Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2020 04:00 - КАКВА Е РЕАКЦИЯТА НА СВЕТА? - 4 част
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 273 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Какво казват медиците?

В края на времето, преди Второто пришествие на Нашия Господ Исус Христос, смъртта се е развихрила. Пандемията обаче от коронавируса, ако не бъде ограничена, може да бие всички рекорди.

Ако заразата от коронавируса не бъде спряна, той ще зарази 7 милиарда души за година, а 40 милиона от тях ще умрат. До такъв извод са достигнали учени от Императорския колеж в Лондон.

 

Какво казват лидерите на света?

Лидерите на големите страни са уплашени. Дори канцлерът Меркел е под домашна карантина. Тя призовава да се вземат спешни мерки, защото две  трети от света е застрашен от коронавируса. Премиерът на Великобритания е заразен от коронавирус и е изолиран. Само в Италия, за броени седмици, жертвите са над 10000. От балконите на Италия вече не пеят и не ръкопляскат, по улиците цари призрачна тишина. А понеже се тестват само болните, броят на заразените навярно е в пъти по-висок.

Специалисти споделят, че данните за смъртните случаи в Китай са силно занижени. Китайски специалисти допущат, че само в областта на Ухан умрелите са милиони. Същото е и в Иран. Предполага се, че жертвите там са десетки хиляди. Най-големите специалисти в областта на вирусологията предупреждават, че ако не се вземат спешни мерки, милиони могат да бъдат покосени от смъртта.

През последните години водещи световни експерти предупреждават, че се задава нова икономическа и финансова криза, по-страшна от тази през 2008 г. И точно сега дойде взривът на коронавируса, който заплашва да убие и без това задъхващата се световна икономика.

Китай все още се бори с пандемията и се появи нов вирус „хантавирус” и може да причини разнообразни болестни синдроми при хората по целия свят.

 

Какво съобщават агенциите?

„През изминалата седмица разпространението на коронавируса се превърна в глобална пандемия, която потопи световната икономика в рецесия.” И в тази ситуация да всяваш страх, който сковава народите, е международен тероризъм. Защо?! Защото така по лесно се управлява народа.

 

Какво коментират социалните мрежи?

Покрай коронавируса обаче се опитват да ни отнемат елементарни свободи. Интервю от Дания: „Това, което чуваме от Дания и от много другаде… не е добро развитие на обществото. В Дания прокарват, насилствени закони от драматично естество. Там се прие закон – можете ли да си представите – там сега правителството може да постанови да се извършват принудителни прегледи, принудителни имунизации, принудителни лечения – те могат да си правят с вас каквото си пожелаят - според този закон… И за тази цел може да бъде активирана полицията… военните… и частни охранителни фирми… Това означава, че тук доброволни отряди могат да получат поръчка да ви изведат от къщи и да ви ударят инжекция…

Дами и господа, това, което става тук… сега… - отменяне на гражданските права… домашен арест… за цялото западно общество… забрана за упражняване на професията за цялото западно общество, отнемане на най-личните свободи и физическото неприкосновение на западното общество…

Дами и господа… мисля, че не ни е ясно, какво тук се развива пред очите ни… и какво ни очаква. Да кажем пак: очаквай най-лошото и се надявай на най-доброто, т.е. да не се злоупотреби с това. Но трябва да ни е ясно, какво се провежда в момента, тук се прокарват неща, които дълги години искаха, но не смееха да направят. Затова и в това отношение ще станат много неща, като спиране на парите в брой и много други промени.

 

Защо големите градове са като мъртви?

Кратко излизане по централните софийски булеварди, които обикновено са задръстени от хора и коли в петък вечер, показва липса на коли и пешеходци, заради необходимостта от взаимна изолация на хората по време на епидемията от коронавирус.

