Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2013 20:06 - Изчерпателен речник по освобождение - Хит лист на демоните
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 1018 Коментари: 0 Гласове:
0



Изчерпателен речник /енциклопедия/ по освобождение:

ХИТ ЛИСТ НА ДЕМОНИТЕ  

22.8.2004 г.

 

В ъ в е д е н и е

 

Според речника на Уебстър, Thesaurus е речник на синоними и антоними, какъвто и да е речник, енциклопедия или друга книга с изчерпателни справки, склад /жива енциклопедия/, хранилище или съкровищница. Вдъхновението да напиша речника по освобождение отчасти дойде от използването на речника по освобождение на Роджет.

Тук е събрано най-доброто от Уин Уорли и неговата книга “Унищожаване на множествата от ада” от стр.61. Речникът на Роджет е уникален речник-каталог на синоними, подредени във върхова форма. Понеже демоните са склонни да се струпват в семейни групи, речника може да бъде удивително помагащ инструмент да се идентифицират демоните в специфична категория. Обикновено духовете в свързаните “семейни” групи са под управител. В освобождението, дарбата разпознаване can zero in on a particular spirit. Често Святия Дух ще ви даде името на управителя. Когато този дух е принуден да се прояви, неговото име, открито в речника става инструмент за разкриване на неговата поддържаща мрежа от демони. Това ще ускори освобождението и осигури ясно преминаване през тази конкретна група. Например, ако духът на себичност е бил разпознат и принуден да се изяви, справка към речника разкрива неговите съучастници: калкулация, себецентричност, егоизъм, интровертност, нарцисизъм, стиснатост и гордост. Ако изследваме по-дълбоко, всяко от тези имена може също да бъде потърсено и да осигури по-пълна идентификация на разнообразните харакерни липси /несъвършенства/ и духовно подкрепление, което може да бъде дадено /представено/.

Тъй като идентифицирането и разкриването на демоните по име е изключително важно в освобождението, идеята да напиша рeчника по освобождение е доста закъсняла.

Демоните се обединяват в групи и да знаеш как те се свързват е неоценимо за работника по освобождение. Този речник ще помогне на работника да идентифицира имената на различни духове и също групи духове заедно, които са склонни да се струпват в хора, търсещи освобождение. Той също ще бъде книга-наръчник със справки,към които работникът може да се обръща от време на време. Той ще бъде надеждно хранилище с информация, което ще помогне да се разрушат делата на дявола. Изредените имена не са само синоними на най-общите духове, с които се занимаваме при освобождение, но също духове, които са склонни да се групират и струпват заедно с друга информация, която ще бъде полезна в освобождаването на определена личност в някоя област. Имената са важни, защото ни помагат да идентифицираме врага. Помнете че Сатана е “управителя на тъмнината” /Еф 6:12/ и не обича да бъде изявяван. Той и неговите съучастици работят най-добре когато могат да работят в мъгла и тъмнина. Когато светлина и идентифициране дойдат /често чрез име/, тяхната власт е разчупена и работата им - разрушена.

Джон Екарт


С ъ д ъ р ж а н и е

 

   Въведение

   Предговор

   Списъци на речника

   Апендикс /Допълнение/

   Специфични имена на демони

   Личности, които може да се нуждаят от освобождение

 

 

 

 

П р е д г о в о р

 

Какво е името?

“И той го попита, “Как е името ти”, а той отговори, казвайки “Казвам се Легион, защото сме много” Марк 5:9

Някои спорят, че не е необходимо да знаем специфичните имена на демоните. След всичко, какво има  името? “Име” е дума или фраза, която изобразява личността. Помнете, че когато се занимаваме с демони, ние се занимаваме с личности, а не с “неща”. Имената са нещо, което ние използваме, за дa идентифицираме личностите. Ако някой вика в тълпата “Хей, ти! Ела тук”, вие няма да знаете кой “ти” е извикан. Но ако някой извика твоето име в тълпата, ще има непосредствен отговор. Следователно имената са използвани за идентифициране. Всеки от нас приема име когато се роди, което ще ни идентифицира през целия ни живот. През живота си ще отговаряте на това име хиляди пъти.

