Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2013 21:40 - Заблудите на Луцифер - 5-та част
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 1210 Коментари: 0 Гласове:
0



Прелюбодейство в сърцето

 

Самсон и Давид извършиха прелюбодейство, но какво представлява прелюбодейството в сърцето? В Матей 5:27,28, Исус казва: “Чули сте, че е било казано: Не прелюбодействай. Но Аз ви казвам, че всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействал с нея в сърцето си.” С други думи, не е необходимо един мъж в действителност да се отдаде на сексуални взаимоотношения извън брака си с дадена жена, за да бъде прелюбодейство. Но ако би го направил, ако му се отдаде случай, при първа възможност, без никой да разбере, тогава това е прелюбодейство в сърцето. Обаче, въпреки че има желание, но при никакви обстоятелства не би имал сексуални взаимоотношения с нея, тогава той просто е бил изкушаван и не е виновен за прелюбодейство.

Мнозина са били заблудени от този стих, като са се чувствали виновни за нещо, към което не биха посегнали. Дяволът казва: “Ако имате желание, вие вече сте имали сексуални отношения извън брака; все пак, живеем в общество, където да се живее в грях е напълно допустимо.” Сатана изопачава Божието слово. Тъй като в това последно време сатанинските доктрини са масово разпространени, хората отказват да се женят, твърдейки, че това е излишно. Много хора, живеещи в грях без да са семейни, в действителност са били убедени от Сатана, че ще отидат в небето. По-късно момчета и момичета ще срещнете мама и татко в ада, обвинявайки ги: “Ти ми стори това! Ако бяхте служили на Бога, нямаше да бъда тук!”

 

“Прекрасните ми дъщери са в ада”

 

Какво бихте дали, за да изкарате от ада сина или дъщеря си? Какво ли не бихте дали! Преди години, в един южен град, срещнах една от най-измъчените жени, които някога съм виждал през всичките си пътувания. Тя дойде при мен и почти беше загубила ума си - една добре изглеждаща и добре облечена дама.

“О, брат Англи” - започна тя - “нека ви разкажа историята си.” Каква печална трагедия е изписана на това лице, толкова много болка и горест. “Имах две прекрасни дъщери - близначки, и когато бяха млади, аз се отказах от Бога, като ги взех с мен. Поех по пътя на света.” С други думи, тя се беше протегнала за забранения плод. “Когато дъщерите ми навършиха шестнадесет години, една нощ докато се връщаха вкъщи от бурно парти, пияният шофьор изгубил контрол и се блъснал в камион, натоварен с дървен материал. Дъщерите ми загинаха. Те отидоха в ада. Прекрасните ми дъщери са в ада! Умолявах Бог отново и отново: “Моля те, Боже, нека да отида на тяхно място в ада! Нека те да излязат оттам! Проповеднико, мислите ли, че има някакъв шанс?”

Боже, какво можех да кажа? Това никога не можеше да стане. Какво можех да кажа на тази жена? Тя почти беше загубила ума си. О, Боже, помогни!

“Скъпа госпожо, вие не можете да поправите миналото. Това не може да стане. Трябва да оставите това потресаващо бреме в ръцете на Господа. Това, което можете да направите, е самата вие да живеете за Бога; открийте Неговото опрощение. Той ви обича. Той се грижи за вас.” Просълзен, аз я умолявах: “Той се грижи. Той ще ви обгърне с любящи ръце. Предайте се на Него. Не преживявайте отново миналото, вие не можете поправите стореното.”

Ако някой някога е живял в ада без в действителност да е ходил там, сигурно това е била тази жена. Тя можеше да чуе виковете на шестнайсетгодишните си дъщери; обвиненията им отекваха в ушите й: “Мамо, ако не беше пренебрегнала Бога, ние нямаше да бъдем тук! Ако не беше поела по пътя на света, ядейки от забранения плод, сега нямаше да бъдем в ада!”

 

БОГ ИСКА ДА ИЗЦЕЛЯВА СЕМЕЙСТВА

 

ВСЕКИ ДЕН се разрушават семейства, разделят се съпрузи и съпруги, малките деца крещят, изплашените деца слушат “ругатни и врява” в домовете, където са оставили Бога. Те чуват мама да казва, че ще напусне татко. Родителите повече не се обичат.