Бедствието в Ню Йорк надвишава всички прогнози. DW съобщава: Жертвите в САЩ може да достигнат 81 000. Вследствие на усложнения, причинени от коронавируса, до този момент в САЩ са починали 1000 души. Този брой е доста по-нисък, отколкото в Китай и Италия - при подобен брой инфектирани. За това обаче си има обяснение: през последните дни броят на заразените в САЩ силно се покачи, тъй като вече се провеждат много повече тестове. Освен това епидемията в САЩ започна по-късно, отколкото в Китай и Италия.

Броят на жертвите в Америка тепърва ще расте. Според изследване на Вашингтонския университет, той може да достигне 81 000. Други говорят дори за 160 000. А трети предполагат, че смъртните случаи ще са около 38 000. В момента най-много заразени има в щата Ню Йорк - 38 000. Смъртните случаи там са около 400.”

Броят на заразените с коронавирус по света достигна 1 милион, а над 50 000 души са починали, показва преброяване, направено от университета „Джонс Хопкинс“, предаде Асошиейтед прес.

Епидемията постави под ключ цели страни и доведе до спиране на икономиките им.

Реалният брой на умрелите и заразените се смята, че е още по-голям, тъй като много леки случаи изобщо не стигат до знанието на здравните власти, има недостиг на тестове и подозрения, че някои страни прикриват реалния брой на заразените и починалите, отбеляза АП.

Международния валутен фонд отпуща 1 трилион долара заради коронавируса.

Световната икономика може да изпадне в по-тежка рецесия, отколкото през 2009 година. Това заяви управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, предаде Ройтерс.

По прогнози на Фонда се очаква възстановяване през 2021-а, но то ще бъде постигнато, само ако страните успеят да овладеят разпространението на коронавируса, както и да ограничат икономическите щети.

„Основното безпокойство от дългосрочно влияние на внезапното спиране на световната икономика е рискът от вълна от банкрути и съкращения. Това не само може да подкопае възстановяването, но и да разруши структурата на нашите общества. За да избегнат това да се случи, много страни предприеха широкообхватни мерки, за да овладеят кризата в здравеопазването по места и за да смекчат влиянието й върху икономиката - и от парична, и от фискална страна”, каза Кристалина Георгиева на пресконференция след телефонен разговор с представители на финансовите власти от 24-те страни от Международния валутен и финансов комитет към Фонда, уточняват от агенцията.

Георгиева каза, че 81 страни са поискали досега помощ от МВФ във връзка с кризата с Covid-19. Тя повтори, че организацията е готова да предостави целия си кредитен ресурс на стойност 1 трилион долара на страни, засегнати от вируса.

 

КАКВО КАЗВАТ ПРОРОЦИТЕ?

 

Пророк Емануел Макандива

Пастор Емануил от Зимбабве споделя пророчество за коронавируса, дадено му преди няколко години и споделя това пред десетки хиляди в Хараре. „Ще дойде зараза… от морето… Ще бъде много смъртоносна и агресивна… и хиляди, ако не и милиони, ако не и милиарди ще умрат. Трябва да се молим, за да бъде забавена заразата и предпазени от нея, но няма да могат да я излекуват. Бог ми дава тази информация, за да може хората да живеят и да бъдат щастливи. Заразата ще лети във въздуха и няма да искаме да гледаме това, хиляди да умират. Тази епидемия ще бъде болезнена. Споделям това, за да се молим срещу заразата. Бог ни защитава и Бог дава живот.”

Заразата можеше да погуби милиарди, ако не беше започната незабавна молитва.

„Зараза от морето, която се приближава и ще погуби повече хора, отколкото всяка друга. Хора ще падат като листа и ще умират. Това ще е щам, който само Бог може да спре. Светът ще се опитва да се справи с вируса, но Бог ще овласти своите.”

В Китай избухва епидемията и властите проследяват вируса, че идва от морето и е започнал от пазар за морска храна. Епидемията обхваща масово хората и властите построяват само за седмица, болница с хиляда легла. Веднага беше подготвена втора, по-голяма болница. Комисии откриват, че вирусът се разпространява и по въздуха. Под карантина са 60 милиона души. Коронавирусът може да зарази 60% от световното население и няма познат лек за вируса. Има видеа, как хора по улиците падат и умират. Църквите в Китай призовават за тридневен пост и молитва, Бог да спре тази епидемия.

