Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2015 00:58 - ЧОВЕШКОТО СЪРЦЕ ИЛИ ДУХОВНО ОГЛЕДАЛО НА СЪРЦЕТО
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 857 Коментари: 0 Гласове:
0



 
                              (Алегорично описание в 10 картини)

       image                                                Божий храм или дяволска работилница
1 Йоан 4:4-10: „4 Вие сте от Бога, дечица, и победили сте ги; защото по-велик е Оня, Който е във вас, от онзи, който е в света. Те са от света, за това светски говорят и светът тях слуша. Ние сме от Бога; който познава Бога, нас слуша; който не е от Бога, не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината и духа на заблудата. Възлюбени, да любим един другиго, защото любовта е от Бога; и всеки, който люби, роден е от Бога и познава Бога. Който не люби, не е познал Бога; защото Бог е любов. В това се яви Божията любов към нас, че Бог изпрати на света Своя единороден Син, за да живеем чрез Него. В това се състои любовта, не че ние сме възлюбили Бога, но че Той възлюби нас и прати Сина Си като умилостивение за греховете ни. “

Тази книжка не е нова. Появила се е преди повече от 200 години първо във Франция и е допринесла за голямото благословение на стотици души. С това разглеждане тук, оставяме Божиите думи да просветнат в подходяща форма. Това е едно духовно огледало, в което човеците могат да видят състоянието на душата си,тъй както сам Бог ги вижда. Безбройни са тези, които са видели в тази книжка своето собствено сърце и един  нов дух. Когато я четеш си спомни, че тя е едно огледалце, в което сам можеш да се огледаш. Дали си еpичник, християнин, невярващ или отстъпник, ти можеш да видиш своята картина, така както сам Бог те вижда. Бог не гледа на лице, Той гледа сърцето.
Дяволът е баща на лъжата, княз на тъмнината и бог на този свят. Той се представя като светъл ангел и подмамва с това много души. Той не е вече светъл ангел, неговият вид е обезобразен и много хора не желаят да знаят за действителната картина на дявола. Както по-рано, така и сега в наше време се намират много лъжеапостоли и лъжепророци, които сами се препоръчват като Христови такива. Не е за очудване, че сам сатана се представя за светъл ангел. (2 Кор. 11:13-14). Дяволът - богът на този свят е заслепил разумът на невярващите, така че да не могат да видят блясъка на Евангелието в Христовата яснота. (2 Кор. 4:4). Всички грешници и невярващи духом са мъртви и слепи пред Бога според вървежа на този свят и княза на въздушното владение, на духа, който в сегашно време действа в чадата на непокорството. (Ефес. 2:2). Ако не отворите очите си за вашето загубено състояние, вървите в път на погибел. Ако каже някой, че няма грях, осъжда сам себе си. (1 Йоан 1:8).

Когато четеш тези редове и разучаваш тези картини, можеш да видиш собственото си сърце. Не забранявай на Божията светлина да покаже действителното му състояние. Изповядай греховете си и не отричай тяхното съществувание, понеже Божието Слово казва: „Ако речем, че няваве грях, лъжем себе си и истината не е в нас.  Ако изповядаме греховете си, Той е верен и праведен  да ни прости греховете и да ни очисти от всяка неправда.“ (1 Йоан 1:8-10). Също: „ ... и кръвта на Сина Му Исуса Христа ни очиства от всекигрях.“ (1 Йоан 1:7) Ти принадлежиш или на дявола, или на Бога. Ти си слуга на греха, или Божий слуга. Ако греховете дирижират твоя живот, не отричай това. викай към Бога, Който е готов чрез Исуса Христа да те  освободи. Той е дошъл на света да спасява грешниците и отблъсква мощта на дявола, който жела да ни има в нашите грехове. Исус Христос е нашето спасение. Ти стоиш пред един Бог, Който познава всички твои тайни. Той вижда всички мисли и всички тайни дела. Не е възможно да се укриеш от Него, да скриеш от НЕГО своите деяния. Защото ТОЙ, Който прави нашето ухо, не може ли да чуе? ТОЙ, Който направи нашето око, не може ли да види? „Защото очите на Господа тичат насам-натам през всичката земя, за да се покаже силен към ония, чието сърце е нъвършено разположено към Него.“ (2 Лет. 16:9). „Защото очите на Бога са върху пътищата на човека и Той гледа всичките му стъпки. Няма тъмнина, нито мрачна сянка, дето да се крият ония, които вършат беззаконието.“ (Йов 34:21-22)
„Но Исус не им се доверяваше, защото познаваше всичките човеци.“ (Йоан 2:24)

„Защото: Блажен оня, чието престъпление е простено, чийто грях е покрит. Блажен оня човек, комуто Господ не вменява беззаконие и в чийто дух няма измама.“ (Псалом 32:1-2). Прочети Псалом 51. Исус ни вика още днес: „Елате при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя.“ (Матея 11:28)
                                                                                                                                                                            Авторът



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1694194
Постинги: 3893
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031