Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2020 19:50 - ПОСЛЕДНИТЕ СЕДЕМ ГОДИНИ ИМЕТО НА ЕЗДАЧА МУ БЕШЕ „СМЪРТ“
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 276 Коментари: 0 Гласове:
0



 

ПОСЛЕДНИТЕ СЕДЕМ ГОДИНИ

ИМЕТО НА ЕЗДАЧА МУ БЕШЕ „СМЪРТ“

Енчо Тодоров


 

ВИЖДАМ сред нас четирима конника – четири надигащи се заплахи, които ще подложат на опасност постигнатия напредък през XXI в. и ще създадат опасност за възможностите на XXI в., заяви генералният секретар на ООН.

 

Книгата Откровение ни говори за четири коня, които препускат през света. Много е вероятно първият конник да е лъжепророка и да е свързан с религиозната власт, вторият конник да е свързан с политическата власт, а третият конник - с икономическата. В последно време Антихрист ще обедини религиозната, политическата и икономическа власт. Резултатът от неговото управление ще бъде бледият кон и конникът, чието име е „смърт”. Това е свързано със смъртта на тялото и ада за душите, за всички тези, които ще последват Антихрист. Ние сме вече свидетели на началото на това време. Бледият кон препуска по света и жъне своята реколта. Светът е заливан от птичи грип, свински грип, СПИН, вирус ебола и сега от коронавирус. Целият свят е скован от страх. Причината е един малък вирус.

 

Руският професор Дмитри Еделев твърди, че вече са разработили ваксина срещу вируса. На въпроса на журналисти: „Има ли намеса човешката ръка и ум в създаването му?“, той отговаря:

 

„Редица учени в световен мащаб и водещи вирусолози на Великобритания, както и на Русия, официално заявяват, че това е изкуствено създаден вирус. Той има всичките признаци на абсолютно биологично оръжие, при това изключително добро качество биологично оръжие. Това са дългият скрит период, бързото предаване, тежкото протичане, огромното количество усложнения, които остават дори след излекуване, и накрая леталния край – висок процент на смъртност.

 

Британските учени уверяват, че в природата не може да има наведнъж четири белтъка от HIV1. Хайде един белтък може да попадне в новия вирус, но наведнъж да са толкова грамотно и правилно съединени, монтирани и „зашити” наведнъж четири белтъка от HIV1 – това е невъзможно!

 

Мисля, че всичките, драстични и крайни мерки се предприемат преди всичко затова, че на всички им е ясно, че това е боен вирус. Все още не разбираме докрай неговата опасност и последствия. Ако сте чули изявлението на италианското правителство, то при тях основният проблем е, че те вече нямат никакви места в реанимациите, те вече не са в състояние да оказват помощ на хората. И това е само началото. А представете си, ако се разболее всеки трети жител на планетата Земя, както казаха американците. Какво правим? Няма да ни стигнат нито болниците, нито реанимациите, нито лекарствата, нито лекарите и медицинския персонал, за да спасим хората. При такава прогноза дори не можем да предположим процента на смъртност. Както видяхме вирусът Covid-19 не подбира страни, континенти, раси. Всички се разболяват – и африканци, и тъмнокожи, и жълтата раса, и европейците, дори „зелените” еколози се разболяват. За Covid-19 няма граници, него не могат да го спрат митничарите.”

 

Когато Агнето разчупи четвъртия печат, чух гласа на четвъртото живо същество да казва: „Ела и виж!“ Пред нас се открива доста впечатляваща картина. Три коня вече препускат през целия свят. Но картината на четвъртия кон е направо апокалиптична и зловеща. Срещу нас е самата смърт, следвана от ада. Ужасът от тази гледка не може да се опише. Цветът на последния кон е блед, цвят на мъртвец. Пожънал е войни, глад, мор и дивите земни зверове...

 

 

 

КОИ СА ПРИЗНАЦИТЕ

 

НА ПОСЛЕДНОТО ВРЕМЕ?

 

 

 

Първи признак: Израел

 

Как може любящият Бог да позволи Холокоста? (източник: Kehila Israel)

 

„Затова, ето, идат дни, казва Господ, когато няма вече да рекат: Заклевам се в живота на Господа, който изведе израилтяните от египетската земя, но заклевам се в живота на Господа, който изведе израилтяните от северната земя, и от всичките страни, гдето ги беше изгонил! И Аз ще ги върна пак в страната им, която дадох на бащите им. Ето, ще пратя за много рибари, казва Господ, та ще ги изловят; и подир това ще пратя за много ловци, та ще ги гонят от всяка планина, и от всеки хълм, и от дупките на канарите“ (Еремия 16:14-16).