Китайски милиардер дава интервю: „Един и половина милиона са потвърдените случаи на коронавирус в Китай. 50 хиляди тела се кремират всеки ден. Властите не ни казват истината и смъртните случаи са милиони.”

„Ако ситуацията не бъде овладяна, 60 до 80% от световното население ще бъде заразено”, твърди доктор Габриел. Виден епидемиолог от Хонконг твърди същото.

Молитвата е ключът, защото пророк Макандива е видял милиарди души да бъдат засегнати. 60% от световното население се равнява на 4 милиарда души. Ако не се молим, както ни инструктира пророка, тези цифри ще бъдат достигнати.

През 2015 г. пророк Макандива казва: „Ние наистина трябва да се молим за Китай. За това, което ги очаква, не може да се сравни с нищо досега.” Пророкът предупреждава и за други атаки, поради това, че има хора, които работят за това, подобно на ядрено оръжие. Той пророчески разкрива конспирацията на иновативни изследователски лаборатории, когато прави препратка към ядреното оръжие и за замърсяване на въздуха от демонични сили в духовната атмосфера, чийто резултат е замърсяване в естествената атмосфера чрез коронавируса. Това може да бъде и биологично оръжие.

Вирусът преобърна медицинските системи с главата надолу. Много страни затвориха границите си, заради засягането от заразата, безброй международни събития са отложени. Световните пазари бяха разклатени, загубите се отчитат на трилиони. Безброй смъртни случаи са регистрирани в много държави, цели градове и държави бяха затворени и поставени под карантина.

Световната здравна организация обяви тревога и определи коронавирусната зараза, като пандемия. Говори се, че в Китай смъртните случаи са повече от половин милион и цифрите продължават да нарастват.

Пророкът казва: „Това е демоничен дух, който ще вилнее.” Движението на този вирус от Китай до останалата част на света ще е движение на свиреп, унищожителен, демоничен дух. Този вилнеещ дух ще бъде причина за замърсяване на атмосферата.”

„Ще разберем, че нищо, освен молитвата, може да ни спаси. Човешките усилия ще бъдат безплодни. Този вирус може да бъде победен само чрез молитва. Само молитвата може да ни спаси. Това е епидемия, която само Бог може да спре.”

Слава на Бога, че крутите мерки взети от всички държави и молитвите на светиите намаляват силата на вируса и могат окончателно да го спрат.

 

Пророческо предупреждение

Бедствие, което ще разтърси земята

Дейвид Уилкерсън, 7 март 2009г.

Подбуден съм от Святия Дух да изпратя послание до всички, които са в нашия списък с адреси, до приятели и епископи, които сме срещали по целия свят.

Бедствие, което ще разтърси земята, ще се случи много скоро. То ще бъде толкова страшно, че ние всички ще треперим, дори и тези, които най-много уповават на Бога.

В продължение на 10 години предупреждавам за хиляди пожари в Ню Йорк Сити. Бедствието ще погълне целия мегакомплекс, включително райони като Ню Джърси и Кънектикът. Големи градове по цяла Америка ще преживеят бунтове и опустошителни пожари – такива, каквито видяхме в Уотс, Лос Анжелис преди години.

Ще има бунтове и пожари в градове навсякъде в света. Ще има грабежи, включително на Тайм Скуеър в Ню Йорк Сити. Това, което преживяваме сега не е рецесия, нито дори депресия. Ние сме под Божия гняв.

В Псалм 11 пише: „Когато основите се разрушават, какво може да стори праведния?” (стих 3).

Бог съди големите грехове на Америка и народите. Той разрушава светските основи.

