Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2020 04:15 - ЗНАМЕНИЯ ЗА КРАЯ
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 158 Коментари: 0 Гласове:
1



  ПРОРОЧЕСКИЯТ КАЛЕНДАР

2004. Църквата преследвана. „Изобщо не се плаши от страданията, които те очакват. Казвам ти, че дяволът ще хвърли някои от вас в затвора, за да ви изпита, и ще страдате десет дни. Но бъди верен до смърт и ще ти дам венеца на живота” (Откр.2:10).

Статистика от европейския парламент: Християните са най-преследваната група хора в света. През последните години всеки пет минути е убиван християнин. Християните са тази религиозна общност, която повече от всички други в света е подложена на систематична агресия, насилие и ненавист. „Без да пренебрегва случващото се извън границите на Стария континент, Европейският съюз не може да остане безучастен при подобни събития“, заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц на конференция, провела се в Брюксел по въпросите за междурелигиозния диалог и положението на християните по света. Към момента 150 милиона християни са подложени на преследвания заради своите убеждения, се казва в доклада на неправителствената организация „Отворени врати“. Сред тях най-сериозни гонения има в Ирак, Сирия, Пакистан, Северна Корея и Нигерия. През последните 4 години 700 000 християни са избягали от Сирия; от 2003 г. до днес 70% от християните са напуснали границите на Ирак. Само за една година са били убити 4344 вярващи в Христос; изгорени са 1062 църкви. Заради Евангелието около 70 000 човека лежат в затворите на Северна Корея, а в същото време в Пакистан ежегодно 700 жени са подложени на насилия и тормоз на религиозна основа.

2011. Гневът на езичниците, Арабската пролет. „Защо се разяряват езичниците и народите замислят суета? Земните царе застават и управниците се съветват заедно против Господа и против Неговия Помазаник (Месия), и казват: Нека разкъсаме връзките им и въжетата им нека отхвърлим от себе си!“ (Пс.2:1-12). „Защо беснееха народите? Защо заговорничеха безсмислено? Земните царе се подготвиха за битка и всички владетели се събраха с една обща цел срещу Господа и неговия Месия” (Деян.4:25-28). Навсякъде, където ислямистите вземат властта има поголовно избиване на християни.

2012. Египтяни воюват срещу египтяни. Египет получава жесток господар. Мохамад Морси е избран за президент от Мюсюлманско братство (Исая 19:2-4). 2014. ИД (Ислямска държава е възстановяване на Асирия) завладява Мосул (Ниневия, древната столица на Асирия, Наум 1:1). 2014. Русия оформя нации на западната граница (Крим, Донбас) и се включва във войната в Сирия. „И ето, друг, втори звяр, подобен на мечка. И той беше изправен на една страна и имаше три ребра в устата си между зъбите си. И му казаха така: Стани, изяж много месо!” (Дан.7:5). 2014 и 2015. Две слънчеви затъмнения и четири кървави луни „Слънцето ще се обърне в тъмнина и луната в кръв, преди да дойде великият и страшен ден Господен” (Йоил 2:31). С други думи, пророкът заявява, че ще имаме едновременно и слънчево, и лунно затъмнение, преди да дойде великият и страшен ден Господен, имайки предвид Второто пришествие на нашия Господ.
  Предупреждението на четирите кървави луни
В Библията се използват слънцето, луната и звездите, за да се изпрати важно съобщение до човечеството. Нещо ще се промени и светът повече никога няма да бъде същият. В книгата на Йоил има библейско пророчество, в което се казва: „Нека се разтреперят всички жители на земята, защото идва Денят на Господа, защото е близо. Но дори и сега, заявява Господ, обърнете се към Мен с цялото си сърце, с пост, с плач и с ридание! И всеки, който призове Името на Господа, ще се спаси.” Денят на Господа: Това е денят на Божия гняв, който ще се излее след Голямата скръб (сатанинският гняв и гневът на народите при управлението на Антихрист за 7 години) чрез 7 чаши (Откр.11:18; 14:18-20).

Календарите:
Григорианският календар е основан само на слънцето. Мюсюлманският календар пък е базиран изцяло само на луната. Календарът на Авраам, Исаак и Яков или календарът на Бог е този, който Самият Той определя в книгата Битие, и той е базиран едновременно на слънцето и луната. Затова Пасхата на евреите (денят, в който е бил разпънат Господ Исус Христос) е винаги през пролетта, както Бог я е определил, на 14-ия ден от месеца Нисан по библейския календар.

