Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2021 04:00 - МЪДРЕЦИТЕ
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 728 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Прочит: Матей 2:1-12



„И като влязоха в къщата, видяха Детето и майка Му Мария, паднаха и Му се поклониха.“ (Матей 2:11)


  Другите поклонници пред яслите бяха мъдреците. Те, за разлика от овчарите, трябваше да поработят доста, преди да станат мъдреци. Много да четат, много да учат, много да слушат, да размиеляват, да наблюдават. Не се става лесно мъдрец. Мъдростта е умение да постъпваш правилно в точния момент. Нито да прибързваш, нито да закъсняваш. Всички ние разбираме какво е трябвало да направим, но вече е късно. Изтървали сме благоприятния момент, а втори не се предлага. Колко пъти сме си казвали: „Ех, защо не направих това!“ или: „Ех, защо не казах ...“


  Само мъдреците знаят какво да правят и кога да го направят. Останалите творят грешка след грешка.


  Мъдреците са наречени така, защото знаеха какво е станало и бяха готови да преминат огромно разстояние, за да се покланят на Единствения, Който заслужаваше поклон. Другите хора нищо не разбраха. Разбраха много по-късно. А някои и до днес не са разбрали. И както върви, ще разберат чак когато стане непоправимо късно.


  Мъдростта е нещо малко и просто, което ни дава познание за смисъла на нашия живот. Фактът, че пред яслите и мъдреци, и овчари бяха равни, че и едните, и другите се покланяха на едно Дете, говори, че всякакви човешки различия приключват в присъствието на Спасителя. Пред Него всички сме равни. И онова, което Му дължим, е поклон и нищо друго. Това, че днес хората знаят толкова много за света, за себе си, за природата, за вселената; че правят такива сложни машини и че могат да общуват с такива  съвършени средства, още не значи мъдрост. Нашето време е време на голямото знание, но и на голямото безумие. Хората днес имат нужда да признаят Спасителя и да се върнат към Неговите съвети - иначе няма никаква надежда за този свят.


  Молитва: Господи, учи ни да търсим първо Твоето царство и неговата правда. Направи живота ни смислен, като ни даваш покорство на Твоето слово. Помогни на хората, които се лутат без цел и посока, да намерят Христос и да Му се поклонят, амин.


  тема за размисъл: Мъдростта е умение да преценяваш кое е важно и кое второстепенно, както и сила да се стремиш към първото, а да отбягваш второто.  



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1707430
Постинги: 3916
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930