Пророк Йеремия умоляваше коравовратния Израел: „Така казва Господ: Ето Аз кроя зло против вас и съставям план против вас, върнете се всеки от лошия си път и оправете постъпките си и делата си. А те ще кажат: Напразно! Защото според своите замисли ще ходим и ще постъпваме всеки според упоритото си и нечестиво сърце” (Еремия 18:11-12).

В Псалм 11:6 Давид предупреждава: „Над нечестивите ще излее Той като дъжд разпалени въглени, огън и жупел, горещ вятър ще бъде съдържанието на чашата им.” Защо? Давид отговаря: „Защото праведният Бог обича правдата” (стих 7). Това е праведен съд, точно както съдът над Содом и Гомор във времето на Ной.

Какво ще правят праведните? Какво ще стане с Божия народ?

Първо, давам ви практичен съвет, който получих за себе си. Ако ви е възможно, запасете се с храна, която не се разваля, с тоалетни принадлежности и други съществени стоки. В големите градове магазините ще бъдат опразнени за час при знака на неизбежния катаклизъм.

По отношение на нашата духовна реакция имаме само две възможности. Това е написано в Псалм 11. „Отлети като птица в планината.” Или както Давид казва: „Господ е в святия си храм, Господ, чийто престол е на небето, очите Му гледат, погледът Му изпитва човешките чада” (стих 4). „На Господа се уповавам” (стих 1).

Ще кажа на душата ми: няма нужда да бягаш… няма нужда да се криеш. Това е праведната Божия ръка. Ще гледам нашия Бог на Неговия трон, неговите очи на нежна, любеща загриженост, които наблюдават всяка моя стъпка, която предприемам и вярвам, че Той ще запази хората си дори ако трябва да минат през пожари, наводнения, бедствия, изпитания и всякакъв вид нещастия.

Бележка: Не знам кога ще се случат тези събития, но знам, че това няма да е много далече в бъдещето. Излях си душата пред вас. Направете каквото пожелаете с посланието.

Бог да ви благослови и запази!

В Христос: Дейвид Уилкерсън

 

Пророчество от Родни Хауърд Браун

Говорих за това, което идва повече от десет години. Хората в нашата църква са готови за това. Затова нищо от това, което се случва сега, не ме изненадва. Всеки бог на Америка е паднал - спортовете са паднали, Холивуд е паднал, телевизионните предавания са отменени. Дори богът на някои мега църкви падна, тези църкви днес са празни. От години предупреждавам, че църквите ще изчезнат за една нощ.

В ръцете си държа документа за организацията на Рокфелер, публикуван през 2010 г. Ето сценария, който срещнахме днес. Това, което се случва сега, не е случайно, всичко беше планирано. Бил Гейтс говори за пандемията преди четири години. Документът се нарича „Сценарий за бъдещи технологии и международно развитие“, 53 страници. Тук се казва, че резултатът от този сценарий ще бъде: „20 процента от населението на света ще бъде заразено. Мобилността на хората ще бъде блокирана, летищата ще бъдат затворени. Спортните събития ще бъдат отменени, магазините затворени, театрите затворени, църквите поразени. Пандемията ще доведе до недостиг, включително дезинфектанти и тоалетна хартия. Ако хората откажат ваксината, няма да им бъде позволено да пътуват. Политическите събрания ще бъдат незаконни, публичните протести ще бъдат забранени. Ще бъде въведено военно положение и новата глобална система за контрол ще влезе в сила. Хората по света ще бъдат отворени да ЗАМЕНЯТ правата си за сигурност.“

Планът беше да се използва пандемия за контрол на планетата. Само вирус не е достатъчен за това. СТРАХЪТ е достатъчен за това. Тази седмица разговарях с различни хора от около тридесет страни, с пастори на хиляди църкви и никоя от тях не познава нито един човек, заразен с коронавирус. Не казвам, че той не съществува, казвам, че той е оръжие за контрол на хората със СТРАХ. Медиите са част от целия процес, защото са създадени да внушават страх 24 часа седем дни в седмицата на хората.

