Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2021 04:00 - Изцелен от СПИН
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 67 Коментари: 0 Гласове:
0



 Източник:  https://www.christian-faith.com/healed-of-aids-testimony-that-stood-the-test-of-time/   ИЗЦЕЛЕН ОТ СПИН - СВИДЕТЕЛСТВО, УСТОЯЛО  ИЗПИТА НА ВРЕМЕТО     „А те го победиха чрез кръвта на Агнето и чрез словото на своето свидетелствуване ...“ (Откр. 12:11)     Скъпи братя в Исуса Христа, поздрави в  Господа!


  Благодаря на Бога, че ми дава привилегията да споделя свидетелството си с вас. Аз се моля и се надявам, че то ще ви укрепи в Господа и че ще насърчи много хора по целия свят да продължават да търсят Господ Исус Христос и Неговата воля.


  Казвам се Жан-Пиер Маяла. На 62 години съм, от Конго, Централна Африка. Живях в Западна Гемания (това се случи преди обединението на двете Германии), в Мюнхен, в продължение на 12 години, и където Господ Исус, дойде в живота ми. Бях диагностициран със СПИН. Не бях християнин. Бях изцелен по необикновен начин, след едно много лично, чудно духовно преживяване, в един неделен ден - 19 Август 1989 г., в Мюнхен, след като се бях помолил. Всички тестове за СПИН, на които бях подложен няколко месеца по-късно, излязоха отрицателни. Всъщност, след 28 години, аз се намирам в много добро здраве.


  Бях светски човек и живеех на пълни обороти. Всеки уикенд обикалях из нощните клубове и кръчми. Пушех, пиех, имах сексуални връзки, музика ... Имах много видео касети и книги с порнография. Запознах се с една наркоманка, германка - Е. Г., която ме зарази със СПИН. Тя беше крила от мен, че е наркоманка. Тогава, буквално започнах да пропадам в ада. Бях напуснал Африка уж, за да уча и работя в Европа, но ето -  бях заразен с вируса на СПИН. Бях нещастен и никому ненужен. В своето отчаяние реших да се самоубия.


  Библията казва:  „И призови Ме в ден на напаст; И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш“ (Пс. 50:15).  Нито бях чувал, нито бях чел този от Библията някога. Въпреки че грешния ми начин на живот не беше прославял Бога, в страданието си аз извиках към него. Това се случи около 22 часа на 19 Август 1989 г. И Бог в Своята велика любов, добрина и състрадание ми показа милост и аз за първи път се замислих да прочета Библията, молейки Го да ме изцели. Посегнах към Библията и случайно тя се отвори на Псалом 19, без наистина да разбирам духовната истина, която четях. Но когато стигнах до стих 12: „Кой съзнава своите прегрешения? Очисти ме от тайните прегрешения“, изведнъж Бог отвори духа и ума ми и аз осъзнах, че този стих говореше точно за моя грешен живот. Втората част на този стих говореше за Божията прошка и аз съвсем ясно разбрах, че Бог може да прости и моя изпълнен с грехове живот. Бях и много разстроен, но и много развълнуван. Чрез този стих, ме обвзе едно такова прекрасно чувство, че Самият Бог беше слязъл близо до мен и ми говореше. Алелуя!


  Тогава излях сърцето си пред Него, смирих се, признах греховете си и умолявах Бог да извърши чудо в живота ми. Също така дадох обет да Му служа и да работя за Него, ако ме измъкнеше от тази ситуация. Обещах Му това съвсем искрено. (Тази молитва беше най-висшият израз на душата ми. Бях дълбоко съсредоточен и вдъхновен, изговаряйки ДУМИ без да имах контрол над тях. Намирах се между живота и смъртта.) След тази молитва, аз продължих с четенето на Псалми 20 и 21. Но понеже бях уморен, затворих Библията, загасих лампата и се опитах да заспя. Двата Псалма - 20 и 21 говореха точно за това как Бог чува молитвите на трона Си, за Неговото Божествено изцеление, за вечни блага, короната на вечния живот, самият вечен живот и т.н. Бях прочел тези стихове без да ги разбирам духовно и съвсем естествено изобщо не си мислех или представях, че същите тези стихове щяха да се проявят в живота ми още същата вечер.


