Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2013 07:00 - Победени врагове - част 3-та
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 638 Коментари: 0 Гласове:
0



ДЕМОНИЧНО НАТОВАРВАНЕ И ДЕМОНИЧНО ОБЛАДАВАНЕ

 

Има душевни болести, от които хората често страдат. Тяхното описание можем да намерим и в други книги. Аз ще се огранича с това да говоря за влиянието, което демоните упражняват върху човека. Лекарката д-р Льоринг описва своите опитности в тази област: „Трябва да правим разлика между демонично обладаване и демонично натоварване. Разликата се състои повече или по-малко в степента на демоничните сили, които са нападнали човека и от това, до каква степен те са останали в него; дали идват и си отиват през определени периоди, между които пострадалият е свободен и се проявява напълно нормално. Съобразно броя и твърдостта на демоните, симптомите при различните хора са различни: от напълно нормално държание или ненормални чувства (Чуване на гласове или натрапчиви мисли, например желание за самоубийство или периодичен страх от различна форма и вид) до постоянна, продължителна проява на демоничния характер: презрение на името Исус, проклятия, непреклонно държание, когато се споменава кръвта на Исуса, отхвърляне на Библията, прояви на омраза спрямо Евангелието, непоколебима твърдост по отношение поканата за обръщение въпреки молитвите на другите. Тези прояви често са свързани с физически симптоми: гротескни движения, понякога танци, чужди гласове, с които говорят чрез хората, често пъти със звучене, различно от нормалния глас на индивида, понякога крясък или парализа на един или повече телесни органи, хълцане, спазми от различен вид, понякога хвърляне на пода. От време на време очите придобиват особен изглед, като гледат диво и с ужас. Често се срещат сърдечни удари от различен вид, а и силна, неприятна миризма. В практиката се срещат някои от тези симптоми, а понякога всички те действат заедно.

В историята на заболяването на подобни хора се открива, че или те самите или някой член от семейството им са били във връзка с окултни сили, магьосничество, заклинания, магии, ясновидство, носене на амулети, връзки с лъжливи учения (особено спиритизъм) или с личности, практикуващи демонични влияния: лекари-магьосници, врачки, ясновидци, „бели жени", спиритисти, радио-тесисти или хора, които чрез гледане на кафе, на карти или чрез проследяване линиите на ръката предсказват бъдещето. Това са духовните влияния, които отварят човешкото сърце за силите на злото и го правят приемливо и склонно към тъмнината.

Невнимателното отношение към греховете на хората, обладани от демони може да доведе и до лично нападение от тяхна страна. Не напразно Павел предупреждава Тимотей да не възлага прибързано ръце. В практиката често не се прави разлика между демонично натоварените хора и демонично обладаните такива, защото е трудно да се очертае гранична линия. Това обаче, няма особено голямо значение по отношение на методите на помощта, тъй като при пострадалите от демони хора и в двата случая, те са еднакви, а именно: изгонване на нечистите духове в името Исус, в силата на Неговата скъпоценна кръв чрез вяра, молитва и ако е необходимо и пост. Във всеки случай борбата при демонично обладаните хора е по-трудна, врагът е по-упорит. В такива случаи тя може да продължи по-продължително, докато се постигне крайната победа."

Това беше свидетелството на лекарката.

Аз самата съм чувала човек, обладан от духове, да говори с глас, който изобщо не притежава. Може да се случи така, че една жена, обладана от нечисти духове да говори с ужасен мъжки глас. Изразът на очите става също страшен. Често се случва хората да изпускат около себе си неприятна миризма. Веднъж в Берлин трябваше да отворя всички прозорци, когато една майка, приела преди ден Исуса, като личен Спасител, доведе дъщеря си, която бе обладана от нечисти духове. След като демоните напуснаха момичето, въздухът беше напълно чист. Миризмата си отиде заедно с тях. Изразът „обладан от демони" трябва да се употребява само тогава, когато положението е действително такова. Ако някой, например страда от сприхава тъща, той твърде често е готов да я категоризира като „обладана от нечисти духове". И двете, демоничното натоварване и демоничното обладаване, са почти винаги резултат на окултен грях, който лежи в годините назад и често е забравен и ние си спомняме за него само, за да се посмеем. Тук се включва и хипнозата и всички други неща, за които става дума във Второзаконие 18:10-13 стих. В цитирания пасаж Господ казва на Израел: „Да не се намира в теб никой, който прекарва сина си или дъщеря си през огън, чародей или прокобител, или гадател, или омаятел, или обаятел, или бесовъпрошател, или вълшебник, или мъртвовъпрошател. Защото всеки, който прави тези дела е гнусен пред Бога. И за тези гнусотии Господ ги изпъжда от лицето ти. Бъди съвършен пред Господа, твоя Бог!"