Това, което е написано в книгата Откровение, се изпълнява. Глобалистите ни водят до едно правителство, единна парична система и идването на Антихриста.

 

Какво е положението днес?

Зреят бунтове сред бедното население. Социални вълнения може да избухнат сред бедните слоеве и маргиналите в големите градове на Запад, които са лишени от източници на доходи заради кризата с Covid-19, съобщи днес председателят на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец Франческо Рока, цитиран от Ройтерс.

„Има много хора, които живеят много маргинализирано в така наречените черни дупки на обществото. Опасявам се, че в повечето сложни квартали в големите градове до няколко седмици ще има социални проблеми“, предупреди Рока на организирана от ООН пресконференция. „Това е социална бомба, която може да избухне във всеки момент, защото те нямат никакъв начин да получат доход“, каза той цитиран от БТА.

Рока се включи в пресконференцията от Милано, след като посети някои от най-тежко пострадалите от епидемията италиански градове Кодоньо, Бергамо, Бреша и Лоди. По думите му някои хора със семейства, които обикновено преживяват с временна работа на парче за 20-25 евро, често са извън програмите за социална помощ. „Помислете за ромските лагери“, каза също председателят на хуманитарната организация.

 

Атаки в миналото

Испански грип

„Непосредствено след края на Първата световна война пандемията от т.нар. испански грип убива 80 000 българи. Как победената във войната България се справя с тази поредна катастрофа?

В края на Първата световна война, погубила 16 милиона души, избухва най-смъртоносната пандемия в човешката история. По различни оценки, жертвите на т.нар. испански грип варират между 50 и 100 милиона. Като източник на заразата отново е сочен Китай. По онова време във вътрешните райони на страната интензивно се набира работна ръка, необходима за бушуващата в Европа война, в която Китай се е включил на страната на Антантата. Работниците са транспортирани през САЩ и Канада, където вероятно оставят след себе си първите огнища на заразата с непознат дотогава мутирал грипен щам. Китайският трудов корпус стига чак до фронта във Франция, където се включва в прокопаването и възстановяването на траншеи, пътища и жп-линии.

Милиони жертви за броени седмици

През пролетта на 1918 година за лавината от необясними смъртни случаи за пръв път съобщават свободните от военна цензура вестници в Испания, която е запазила неутралитет. Скокообразно грипът обхваща 30% от тогавашното двумилиардно световно население. Смъртността сред заразените варира между 10% и 20%.

Само през първите 25 седмици от разпространението си испанският грип убива 25 милиона души по особено мъчителен начин - задушаване вследствие на остра дихателна недостатъчност. Средно за един от десет заразени краят е фатален. Само в Барселона през този период ежедневно са умирали по 1200 души. В много държави са затворени всички институции, църкви, магазини и други обществени места. Експертите са на мнение, че ако преди век бяха съществували днешните динамични транспортни връзки, включително и денонощният въздушен трафик, броят на жертвите е щял да бъде значително по-висок.

България и испанския грип

Пандемията достига воюваща България през май 1918 година. В региона засегнати са още Гърция и окупирана Сърбия, а година по-късно и Румъния. Трите вълни на пандемията убиват поне 80 000 българи, което се равнява на около 2% от тогавашното население на страната. Далеч по-засегнати са Гърция и Сърбия, където пандемията убива съответно 2,5% и 4,2% от населението. Воюващата на два фронта България тежко понася новата заплаха след честите епидемии от холера, тиф и други силнозаразни болести през онова десетилетие. Очевидци свидетелстват, че в усилията си да спрат разпространението на холерата в окопите, българските военни лекари дори прибягвали до физическа разправа с онези войници, които не преварявали водата си.

Срещу холерата неволно помогнала и масовата консумация на плесенясал хляб през войната - известно е, че плесените са суровина за производството на пеницилина, открит през 1928 година от Александър Флеминг. Но преваряването на водата и плесенясалият хляб са безсилни срещу грипните щамове.