 

Това е изключително труден въпрос и към него трябва да се подходи много внимателно. Напълно осъзнавам, че това е твърде голям и сложен въпрос, за да може да получи някакъв опростен отговор. В същото време, ако предупредите някого, че наближава голямо наводнение, и този човек не ви обърне внимание и загине в наводнението, не мисля, че вие сте виновен за смъртта му.

 

Теодор Херцел видя задаващата се буря след процеса срещу Алфред Драйфус и написа известния памфлет Der Judenstaat (Еврейската държава), стартирайки ционисткото движение през 1898 г.Тогава той произнася известните си думи, че със сигурност - най-много след 50 г. - ще бъде създадена еврейска държава. Еврейската държава е създадена точно след 50 г. - през 1948 г., след Холокоста.

 

Някои равини в Европа са забранявали на евреите да имигрират в тогавашна Палестина, опасявайки се, че ще изгубят религиозната си същност. За съжаление това довежда до смъртта им в газовите камери. Тъй като аз самият съм изгубил хора от семейството си в тази трагедия – Холокоста – аз съм размишлявал над този въпрос надълго и нашироко и съм изследвал Писанията в дълбочина и за съжаление стигам до извода, че Холокостът е можел да се предвиди. Исторически факт е, че много „рибари“ като Херцел са предупреждавали европейските евреи преди 1930 г., но като цяло предупрежденията им са били пренебрегнати. В крайна сметка се появяват „ловците“, а три години след техните ужасяващи дела се ражда държавата Израел.

 

Ние сме народ, който е много надарен от Бога, но това върви ръка за ръка с огромна отговорност, дори и да изберем да я пренебрегнем. Бог ни е дал свободна воля и виждаме това още в историята за Каин и Авел. Бог каза на Каин, че може да преодолее завистта си и омразата си към брат си, но Бог остави Каин да използва свободната си воля и да избере. Каин избра да убие брат си.

 

Свободната воля се проявява в живота на всеки един човек в историята на човечеството и на народа ни, освен в случаите, когато по причини, които само Бог знае, Той се намесва свръхестествено, избавяйки народа Си от бедствия и винаги запазвайки един остатък, който да се върне в Земята на Израел. Земята, от която сме били прогонвани два пъти, като причините за това са описани в Писанията.

 

Библейският текст винаги включва послания на предупреждения преди Бог да извърши някакъв съд над народа Си или друга група хора. Тези предупреждения може да бъдат пренебрегнати или да им се обърне внимание. Благословението и проклятието са въпрос на наш избор. Когато Божиите посланици, отправящи предупрежденията, са били избивани или пренебрегвани, е настъпвало бедствие и народът ни е падал в ръцете на враговете ни.

 

Писанията ни казват следното: „Простирах ръцете си цял ден към бунтовнически люде, които ходят по недобър път след своите помисли… Затова, както Той викаше, а те не слушаха, така и те ще викат, казва Господ на Силите, но Аз няма да слушам… Затова ти недей се моли за тия люде, нито възнасяй вик или молба за тях; защото Аз няма да ги послушам, когато викат към Мене, поради своето бедствие. Тогава ще извикат към Господа, но няма да ги послуша, дори ще скрие лицето Си от тях в онова време, както и те се обходиха зле в делата си“ (Исая 65, Захария 7, Еремия 11, Михей 3).

 

Първият път, когато прочетох тези думи в Езекиил, бях ужасен: „Затова, бащи ще изядат чадата си всред тебе, и чада ще изядат бащите си; и Аз ще извърша съдби в тебе, а всички останали от тебе ще разпръсна към всичките ветрища“ (Езекиил 5:10). Онази нощ питах Бога: „Това в преносен смисъл ли е или в буквален?“

 

На следващия ден отидох да видя баща си, който беше в болница. Различни хора, които го познаваха, също ходеха да го посещават, сред които и една възрастна еврейка от френски произход. Тя ми каза, че заедно с баща си, който е бил равин, са били в Аушвиц. Помолих я да ми разкаже за времето им в концлагера. Тя ми описа това ужасно място, след което каза: „Нямаше какво да ядем. Понякога местен фермер ни носеше малко хляб или супа, но ние гладувахме. Понякога бяхме принудени да ядем плътта на онези, които бяха умрели в бараките.“ Дъхът ми спря при нейните думи.

