Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2015 10:00 - ЧОВЕШКОТО СЪРЦЕ - картина 9
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 506 Коментари: 0 Гласове:
1



 imageТази картина ни представя един Християнин, който се е борил и победоносно е преминал през огъня на изпитанията и изкушенията. По всички начини той се е опитвал да стои здраво и да понесе докрай всичко. Той има повече от победа чрез Христа: „Затова и ние, заобиколени от такъв голям облак свидетели, нека свалим от себе си всякакво бреме и греха, който ни лесно омотава, и нека с търпение изминем предстоящото нам поприще, имайки пред очи началника и завършителя на вярата - Иисуса, Който, заради предстоящата Нему радост, претърпя кръст, като презря срама, и седна отдясно на престола Божий.“ (Евреи 12:1-2).
Сатана и неговата банда са обкръжили сърцето на вярващия и се опитват отново да го отклонят от правия път. Гордостта, сребролюбието, духът на неморалността да изобразени заедно с другите твари. Греховете често с ласкателство вземат различни форми и се крият под различни имена и образи.
Въпреки това, будният вярващ чувства греховете дори и те да са прикрити под религиозна покривка или се представят като ангел на светлината. Същевременно ти виждаш един човек, държащ в едната си ръка чаша с вино, танцувайки около вярващия, стараейки се да го въвлече в изкушенията и удоволствията на този свят. Но неговите опити са напразни, защото святият вярващ е умрял с Христа за греховете и света. Един друг мъж наранява дълбоко святото сърце. По този начин нараняват така-наречените „вярващи“ със своите клетви, неверие, подигравки и закани - като Божии неприятели отблъскват сърцето на истинските вярващи. Обаче, слава на Бога! Този човек е нечувствителен към това, което казват човеците и се занимава само с това, което му говори Бог. Той помни Исусовите думи: „Блажени сте вие, когато ви похулят и изгонят, и кажат против вас лъжовно каква и да е лоша дума заради Мене. Радвайте се и се веселете, защото голяма е наградата ви на небесата; тъй бяха гонени и пророците, които бяха преди вас.“ (Матей 5:11-12)
Греховете, плътта, което ще рече нащето „Аз“, правят всичко възможно, за да отдалечат и отстранят вярващия от Божията любов. Все пак можем с пълна радост и упование да кажем заедно с апостола: „Кой ще ни отлъчи от любовта Божия: скръб ли, притеснение ли, или гонение, глад ли, или голотия, опасност ли, или меч? Но във всичко това одържаме преголяма победа чрез Оногова, Който ни възлюби.“ (Римл. 8:35, 37)
Победителят е облечен изцяло с Божието всеоръжие, както е написано в Ефес. 6:13-17: „Заради това приемете Божието всеоръжие, за да можете се възпротиви в лош ден и, като надвиете всичко, да устоите. И тъй, стойте, като си препашете кръста с истина и се облечете в бронята на правдата, и обуйте нозете си в готовност да благовестите мира; а над всичко вземете щита на вярата, с който ще можете угаси всички нажежени стрели на лукавия; вземете и шлема на спасението и духовния меч, който е Божието слово.“
Звездата на съвестта е светла и бляскава. Сърцето на този вярващ прелива от любов и Святият Дух живее в него. Божият ангел над него (Словото Божие) му напомнят за скъпоценните обещания за ония, които ще победят и понесат всичко докрай. „КОЙТО ПОБЕДИ, на него ще дам да яде от дървото на живота, което е всред Божия рай.“ (Откр. 2:7). „КОЙТО ПОБЕДИ, не ще бъде повреден от втората смърт.“ (Откр. 2:11). „КОЙТО ПОБЕДИ, ще му дам да яде от скритата манна; ще дам бяло камъче и на камъчето ново име написано.“ (Откр. 2:17) „КОЙТО ПОБЕДИ и пази докрай Моите думи, нему ще дам власт над народите.“ (Откр. 2:26) „КОЙТО ПОБЕДИ, той ще се облече с бели дрехи; и няма да изтрия името му от Книгата на живота и ще изповядам неговото име пред Отца и пред Неговите ангели.“ (Откр. 3:5) „КОЙТО ПОБЕДИ, ще го направя стълб в храма на Бога Моего и няма да излезе вече вън.“ (Откр. 3:12)  „КОЙТО ПОБЕДИ, на него ще дам да седне с Мене на Моя престол.“ (Откр. 3:21)
Отворената кесия с пари показва, че този вярващ жертва всичките си пари за Бога. Вместо за пропилява своите земни блага, той ги употребява да помогне на бедните, плаща десятък (една десета част от всичкия си доход) заедно с доброволните жертви. Питата хляб и рибата означават, че той води чист живот и не прехвърля границата да се замърсява с алкохолни напитки. Той не прахосва парите си, не замърсява своето тяло, което е Божий храм и не се упоява с цигари и други наркотични вещества, но се храни с проста и здравословна храна. Неговото сърце е едно молитвено място. Той посещава редовно богослуженията в своята църква според времето и обстоятелствата. Той обича молитвата, независимо дали тя ще бъде в къщи, в семеен кръг или в тайно, защото той знае, че вярващия не може да живее без молитвено общение с Бога.
Той чете и изучава всеки ден отворената книга - Библията, за да намери знание, сила, живот и светлина, и незнайни богатства. Тя е „светлина на нозете му“, меч, с който удря нападателя. Тя е скъпоценност за него, защото тя е хлябът на живота за неговата душа, водата на живота, която утолява неговата жажда. Тя е баня, в която той може да се измие, огледало, в което може да се огледа. Той обича да носи кръста си, защото той знае, че без кръст няма корона. Защото той знае, че е възкръснал с Христа за нов живот, затова той търси това, което е горе - вечните невидими неща. Той е готов да посрещне своя Бог и е като дърво насадено при водни потоци, което принася плод както пръчката на истинската лоза принася много плод. Този човек не познава смъртен страх, защото неговото сърце е изпълнено от пълнотата на Святият Дух и Божията любов. Блажен е този, който може да каже: „Аз се подвизавах с доброто войнстване, пътя свърших, вярата упазих, отсега нататък ке пази за мене венецът на правдата.“ (2 Тим. 4:7, 8)
Следва



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1692902
Постинги: 3893
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031