Да си спомним Готлибин Дитус, дъщеря на християнски дом, която въпреки това, била във връзка с магии. Трябвало да минат години трудна борба и молитва от страна на пастор Блумхард и други братя, докато момичето било напълно освободено. В Матея 17:21 Господ Исус говори за един вид демони, които се изпъждат чрез молитва и пост.

В концлагера Равенсбрук, където аз и моята сестра Бетси бяхме през 1944 година, ни даваха много оскъдна храна. Веднъж Бетси каза:

- Нека посветим на Господа това принудително постене, за да можем чрез него да придобием благословение!

След този пост ние имахме различни победи над демоните, които ни обкръжаваха.

Радостна съм, че Господ не изисква от нас да поставяме точна диагноза. Ние просто трябва да действаме според Неговото слово и ще разберем, че Бог пази Своето слово и го изпълнява (Ерем. 1:12). Каква голяма радост е за нас да видим моменталната победа чрез Исусовата сила, както това стана с момичето от Берлин. Понякога Бог върши чудото по-късно. В Швейцария това време на чакане беше включено в Божия план, защото то послужи да се отворят очите на един пастир.

При мен дойдоха на посещение майка и дъщеря, която беше на 15 години. Жалко беше да гледаш това дете. То се кривеше от страх при най-малкия шум и криеше лицето си в ръцете на майката. Бедната жена, тя ме гледаше с очакване, а по лицето й се четяха белезите на скръб и грижи.

- Вие говорихте снощи за верността на Божиите обещания - каза тя. Вярвате ли самата в това?

- Да! - отговорих аз веднага - Божиите обещания са най-категоричната действителност в нашите нужди.

- Тогава, заради Христа, изгонете този демон - помоли тя страдалчески.

Стреснах се така, като че ли някой ми беше ударил шамар. Всичко друго, но не и това...! В тази област аз нямах никаква смелост. Другите можеха да вършат това, но не и аз. Помолих се тихо: „Господи, Ти знаеш, че аз не мога да направя това и не искам да го направя." Господ отговори ясно и недвусмислено: „Трябва да го направиш, защото в това, което ти каза сега на жената има повече истина, отколкото самата знаеш! Моите обещания са верни."

Заедно с майката прочетохме Марка 16 глава. Помолихме се заедно Исус Христос да ни покрие със своята кръв и да ни даде сигурна защита при всяка битка с дявола, против всяко нападение от негова страна. Тогава аз запитах детето:

- Познаваш ли Господ Исус? То каза:

- Да, но искам Той да ме направи щастлива. Искам да бъда наистина щастлива.

Тогава аз се обърнах към демона в името на Господ Исус, който извоюва победата на кръста и проля за нея своята кръв. В Неговото име аз му заповядах да напусне момичето и да се върне в ада, от където е излязъл. Забраних му да отива в друг човек и най-малкото да остане в това момиче. Бедното дете напусна пастирския дом толкова обладано, колкото беше дошло. То беше смъртно нещастно. Колко слаба бях във вярата и колко ми липсваше сила. Нима до сега аз бях проповядвала само една теория? Теория, която отказваше да функционира, когато се опитвах да я проведа на практика?

Почуках на вратата на пастирската стая. Пасторът ме прие любезно.

- Нуждая се от Вашата помощ - казах аз.

- Вие трябва да свършите тази работа! Разказах му подробно за случилото се. Той ме погледна уплашен и каза:

- О, това е една област, в която аз никога не съм пристъпвал.

- Но кой тогава трябва да го стори? Вие сте пастор на това стадо и имате Божиите обещания. Моля, четете Марка 16:17. Той взе Библията си и прочете: „Знаците, които ще следват онези, които вярват са следните: В Мое име ще изпъждате демони." И стих 20: „А те излязоха и проповядваха навсякъде, като Господ им съдействаше и потвърждаваше словото със знаменията, които ги придружаваха."

Пасторът скри лице в ръцете си. Четенето премина в молитва и аз го чух да шепне: „Прости ми, Господи, че аз съм изоставил своето задължение!" Голяма радост обхвана сърцето ми. Ето защо, аз трябваше да преживея поражението на своя собствен опит. Този пастор имаше да научи нещо и Господ ме употреби, като свой инструмент. Когато вечерта отпътувах, нямаше тъмнина, но сърцето ми беше пълно с благодарност. Имаше неща, които не разбирах, но всичко беше хубаво. Исус е победител!