 

Днес, 75 години по-късно, зловещата глава на антисемитизма се надига отново с огромна сила. Днес, евреите имат малка, но силна държава, която Бог беше обещал на бащите ни. По Божията промисъл, ние не само оцеляваме, въпреки продължаващите атаки на многобройните ни врагове, но и сме построили една съвременна, просперираща държава със силна и мотивирана армия. Горещата молитва на народа ни е Божието благоволение да продължава да бъде върху нас, когато ежедневно се изправяме пред предизвикателствата и заплахите на враговете ни – заради Името Му (Езекиил 36 глава).

 

Не можем да не се съгласим с думите на пророк Исая 55:8-13: „Защото Моите помисли не са като вашите помисли. Нито вашите пътища като Моите пътища, казва Господ, понеже, както небето е по-високо от земята, така и Моите пътища са по-високи от вашите пътища, и Моите помисли от вашите помисли.“

 

Като евреин съм имал щастието да получа много по-голямо благословение вместо проклятие и да избера изобилната благодат, предложена ми в Месията. Скромното ми мнение е, че има голяма истина в думите: „Страхът от Бога е началото на мъдростта“ (Притчи 9:10).

 

На 15 май 1948 г. се основава еврейската държава в Обетованата земя. 1948 година е рождената дата на държавата Израел за втори път. Възможно ли е след завръщането на евреите в своята страна да сме навлезли в последните времена?

 

Има ли пророчества в Библията, които да потвърдят това?

 

Второзаконие 28

 

1. А ако слушаш усърдно гласа на Господа, своя Бог, като внимаваш да вършиш всички Негови заповеди, които днес ти заповядвам, Господ, твоят Бог, ще те постави високо над всичките народи на земята.

 

15. Но ако не слушаш гласа на Господа, своя Бог, да внимаваш да вършиш всички Негови заповеди и Негови наредби, които днес ти заповядвам, тогава всички тези проклятия ще дойдат върху теб и ще те постигнат.

 

64. И Господ ще те разпръсне между всичките народи, от единия край на земята до другия край на земята; и там ще служиш на други богове, дърво и камък, които нито ти си познавал, нито бащите ти.

 

66. Животът ти ще виси на косъм пред теб и ти ще се страхуваш денем и нощем, и няма да си уверен за живота си.

 

Второзаконие 30

 

1. И когато дойдат върху теб всички тези слова, благословението и проклятието, които поставих пред теб, и ти ги вземеш присърце сред всичките народи, където Господ, твоят Бог, те е изгонил,

 

2. и се обърнеш към Господа, своя Бог, и послушаш гласа Му с цялото си сърце и с цялата си душа, според всичко, което днес ти заповядвам — ти и синовете ти —

 

3. тогава Господ, твоят Бог, ще те върне от плен и ще се смили над теб и ще те събере отново от всичките народи, между които Господ, твоят Бог, те е разпръснал.

 

4. И ако бяха изгонените ти до краищата на небето, и оттам Господ, твоят Бог, ще те събере, и оттам ще те вземе.

 

5. И Господ, твоят Бог, ще те доведе в земята, която бащите ти притежаваха и ти ще я притежаваш; Той ще ти направи добро, и ще те умножи повече от бащите ти.

 

В Псалм 102:16 се казва: „Когато Господ съгради Сион, Той ще се яви в славата Си.“

 

Някога хората са живели по 800-900 години. Но след потопа продължителността на живота стана 70-80 години. „Дните на живота ни са седемдесет години или ако има сила — осемдесет години“ (Псалом 90:10). Защо се говори тук не само за 70 години, но и за 80? Може би тези години имат и пророческо значение!

 

Ако към годината 1948 прибавим 70, получаваме 2018 година. В края на 2017 година имаше събитие, към което целият свят отправи своя поглед. Най-мощната държава в света, САЩ, премести посолството си в Ерусалим, като потвърди този град за столица на Израел.

 

Ако към годината 1948 прибавим 80, получаваме 2028 година. Възможно ли е това да е вероятния край на Последното време? Ако от цифрата 2028 извадим 7 години, последната Данаилова седмица, получаваме 2021 година, като възможно начало на изявяването на Антихрист.

 

През последната година се говори усилено за сключване на мирен договор с палестинците. Вероятно тогава ще започне и изграждането на Третия храм. Дали това няма да бъде начало на последните седем години?

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1714616
Постинги: 3926
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930