Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2021 06:06 - Дръжте вилицата
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 122 Коментари: 0 Гласове:
0



 Имало една млада жена, която била диагностицирана с рак в последен стадий лекарите й дали срок три месеца живот.
Когато разбрала това, тя се свързала с пастора си, който трябвало да дойде в къщата й, за да обсъдят някои аспекти около погребението и последните й желания. Тя му казала, кои песни иска да се пеят, какви пасажи от Писанията да се прочетат и с какво да бъде облечена. Всичко вече било уговорено и пасторът се готвел да си тръгва, когато младата жена изведнъж си спомнила нещо много важно за нея.

„Има още едно нещо,” казала тя развълнувано ...

„Какво е това?” попитал пасторът.

„Това е много важно”, младата жена продължила, „искам да бъда погребана с вилица в дясната ми ръка.”

Пасторът се загледал в младата жена, без да знае какво да й каже.

„Това ви учудва, нали?”- попитала младата жена.

„Е, за да бъда честен, озадачен съм от искането ти”, казал пасторът.

Тогава младата жена му обяснила:

„Моята баба веднъж ми разказа тази история, и от този момент нататък винаги съм се опитвала да предам това нейно послание към тези, които обичам и към тези, които се нуждаят от насърчаване. През всичките години когато съм присъствала на благотворителни вечери, си спомням, че когато се приключи с основното ястие, някой непременно ще извика: ‘Дръжте вилицата’. Това е любимата ми част, защото знаех, че идва нещо по-добро, например, като кадифена шоколадова торта или ухаещ ябълков пай. Нещо което има прекрасно съдържание!

Затова аз просто искам хората да ме видят в този ковчег с вилица в ръката ми и да се чудят, задавайки си въпроса „За какво й е тази вилица?” и да разберат, че с това искам да им кажа, ‘Дръжте вилицата. Най-доброто тепърва предстои.’”

Очите на пастора се напълнили със сълзи на радост, прегърнал младата жена за сбогом и си тръгнал. Той разбрал, че може би я вижда за последен път преди смъртта и осъзнал, че младата жена имала много по-добра представа за Рая, отколкото той самият. Тя имала много по-добра представа за това, което я очаква на Небето от други хора, които са два пъти по-възрастни от нея, притежаващи много повече опит и знания. Тя знаела, че идва нещо много по-добро.

На погребението, когато носели ковчега с тялото на младата жена, хората видели, че тя е облечена с наметало и в дясната й ръка била поставена вилица.

Отново и отново пасторът чувал въпроса: „Защо е с вилица?”, на което той само се усмихвал. По време на неговото надгробно слово, разказал на хората за разговора му с младата жена, който провел с нея малко преди да почине. Разказал им за вилицата и какво означава за нея. Той споделил, че не може да спре да мисли за вилицата и че няма да бъде в състояние да спре да мисли за това. Затова не забравяй ... дръж си вилицата! Най-доброто тепърва предстои!

А според както е писано: - "Каквото око не е видяло, и ухо не е чуло, И на човешко сърце не е дохождало, Всичко това е приготвил Бог за тия, които Го любят".
1 Коринтяни 2:9

Амин!

Автор: неизвестен
Източник: http://www.estir.net  



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1693145
Постинги: 3893
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031