Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2015 17:07 - БОГЪТ НА ИЗГУБЕНИТЕ ГОДИНИ
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 751 Коментари: 0 Гласове:
2



"И ще ви върна годините, които изпояде скакалецът, червеят, бръмбърът и гъсеницата – Моята голяма войска, която пратих сред вас.“ (Йоил 2.25)

Погледнах програмата си със срещите и замръзнах. След малко с мен трябваше да се срешне един човек, който ме бе нападал жестоко с писмени материали и по телевизията. Преди години беше започнал да служи като адвентен проповедник, но много скоро бе тръгнал по независим път и често бе отправял криртики към църквата и нейните водачи. Чудех се какво ли можеше да иска от мен.

Той пристигна в моа офис, придружен от съпругата си. Само след няколко мига ме помоли за прошка – искрено и през сълзи. Успокоих го, че му прощавам и той продължи да разказва как Господ се бил намесил в живота му, за да промени коренно неговото мислене.
Постепенно се отпусна и сподели
историята на своя живот – как е започнал да служи като проповедник, как се е отклонил, как е изградил обширно лично служение със силна финансова подкрепа. Сега беше изгубил всичко това. Неговото решение да спре да критикува църквата довело до загубата на неговите последователи и техните пари. Наближавайки средна възраст, той се оказал с разбит живот и с рухнали надежди.

Би ли могло все пак да има възможност за служение за него – искаше да знае той. Уверих го, че Бог ни дава втора възможност, че може да създаде нещо добро от една видимо безнадеждна ситуация. Посъветвах го да се задоволи с малко и да приеме всяка възможност, която му се предложи, независимо колко е малка и без да мисли за парично възнаграждение.

По време на този чудесен, пълен със сълзи разговор, му посочих думите, намиращи се в книгата на Йоил - „И ще ви върна годините, които изпояде скакалецът“. Казах му да изиска това обещание за ново начало, защото въпреки изгубените възможности, които са отминали завинаги, Бог може да донесе нови. Той все още би могъл да направи нещо хубаво в предстоящите години.

Думите на текста докоснаха душата му и той, и съпругата му си тръгнаха с надежда. В продължение на много месеци той наистина трябваше да се смири, но дойде денят, когато получи покана да стане пастор на две малки църкви. Каква радост! Какво изпълнение на думите на Бог, Който забравя изгубените години и ни дава ново начало!

Из книгата „ИСУС – сърце, изпълнено с благодат“
Автор Уилям Г. Джонсън
http://www.hristiqni.com/forum/viewtopic.php?t=7348&f=19



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1693110
Постинги: 3893
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031