Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2020 04:00 - ЗНАМЕНИТОСТ
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 119 Коментари: 0 Гласове:
1



 „Защото ни се роди Дете, Син ни се даде; И управлението ще бъде на рамото Му; И името Му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира.“  (Исая 9:6)     image     Нашата епоха се е побъркала по знаменитостите. Вземаме обикновени мъже и жени, които имат голям талант (или не кой знае какъв!) за пеене и свирене, и ги поставяме под светлината на прожекторите. Набелязваме надарени атлети и ги превръщаме в полубожества.

  Множествата се къпят в отразената от тях слава. Редят се на опашки с часове, за да ги зърнат (о, каква радост и екстаз!) или да получат надраскан подпис на парче хартия. Огромна индустрия се заплита около манията по знаменитостите: фен клубове, облекло, кукли с глави на известни личности и подписи.

  Дами и господа, представям ви една истинска знаменита Личност, Човек, Който никога няма да бъде компрометиран като измамник, Чийто таен живот опровергава публикациите в печата. Представям ви Исус от Назарет.

  В своята класическа творба „Доктор Живаго“, Борис Пастернак е уловил малко от дълбокото влияние на този Човек, Който засенчва всички знаменитости. „Рим беше битпазар от взети назаем божества и покорени народи, сутерен за разпродажба на два етажа, земя и небе, буца мръсотия, заплетена като спирала в троен възел, както при запушване на червата. Даки, херули, скити, самаряни, хиперборейци, тежки колела без спици, очи, потънали в тлъстина, содомия, двойни гуши, необразовани императори, хранещи се като риба от плътта на образовани роби. Имаше повече хора в света, отколкото някога до сега е имало - всички наблъскани в пасажите на Колизеума и всичките окаяни. И тогава, в тази просташка купчина от злато и мрамор дойде Той, светъл и облечен в особена атмосфера, подчертано човешки, преднамерено провинциален, галилеянин;  и в онзи момент боговете и народите престанаха да  съществуват и Човекът се появи - Човекът дърводелец; Човекът орач; Човекът овчар със стадото си от овце при залеза; Човекът, Който не звучи ни най-малко гордо; Човекът с благодарност прославян във всички люлчини песни на майките и във всички картинни галерии навсякъде по света.“



Исусе, Господи на небето и земята, Творец и Спасител, приемам Те като Господар на моя живот! Върви с мен през целия този ден и се грижи за мен!


  Из книгата „Исус - сърце, изпълнено с благодат“  



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1714964
Постинги: 3926
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930