Взима ли тогавашна България някакви мерки срещу испанския грип? Медицинският факултет към Софийския университет е създаден едва през ноември 1917 година, а това отчасти обяснява липсата на адекватно противодействие срещу грипната пандемия. Историкът проф. Людмил Спасов припомня в тази връзка, че отлично обучените руски военни лекари изиграват важна роля за подобряване на българската медицина и за въвеждането на карантината като превантивна мярка срещу остроинфекциозни заболявания. Тези лекари пристигат в България с руските войски, бягащи от болшевишкия терор. Сред лекарите се открояват известни учени като академик Георгий Рейн, който е един от най-уважаваните лектори в Софийския университет. Белогвардейските военно-полеви болници в Търново и Стара Загора оказват помощ на местното население при ограничаването на разпространението на заразата, разказва още проф. Спасов.”

(по материали на Дойче веле)

Предсказание за бъдещето, което вече се случва, Джордж Оруел и „1984“

Споделено от Миглена Петрова

Това интервю с Джордж Оруел го споделям, защото е актуално, защото зависи от нас, дали светът ще заприлича на „1984“.

Нямам нищо против китайския народ, нито против руския народ. Напротив, особено към руснаците изпитвам прекрасни чувства. Обичам литературата, музиката им, хумора им. Но не мога да се съглася, че действията на един кагебеец, осигурил си диктатурата с конституция, подобно на другия червен китайски комунист, който също си осигури доживотна власт, са безкористни. Никой не може да ме убеди в това. И двамата имат империалистически цели и всичко, което правят не е от добра воля, а за заблуда, за прикритие на истинските им намерения. Не вярвайте на „велики“ вождове. Колко пъти трябва да се случи това в историята, за да си научим урока?

Всички промити мозъци, които ги възхваляват и повтарят по папагалски пропагандите им, особено пък тези, които се определят като християни, нямат идея, колко се отклоняват от Истината.

Основната заблуда е, че западните страни са една хомогенна маса и действат еднотипно по принцип. Западът е поляризиран.

От една страна са социалисти и социалдемократи, които от десетилетия провеждат политики, осигуряващи им по-дълго пребиваване във властта. Тази тенденция, основаваща се на опиянението, или както се изразява Оруел – интоксикацията от властта деиндустриализира Запада, оставяйки много от местните хора без поминък. Естествено, оправданието за изнасяне на индустрията в Китай беше климатът. В действителност, истинската причина беше корупцията на левите глобалистки правителства, тяхната алчност и егоцентризъм. Когато раждаемостта спадна, решиха да „внесат“ население, убеждавайки народите си, колко добро нещо е мултикултурализма.

В резултат, народите на Запад започнаха да изпитват несигурност в три основни насоки – икономиката, границите и културата им. Това е причината за нарастване на масата на националните, популистки (в добрия смисъл на думата) движения. И това е другата страна в поляризацията на западните общества. Хората започнаха да се усещат, че управниците им нямат на сърце интересите на народите си, а собствените си частни интереси и интересите на големите международни корпорации, откъдето си получават основните доходи. Хората осъзнаха, че са управлявани от кариерни политици – хора, стоящи във властта от десетилетия и повярвали си, че знаят най-добре как се управлява, без да дават възможност на обикновените хора за мнение. Масовите медийни средства, платени също така от големите корпорации им съдействат за това, народите да се държат в заблуда и да се манипулират.

Така че, левите глобалистки институции, като ЕС, ООН, СЗО са от същата страна на монетата, като комунистическите режими в Китай, Русия и Северна Корея. Противоречията им са само повърхностни – по какъв белег да се идентифицира „врагът“. Но в същността си, целите им са едни и същи – централизирано световно господство. Също като другите две групировки в исляма – ИД и Хизбула. Може да се избиват помежду си, но и двете страни искат да установят световен халифат. Да, имат противоречия, но нямат проблеми да се бият заедно срещу общия враг Израел и САЩ.

