Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2018 04:00 - СКЪПИ НА ЦЕЛУВКИ
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 173 Коментари: 0 Гласове:
0



 За прочит: Лука 7:36-50

„Ти целувка не Ми даде за поздрав; а тя, откакто съм влязъл, не е престанала да целува нозете Ми.“  (Лука 7:45)
  Не ни е известна причината поради, която Господ Исус влезе в дома на фарисея Симон. Това явно не беше много приятелска среща. Може би Симон реши да се направи на гостоприемен с цел да вкара Исус в някакъв капан. Мишката, която вижда капана и хубавото парче сиренце и влиза, е трогната от грижите на незнайното благородно същество за нея. Но когато капанът щракне, всичко ѝ става ясно. Фарисеите често поставяха такива капани за Исус.
  Съвсем различно отношение към Него имаше грешницата. Тя беше сторила достатъчно, за да обърка живота си непоправимо. Но внезапно видя Един, Който може да промени всичко и се залови за Него с отчаянието на удавника, видял наблизо сламка. 
  Общо взето, това са двата начина на отношение към Господ Исус Христос. За едни Той е мит и легенда, която те се опитват с все сили да развенчаят. За други е единственият Спасител. Едните Го посрещат хладно и се мъчат да Го компрометират. Другите идват с най-скъпото миро и целуват нозете, донесли Благата Вест.
  Христос е същият за всички. На всеки Той дава едно и също: прощение на греховете, вечен живот, надежда, мир с Бога. Всичко зависи от начина, по който човек се отнася към Него и от оценката, която Му дава. Многобройна е групата на фарисеите със стузени сърца, обезпокоени от появата на този странен човек и загрижена навреме да прекрати Неговата дейност, преди да е стнало късно. И днес ги виждаме в лицето на учени, които безстрастно разрязват „трупа на християнството“, които със снизходителни усмивчици оборват Христовото дело. Но не са се свършили и онези объркани хора, които се нуждаят от спасение, затова идват тихо и незабелязано. И се разнася благоуханието на мирото на покаянието и жаждата за Божията любов.
  МОЛИТВА: Господи, помогни на хората, които са изпаднали в безизходица, да намерят пътя към кръста и там да оставят своите грехове, за да намерят нов живот и спасение. Помогни на нас, Твоите свидетели, да им даваме вярна представа за духовните истини. Амин.
  Тема за размисъл: Посрещни Исус не с богата трапеза, а с целувка за поздрав.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1707083
Постинги: 3916
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930