  Само 10 минути след като оставих на страна Библията аз чух два гласа. Първият звучеше като гласа на стара жена и ми говореше на немски. Този глас ми се подиграваше, казвайки ми, че съм хванал вируса на СПИН, че теста ми за СПИН беше положителен, ама съвсем действително положителен и че съм щял да умра. Той изпитваше особено удоволствие от окаяното положение, в което се намирах. Но вторият Глас, в пълен контраст с първия, ме насърчи, окуражавайки ме да се хвана здраво за стих 12 на Псалом 19, който току-що бях прочел. Двата гласа бяха реални! Наистина ги чух! Те се бореха  в ума ми и духа ми. Бях много учуден какво се случваше, като все още не разбирах нищо.


  Лежах на леглото си и 5 минути след като бях чул двата гласа, аз почувствах как тялото ми започна да се променя. Почувствах се много зле. И изведнъж, потоци от пот започнаха да се леят надолу по лицето ми; от стомаха ми много силно започна да изтича някаква течност; а краката ми станаха ледени като снежни топки. Да, обаче не беше зима! Това не беше сън, а съвсем ясно и съзнателно виждах какво става. Какво се случваше с мен? Опитвайки се да се изправя, аз казах на френски:  Je voulais dormir, mais je ne peux pas dormir dans cet etat!, което означава: Исках да спя, но не мога да заспя така! Все още можех да говоря, но бързо осъзнах, че не можех да се боря срещу това лошо чувство. Лежах на леглото си, без изобщо да мога да помръдна. Бях напълно парализиран. 


  И на мига се случи нещо удивително - сякаш бях грабнат духовно ... в духа си и светлината в стаята ми напълно изчезна. Тогава, съвсем ясно, пред мен се появиха две  РЪЦЕ, които се приближаваха бавно. Те сякаш бяха покрити с нещо бяло. Когато ги видях, аз не се уплаших. Напротив, обвзе ме чувство на неописуема радост и дълбок мир.


  Изведнъж между дланите им се появи КОРОНА и тя беше сложена на главата ми. Тя беше здраво закрепена на главата ми, така че никога да не падне. Божието Слово, което бях прочел (Пс. 19, 20 и 21) и което преди 5 минути изобщо не разбирах, стана реално в живота ми. „Защото си го предварил с благословения на блага; Положил си на главата му корона от чисто злато.“ (Пс. 21:3).  Алелуя!


  После в РЪЦЕТЕ се появи и едно одеало, с което бях покрит от шията до нозете. Странно - всичко това се случваше с мен без да имам физически контакт с двете РЪЦЕ. Въпреки, че лежах на леглото си, аз бях в пълно съзнание; бях буден. Когато двете РЪЦЕ ме докоснаха по рамото за първи път, ме връхлетя едно невероятно прекрасно чувство, което не мога да изразя с човешки думи; не мога дори да го опиша на майчиният си африкански език. Само мога да кажа, че всички тези лоши преживявания и състояния (потта, течността, излизаща от стомаха ми, ледените ми крака, парализата) изчезнаха.


  Двете РЪЦЕ, продължиха да ме докосват бавно от рамената до ходилата ми. След което те се спряха над стомаха ми. Тогава един Глас каза на родния ми език: „SEKA”, което означава: „Сега заспи.“ Двете РЪЦЕ се отдръпнаха назад, на около 2 метра и изчезнаха. Аз веднага затворих очи и заспах здрав сън без да вземам приспивателни, както правех преди.


  Когато се събудих на следващата сутрин  - Понеделник 20 Август 1989 г., бях преживял пълна метаморфоза; все още лежах в леглото си, но бях напълно променен. Голяма беше моята изненада, когато разбрах, че всичките ми грижи, болестта, липсата на мир и желанието ми да се самоубия, се бяха изпарили. Библията казва: „Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.“ (Исая 53:5). Въпреки че не бях осъзнал това, Словото на Бога беше станало реално в живота ми.