Накратко, разделението в днешно време не е между Изтока и Запада. Разделението е по-скоро идеологическо.

Поляризацията е най-очевидна в САЩ. Там от десетилетия борбата не беше между републиканци и демократи. И двете партии имаха глобалистки корпоративни корумпирани лобита. Докато народът не избра за президент Тръмп – един политически аутсайдер, с остър език, като на строителен работник от Куинс. Изведнъж цялата стратегия, тактика, всичките планове на глобалистите се парализираха. Направиха всевъзможни гимнастики да махнат Тръмп, но всичките им активи в ЦРУ, ФБР, медиите, конгреса, всичките им милиони и милиарди, похарчени за целта долари, не можаха да постигнат целта. Републиканците се обединиха около Тръмп – поне 95% от тях. А демократите се втурнаха да стават от леви по-леви, от комунисти по-комунисти.

Малкото камъче от първия вот за брекзита направи ефект на вълни от консервативни движения, най-съществената от които беше в САЩ. Те „повлякоха крак“ и десните консервативни движения в Европа и в целия свят събраха кураж и започнаха да придобиват все по-голяма популярност. Не заради национализма, а заради патриотизма си, защото искат сигурност в трите основни аспекта – икономиката, границите и културата им.

И така, тези, които противопоставят ръководствата на ЕС на тези на Русия и Китай, които ги сравняват, нямат идея, че всички те са от един дол дренки – диктатури, или потенциални диктатури. Това са истинските врагове на свободата, дадена ни от Бога. Това са истинските врагове на християните. Не се заблуждавайте от „любовната афера“ на Путин с православието. Там всичко е под контрола на КГБ. Всичко е пропаганда.

В Русия, Китай, Северна Корея, Куба, Венецуела е даже още по-осезателна разликата между върхушката и масата народ.

Същата работа е и в държавите с религиозна диктатура, като Иран.

Посланието на Оруел е още по-актуално днес, защото тогава са били само наченките, тогава едва са се зараждали тенденциите за диктатура. Сега тези диктатури са реалност. Къде по-очевидно, къде по-малко. Няма значение, каква е същността на диктатурата – дали е левичарско-културно-марксистка- глобалистка, дали е чисто комунистическа, дали е ислямистка. Все е диктатура. Оруел се обръща към нас, хората от неговото бъдеще и ни предупреждава. Защото, дали ще се поддадем на страха и от там на диктатурата, зависи от нас. Зависи дали ще допуснем това, или не.

Не знам дали трите центъра на глобалистки домогвания към централизирана световна власт ще се обединят. Според мен е твърде възможно. Има твърде голямо срастване между ККП и западните корпоративни глобалисти. Те пък от своя страна все се нареждат да защитават ислямистките глобалисти.

Ще видим.

Важното е да успяваме да отсяваме фактите от лъжите, пропагандата и манипулациите, за да сме осведомени и да можем да вземем правилната страна.

 

Имат ли надежда християните?

Пророк Дъглас Лили

2 април 2020 г.

Живеем в трудни времена с китайската грипна епидемия, разпространена по целия свят. Миналия януари получих една мисъл: „Това, което врагът означава за зло, Бог ще го превърне в добро.“ След като чух много проповедници да ругаят и изпращат вируса в Ада, получих дума, че Бог разрешава на тази пандемия да отвори сърцата на хората към Неговата ръка на Съд и Милост.

Също така Той използва това събитие, за да въведе нова икономическа ера. Доналд Тръмп е Божият инструмент за разбиване на дълбоката държава, която е имала планове да постави света под Антихрист преди определеното време. Демократическата партия, ръководена от Нанси Пелоси, направи всичко възможно, за да унищожи президента Тръмп. Бъдете добри, тъй като Бог контролира. След няколко месеца този вирус ще премине. Имайте търпение и използвайте това време, за да изградите вашата вяра в нашия Господ Исус Христос.

 

Насърчително свидетелство

Здравейте братя и сестри искам да споделя с вас какво Бог ми говори чрез Святия Си Дух на 18.03.2020 в 04:40 часа...