Кървава луна: През последните 5000 години ние ще преживеем общо 12064 лунни затъмнения. Но да се случат четири лунни затъмнения едно след друго и те всичките да съвпадат с библейските празници, е нещо наистина рядко. През последните 2000 години има само 9, които съвпадат с празничните дни на евреите, като деветата е през 2014-2015. Числото девет е последното единично число, и като такова е белег за края, отбелязвайки завършека на дадено нещо. С други думи, числото девет е праобраз на КРАЯ и на СЪДА. През 21 век ще има осем тетради (четирикратно лунно затъмнение), но само една от тях ще се случи по време на еврейските празници – 2014-15 година, единствено за този век. Времето, когато е разпнат Господ Исус Христос, е между 30 и 33 г. сл. Хр. През 32 г., на първо число от месеца Нисан (религиозната Нова година), е имало слънчево затъмнение, последвано от пълно лунно затъмнение по време на Пасхата две седмици по-късно. След това е имало отново слънчево затъмнение на Рош Хашана, последвано отново от пълно лунно затъмнение на празника Шатроразпъване. През следващата 33-та г. отново е имало пълно слънчево затъмнение на първо число от месеца Нисан, последвано от частично лунно затъмнение по време на Пасхата. Между 1900 и 2000 година сме имали 5 тетради, но само две от тях са съвпадали с библейските празници. Първата тетрада, която е съвпадала с празниците, е била 1948-49 г., когато Израел е бил възстановен като нация. Другата тетрада е през 1967-68 г., когато Израел си възстановява столицата Ерусалим по време на Шестдневната война. По време на Пасхата на евреите имаше пълно лунно затъмнение на 04.04.2015 г., като преди това имаше слънчево затъмнение на 20 март 2015 г. или на първо число от месеца Нисан. Частично слънчево затъмнение имаше на 13 септември 2015 г., или на Рош Хашана, и след това преживяхме пълно лунно затъмнение на 28.09.2015 г. и супер луна. Шансовете за свръхлуна е 1 на 6570. А шансовете, да има съвпадение на свръхлуна с пълно лунно затъмнение, са изключително редки. Същата година имаше по време на Шатроразпъване едновременно пълно лунно затъмнение и свръхлуна, които ще се виждат много ясно от Йерусалим. При супер луна тя се намира на максимално близко разстояние до Земята. Това е нещо наистина изумително и единственото по рода си, което се случи през този век. Всичко това ни говори колко близо е идването на Христос. Какво се случи след 28.09.2015 год.? На 30 септември Русия, която е смятана за супер сила, се намеси във военните действия в Близкия изток.
През месец септември започна големият бум от преминаване на мигранти, бягащи от войната в Сирия, което направи Европа като врящо гърне. Събитията в Близкия изток ангажират все повече страни в света и дали това не е прелюдия към Трета световна война? Палестинските територии и Израел са обхванати от нова вълна прояви на насилие от 1 октомври насам. Загиналите досега са стотици. Две трети от палестинците предпочитат въоръжен бунт - интифада, вместо преговори с израелците за осигуряване на напредък по решаването на Близкоизточния въпрос. Изригване на множество вулкани Става нещо под Земята. Само в края на 2015 г. изригват 7 големи вулкана.
От Мексико до Коста Рика през Европа планетата се тресе в пламъци и дим. Геолозите са в недоумение, кои са причините за това? Пророк Йоил казва: И ще покажа чудеса на небето и на земята, кръв, огън и стълбове от дим.
  Температурни рекорди
Учените бият тревога: глобалното затопляне спешно трябва да бъде ограничено до най-много 2 градуса по Целзий. В противен случай планетата Земя е обречена. Само през септември 2015 година над 10 хиляди пожарникари участваха в потушаването на горските пожари в Калифорния. Също така възникнаха незапомнени пожари в Израел. Пожари унищожиха голяма част от континента Австралия. На Северния полюс беше измерена температура значително над нулата. Наводнения, бедствия, земетръси Тези бедствия станаха вече всекидневно явление. Учените смятат, че има климатичен Апокалипсис с екстремни метеорологични аномалии и нищо добро не очаква човечеството. Новините са: лошо време в глобален мащаб; наводнения във Великобритания, сняг в Мексико, Африка и Саудитска Арабия. Силните ветрове, снеговалежи и дъждове удрят САЩ, Канада, Мексико, Великобритания и Русия. Разрушителни бури и торнада в САЩ. Падащи звезди през октомври, от 20 до 150 метеора на час. Кометата Каталина през януари 2016 г. доближи Земята. Експерти прогнозират рекордни температури през следващите години. „И четвъртият ангел изля чашата си върху слънцето, на което се даде да гори хората с огън. И хората се опекоха от голямата горещина” (Откр.16:8). Следващото събитие, което трябва да очакваме, според пророчествата в Библията, е Голямата скръб, Второто пришествие на нашия Господ и изливането на Божия гняв върху нечестивите (Откр.6:12-17; 11:15,18; 14:19; 16:1-21). Библията е ясна: „Който вярва в Него, не е осъден; който не вярва, е вече осъден, защото не е повярвал в Името на Единородния Божий Син, Господ Исус Христос” (Йоан 3:18).

Бедствия от дивите животни
През последните години сме свидетели на епидемии върху животните и хората като птичи и свински грип, коронавирус и други. „И ето, блед кон и името на яздещия на него беше смърт, и адът го следваше. И даде им се власт над четвъртата част от земята, за да убиват с меч, с глад, с мор и със земните зверове“ (Откр.6:8). 2017 и след това Америка има нов президент, който иска основно да промени Новия световен ред, твърдят различни политически анализатори. Също така е интересно, как ще се развият събитията във връзка с войната в Близкия изток. Има пророчества за Алепо, наводняване на Мосул, инвазия на Турция в Сирия и разрушаване на Дамаск. Ердоган поиска Русия да не се меси в Идлиб, за да се изправи Турция „лице в лице“ с режима в Сирия. Националистите в Турция искат Ердоган да превземе Дамаск. „С дипломация няма да стане, трябва да се свали Асад.“ (Исая 17:1, Ето, Дамаск не е вече град, и ще бъде грамада на развалини). Има и пророчество за война между сунити и шиити. Мека и Медина ще бъдат унищожени и мюсюлманите ще се обединят около един лидер (Откр.18). Президентът Доналд Тръмп премести американското посолство в Ерусалим и разкри Планът на века за Палестинските територии. Предстои Трета световна война, инвазия срещу Израел, сключване на седемгодишен мир в Близкия изток, построяване на Третия храм, Голямата скръб, Второто пришествие и Армагедон, причинен от война между ислямския свят и Израел.
  (следва)



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1705786
Постинги: 3914
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930