Исус Христос е Господ - Господ на Господарите и Цар на Царете.


  Римл. 10:9-10 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.  Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“


  Преди да прочета този силен стих - Римл. 10:13 - бих искал да кажа следното: Може би днес има някой, който трябва да посвети отново живота си на Бога. Ти си се отклонил, отдалечил си се и Господ те призовава обратно при Себе Си. Не случайно четеш тези редове. Това е така, защото днес трябва да се върнеш при Него. Бог те обича и ти Му липсаш. Бог не ти е ядосан. Той не те осъжда и те чака с отворени обятия! Римл. 10:13: „Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".


  А ако ти никога не си призовал името Господне, за да бъдеш спасен, какво чакаш? Не виждаш ли какво става по света? Защо си играеш с най-важното, съдбовно решение, което трябва да вземеш в живота си, за да имаш вечен живот? Днес е деня. Днес е спасителен ден.


  Библията ни предупреждава за краткостта на живота. „Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Библията не ни казва да се замислим дали да повярваме някой ден, а да повярваме днес! „Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. „В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!“ (2 Коринтяни 6:2).


  Помнете и това: „Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието ... Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.“ (2 Петрово 3:3-4, 9)      Гласувай:
0
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1103870
Постинги: 3101
Коментари: 97
Гласове: 762
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930