Бог ме събуди и започнах да се моля за България и за вируса... И чух Божия глас, който ми каза:

„Броят на жертвите и на заразените от този вирус ще е най малко в България, защото България е една ходатайствена държава, която е като една армия от войници, защото те се обърнаха не с устата си, а със сърцата си и затова чух молитвата им...”

Беше ми дадено слово, че усърдната молитва на праведния е чута...

Слава на нашия жив Бог, че показва милост към народа си.

 

Християнството се разпространява в Иран (източник: Israel Today)

„С цел: изпитването на вашата вяра, като е по-скъпоценно от златото, което гине, но пак се изпитва чрез огън, да излезе за хвала и слава, и почест, когато се яви Исус Христос“ (1 Петрово 1:7).

В момента истинността на този стих е вероятно най-очевидна сред преследваните християни в Иран, където може би започваме да виждаме една от най-бързо растящите мрежи от църкви в света. Според един двучасов документален филм на име „Овце сред вълци“ нещата в ислямската република вече са много различни от преди 40 г., когато ислямската революция доведе аятоласите на власт.

Джамиите са празни и мнозина, разочаровани от една религия, която управлява чрез терор, преживяват среща с Бога на Библията. Еврейският Месия им се явява в сънища и видения и тайните събрания на вярващи вече са толкова многобройни, че дори властите са принудени да признаят тяхното съществуване. Според един доклад министърът на разузнаването Махмуд Алави е казал, че все по-голям брой иранци започват да приемат християнството „под носа ни“.

В тази страна, чиито управници непрекъснато заплашват да унищожат Израел, новоповярвалите иранци всъщност силно обичат еврейския народ и се молят за него. И в тази страна, която се слави с потискането на жените, много от лидерите на това удивително движение на Божията благодат всъщност са жени!

Филмът, направен от Frontier Alliance International Studios, разказва как Евангелието се разпространява като пожар в една от най-опасните за християните страни в света - Иран. Във филма лицата на някои от вярващите са скрити и гласовете им са променени от съображения за сигурност. Нелегалната църква в Иран е църква без собственост, без деноминационна принадлежност, без банкови сметки, без активи и без централизирано ръководство. Но това е църква, която познава страданието и дори мъченичеството. Последователите на Христос в Иран знаят, че могат да бъдат бити, изнасилени и дори убити, но са готови да жертват телата си като жива жертва за вярата си в Исус.

Една жена християнка, избягала от Иран на Запад, шокирала съпруга си, като му казала, че иска да се върнат обратно в Иран, защото открила, че безразличието и летаргията на западната църква била по-голяма заплаха за вярата й от гоненията в ислямската република. Думата „ислям“ означава пълно подчинение и според създателите на филма една от причините за бързото разпространение на християнството в Иран е заложеното в него изискване за пълно покорство на Божието Слово.

Централна част в новоприетата вяра в Христос сред иранските вярващи е фактът, че всички пътища водят към Ерусалим, което означава, че новоповярвалите иранци ревностно се молят за Израел в светлината на библейските пророчества и приближаващото завръщане на Месията в еврейската държава. Персийският народ, както иранците все още предпочитат да се наричат, е бил благословение за Израел в миналото. Цар Кир освободи еврейските изгнаници да се върнат в Земята и да възстановят Храма.

Така както царица Естир спаси народа си от унищожение, иранските християни застават в пролома за еврейския народ и се молят Бог да обърне в добро онова, което Сатана е намислил за зло за Израел.

Според статистиките повече иранци са приели християнството през последните две десетилетия отколкото през предишните 13 века взети заедно откакто ислямът започва да доминира региона. И тъй като Иран е стратегическа държава, която контролира поне пет други държави в региона, възможно е да видим ефекта на доминото, как Бог използва тази нация да достигне множества в ислямския свят.

 (Следва продължение)




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1708786
Постинги: 3926
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930