От друга страна да бъдеш безименен изначава да бъдеш скрит и неизвестен. Това означава да бъдеш анонимен, неразпознаваем. Демоните не искат ти да ги разпознаваш. Те искат да бъдат анонимни. Въпреки че имат имена, те биха искали вие да не знаете това.

Полезно е понякога да знаете точните имена на духовете, с които се занимавате, за де разрушите всяко извинение, което демоните имат, за да останат. Понякога демоните се опитват да използват извинение, че тяхното точно име не е назовано.

Марк 5:9 ни дава ключово откровение в работата с врага. Исус заповяда на духа да идентифицира себе си по име. Веднъж врагът идентифицирал себе си, Исус го изгони. Това е силата на идентифицирането. Идентифицирането на врага е ключ за изгонването му. Колкото повече вярващи се научат да назовават врага по име, толкова по-успешни ще бъдат те в изпъждането му.

Името Исус е име, дадено над всяко друго име /Филип 2:9/. Неговото име следователно ни дава власт над всяко демонично име. Имената, които ще намерите в речника са подчинени /всичките те/ на името на Исус. Отново наблягам на името: името на Исус срещу имената на демоните. Благодаря на Бог за името на Исус, Име над всяко друго име.


А

Авадон /Аполион/                                                                                      Разрушение, разрушител, място на разрушение, дълбочините на ада. Работa с духове на смърт, ад, гроб.

 

Изоставяне, напускане

Отхвърляне, изоставяне, мъка в духа /Исая 54:6/, изгонване, отстраняване, пренебрежение, сирак, болка, дълбока болка, вдовица, не-обичан, бездомен /отхвърлен/, нежелан, самотност, изолация. Работи във вдовици, сираци, осиновени деца като ги кара да се чувстват изоставени от тези, които обичат.

 

Коремна област

Стомах, корем, черва: змийски духове на пожелание /страст/ и скорпионови духове на страх могат да се  настанят и да работят в стомаха и коремната област. Понякога полагаме ръце върху стомашната област и им заповядваме да се проявят и да излязат.

 

Ненормалност

Странност, чудатост, отклонение, особен, необикновен, неестествен, нередовен.

 

Отвращение, ненавист /извращения/

Неприличие, позор, немилост, анатема, погнуса, зло, проклятие, ужас. Хомосексуалност, лесбийство, идолопоклонство, чародейство, гордост, лъжи и измами се считат за извращения според Библията.

 

Аборт

Моллох /Левит 20/, духове на Амон /Амос 1:13/, спонтанен аборт, убийство, преждевременно прекратяване на бременност.

 

Авесалом

Гордост, съблазън, бунт, суетност, коварство, предателство, подмолна дейност, себепредставяне, себеиздигане, себеунищожение, смърт, работа в служение с цел да подкопава авторитетите /2 Царе 15/.

 

Злоупотреба

Оскърбление, mistreatment, мъчение, критицизъм, кълнене, ругаене, експлоатация, извращение, нараняване, сексуално насилие /изнасилване, кръвосмешение, задяване/, насилие върху ума /контрол на ума, доминиране/, психическо насилие /бой, натъртвания, жестокост/, религиозно насилие /легализъм, контрол, вина, срам, култове/, емоционално насилие /болка, дълбоко нараняване, рани/, човек-отрепка, изтривалка за крака /да накараш останалите да тъпчат някого/, непростителност, огорчение, омраза /към насилник/, гняв, негодувание, страх /от болка, от насилие/, припомняне. Разруши проклятието на насилие и изгони духовете на насилие, свързани с него.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1694491
Постинги: 3893
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031