Два дни по-късно получих писмо от съпругата на пастора. „Кори, случи се нещо чудесно. Когато майката и дъщеря й пристъпили прага на своя дом демонът напуснал детето. Днес сутринта те дойдоха при мен, пълни с благодарност и хваление към Този, който даде обещания в словото Си и държи на тях. Мъжът ми иска да знае, дали скоро отново ще дойдеш при нас, за да останеш за по-дълго време." Знаех, че това вече не беше необходимо. Исус е победител! Това, което Божията любов желае да извърши, никога няма да бъде отказано от Неговата сила.

Много пъти съм преживявала поражения. Това са най-мрачните минути на живота ми. Аз не съм призвана дълго време да стоя на едно място и често трябва да ограничавам своето усърдие. Тогава предавам случаите на вярващи християни, ако на това място има такива. В подобни моменти винаги се моля Бог да изследва сърцето ми и да ми покаже дали в мен не се крие някой неосъзнат грях (Псалом 139:23, 24).

Ако в нещо сме непослушни, тогава ние се съюзяваме с врага. След като Господ ни покаже нашия грях, тази молитва за изпитване на сърцето, както и бързото признание и приемането на прощението на основание I Йоан. 1:7-9 са необходими във всяка борба с врага, особено в случаите, когато неговата сила се проявява чрез обладани и измъчвани от демони хора. Ние се намираме на опасна плоскост и всяко, дори и минимално себеупование, любов към пари, гордост, страх, чувствителност или някакъв друг грях, които затварят пътя ни могат да бъдат наша ахилесова пета, където врагът може да ни срази. Ние трябва да бъдем поставени под действието на очистителната кръв на Господ Исус Христос. Това е абсолютно необходимо за християни, които помагат на пострадали от зли духове хора. В такива случаи, там където е възможно, аз вземам със себе си и някое друго Божие чадо. Така единият може да се моли през цялото време, а другият да се занимава с пострадалия човек.

 

 

МЕЧЪТ НА ДУХА - СЛОВОТО БОЖИЕ

 

Както вече казах, в Германия нашироко се практикува магьосничеството. Една от формите на неговото проявление, която срещнах там е така нареченото „небесно писмо". То съдържа заинтригуващи думи и изречения, предшествани от увод, в който се казва, че писмото идва направо от Исус Христос. То обещава щастие и закрила при опасности.

В Берлин, между слушателите си аз веднъж открих възрастен човек, който слушаше с любопитство думите ми. След събранието поприказвах с него и го попитах:

- Приел ли си Исус за свой Спасител?

- Не - отговори той.

- Но, сигурно ти желаеш това? - казах аз.

- Чета в очите ти желанието да получиш мир. Исус може и иска да ти го даде. Необходимо е да Го помолиш да дойде при теб. Той чука на вратата ти и ти слушаш Неговия глас. Исус ще дойде в твоето  сърце, ако го отвориш. Откровение 3:20 казва: „Ето стоя на вратата и хлопам. Ако някой чуе гласа ми и отвори вратата Аз ще вляза при него!"

- Това при мен не е необходимо - каза той. Аз имам едно небесно писмо.

Той ми показа лист стара хартия. Тя приличаше на писмо и започваше с думите: Аз, Исус, пиша това писмо. То ще те закриля от всякакви опасности." След това следваха думи, чието значение не можах да разбера.

- По време на едно въздушно нападение над Берлин аз вързах писмото на шията на едно куче и го пратих на улицата. Бомбите падаха около него, но не можеха да го засегнат.

- Ти трябва да решиш дали да вярваш и запазиш това писмо или да приемеш Исус. Това писмо не е от Него, а е -от дявола - казах аз. Огледах се и извиках едно момиче, което носеше отличителния знак на духовна помощничка. Обясних й положението и я помолих:

- Моля, остани при мен. Една от нас трябва да се моли, докато другата разговаря с този човек.

Момичето веднага отиде при него и му цитира наизуст първите думи от Второзаконие 18:10-13. Тя принадлежеше към движението на „Навигаторите" и беше завършила библейски мемориален курс и знаеше как да си служи с меча на Духа - Словото Божие. Още веднъж се убедих колко е важно да се знаят библейски стихове наизуст, за да бъдем въоръжени за война с дявола.

В моите пътувания аз често срещам християни, които чрез този курс получават практически библейски знания. Тези братя са оказали неоценима помощ при евангелизациите на Били Грейъм, Едуин Оор и много други.

Трябваше да побързам за следващото събрание, затова описах на ръководителя на събранието положението и го посъветвах:

- Опитайте се да убедите този човек да Ви предаде писмото за една седмица и през това време се постарайте да го доведете при Исуса.

Ръководителят посетил възрастния човек и успял да получи от него „небесното" писмо и му благовестил Исусовото свидетелство. След като предал писмото се открил път и Господ Исус успял да извърши делото си с този човек. Той се покаял, приел Христа и получил мир.

Писмото било унищожено.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1693337
Постинги: 3893
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031