  От тази сутрин нататък, Всемогъщият Бог, Творецът на вселената, стана повече от една реалност в живота ми и аз съм напълно убеден и вярвам, че през онази нощ Той ме посети. Дълбоко в себе си усещах, че се бях новородил. Всичко беше ново. От този момент нататък, Божият Дух започна да работи с мен и аз не можех да спра да чета Библията. Сам Господ обнови ума ми до такава степен, че аз на мига разбирах духовно посланието на Евангелието. Отървах се от всичко, което не беше чисто в живота ми - спрях да пуша, да пия и унищожих всички порнографски видео касети и книги. Прекъснах и приятелствата, които не прославяха Господа. Библията стана моят нов и най-добър приятел. Бавно, но сигурно аз израствах духовно чрез Божията благодат. Разбира се, дявола винаги опитваше, чрез мислите ми, да ме убеди, че аз не съм изцелен и че всичко е било просто сън. Тази духовна атака смущаваше вярата ми. Но аз продължавах да вярвам силно и имах уверението, че бях съвършено изцелен, защото преживяването ми не беше сън. Бог наистина ме беше посетил. Сам Бог в Своята добрина слезе близо при мен. Той дойде при мен грешника през онази нощ. Задавах си въпроса: Кой съм аз, че Бог да ми покаже такава невероятна благодат? Няколко седмици по-късно, за да потвърдя изцелението си, аз посетих доктора, който беше установил вируса на СПИН в мен. Той се изненада, когато ме видя да влизам в кабинета му в добро настроение и с Библия в ръка. Зададе ми няколко въпроса и аз накратко му разказах какво се беше случило, потвърждавайки, че ИСУС ме изцели. Доктора разбира се, си помисли, че съм полудял. Беше много мнителен и ужасно скептично настроен. Но в крайна сметка, по Божията милост и благодат, резултатите от теста ми за СПИН излязоха отрицателни и вече цели 28 години си стоят отрицателни.  Няколко години по-късно аз се ожених. Съпругата ми, аз и 5-те ни деца се радваме на много добро здраве.


  Междувременно, аз бях един много самотен Християнин. Не можех да намеря църква, в която да се науча как да познавам Бога по-добре. Няколко месеца по-късно, чрез намесата на Святият Дух и по Божията благодат, аз се запознах с един млад човек, чието поведение беше много по-различно от това на останалите немци, които познавах в Мюнхен. Той се казваше Johannes Sempert, новороден християнин, изпълнен със Святият Дух (той беше първият с когото споделих свидетелството си) и чрез който намерих една будна църква в града, която се казваше: The Charismatic Center of Munich. В нея Бог ми помогна да израстна духовно сред немски и американски пастори: Peter KIERNER, Uli MEIR, John ANGELINA and Steve DUN. 


  През декември, 1989 г., в края на Библейското училище в църквата, аз приех водно кръщение. Пастор Peter KIERNER ме кръсти.


  Скоро след това поставих началото на молитвена група у дома (Hochstrasse 19b/307) в Мюнхен. Пак чрез Божията благодат аз пътувах из Германия (Munich, Nuremberg, и Frankfort), за да служа на моя чудесен Спасител Исус Христос като проповядвах и разказвах на всеки, който искаше да чуе,  как бях изцелен от СПИН.


  По време на последната служба, на която присъствах в Мюнхен, Пастор John ANGELINA пророкува и се моли за мен в своята нова църква: Wort des Glaubens. През септември 1991 г. аз напуснах Западна Германия и се върнах в Конго, за да се установя там завинаги. Там Бог отвори пред мен врати за Евангелизиране и отново чрез Божията благодат, аз поставих началото на Християнско служение за слава на Господа Исуса Христа, моя Спасител.


  По един неочакван за мен начин, аз започнах да се издигам в своето служение. Назначиха ме за национален вице президент на Full-Gospel Business Men’s Fellowship International. По същото време бях и секретар на the Full-Gospel Institution in Central-Africa region. Служил съм на Господа и съм свидетелствал в Congo-Brazzaville, RD Congo и South-Africa. Проповядвал съм и съм споделял свидетелството си на много международни християнски конференции и срещи като главен говорител. Исус ми даде благодат да нося радост на Бога, работейки и като Евангелист. С помощта на Святият Дух аз доведох много хора при Господа.


  Исус ми даде и служение, в което работим с пациенти болни от СПИН - Compassion Ministry for AIDS patients. Преди няколко години сформирахме молитвена група, специално за болните от СПИН. Бог мощно потвърди Словото Си: „... На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.“ (Исая 53:5).


  Цялата слава принадлежи само на Господа, сега и за вечността!


  Братя и сестри по целия свят, след като прочетохте това свидетелство, нека Святият Дух ви помага да продължавате да търсите Господа Исуса Христа и да вършите волята Му. Бог да ви благославя изобилно „и Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христа Исуса.“ (Фил. 4:7).


  Искрено в Неговото Име


  Евангелист Jean-Pierre MAYALA  За контакт: AGAPE-FORCE-MINISTRIES.                                          Tel: 00 242 06 940 29 67.  Email: mayalajp54@gmail.com  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1709172
Постинги: 3926
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930