“Ако повече те не се обичат, вероятно не обичат и мен - плаче нещастното дете. - Не може да бъде! Мислех си, че мама и татко винаги ще се обичат и винаги ще обичат и мен. Не мога да живея без някой от тях.” Колко ужасни са нещата, които хората правят, когато забраненият плод е по-важен за тях, отколкото Бога.

Вероятно един от съпрузите е спасен, но не и другият. Пророк Амос пита: “Ще ходят ли двама заедно, ако не се съгласят?” Библията учи против брака на християнин с грешник; но някои от вас не са познавали Бога, когато сте се оженили. Вие се спасявате, но за нещастие вашият партньор не се спасява и това ви носи болка. Не забравяйте, че Христос умря за грешниците. Той ги обича. И вие трябва да се молите, за да дойде Божията любов към тях.

През годините съм забелязал, че когато възникне проблем в семейството, дори и двамата да са спасени и да живеят за Бога, тогава всеки обвинява другия. И двамата ходят на църква, предполага се, че и двамата живеят според Словото, но все пак те виждат единствено грешките на другия партньор, а не своите. Разговарям с всеки един от тях поотделно. Съпругата се оплаква за съпруга си и аз си мисля: “Защо твоят съпруг ми казва, че вършиш същото нещо.” Съпругът ми казва за жена си и аз си мисля. “Тя ми каза същото за теб.” Единственият начин, по който всеки може да види себе си е чрез Божието слово - истината.

Трябва да имате любовта на Бога в брака си, а не само човешката любов. В сегашните времена човешката любов е недостатъчна за един брак, тя е толкова крехка и мимолетна. Само Божията любов запазва брака и го укрепява с радост и стабилност. Бог ми даде едно откровение за това. Хората са зависими от човешката любов, която да ги свързва заедно, да носи щастие и да ги сближава, но не се получава.

Живеем във време подобно на Содом и Гомор, време, подобно на Ноевите дни. Цялата нечистота на ада се излива върху нас. Ще отстъпите ли пред силите на противника? Дяволът прави всичко възможно, за да унищожи всяка съпружеска двойка, която Бог е събрал. Но Библията ни казва, че един може да обърне в бягство хиляда, а двама души могат да обърнат в бягство десет хиляди.

Съпрузите в Господа трябва да бъдат здраво съединени в Него. Колко жалко, че докато някои са толкова заети да воюват един срещу друг, те са безсилни да накарат дявола да бяга. Християнските двойки почти ежедневно се нахвърлят един на друг... о, да, те показват Божията любов на другите хора, но не един на друг. В къщи съществува само човешка любов и поради тази причина, съпрузите се дразнят и препират почти по навик. Държейки се през повечето време като две зли кучета, отколкото като две човешки същества, те могат да пренебрегнат само грешките, допуснати спрямо тях от хора извън семейството. Защо? Тъй като само тогава те използват Божията любов за дадената ситуация. Божията любов покрива множество грехове. Един непознат може да ви настъпи по обувката, казвайки: “Извинявайте!” и милият отговор е: “О, няма нищо.” Но, ако партньорът ви направи същото нещо, тогава викът на възмущение ще се чуе чак на улицата: “Нарочно го направи! Следващият път внимавай къде стъпваш с тези големи крака! Имаш две очи - използвай ги!” И така нататък.

Това е заблудата на Сатана. Ако погледнете назад, в началото, когато се оженихте и наистина влюбени (ако сте били влюбени), вероятно ще откриете, че човешката любов е била достатъчна да покрие дребните раздразнения.

Някои от вас са се безпокояли, когато сте били заедно, но са мислели, че след като се оженят ще бъде различно. Било е различно - по-лошо. Съпружеската двойка, която не може да се справи преди брака, не трябва да се жени. Ще има война, докато нещо не се промени драстично, докато не се научат да използват Божията любов.

Любовта на Бога покрива малките грешки, помага ви да живеете заедно в любов и мир, без да се унищожавате един друг. Ако пренебрегвате Божията любов, ще погубите цялата любов и щастие на пътя си. Вие можете да се молите дълго за брака си, но без любовта на Бога в него, никога няма да имате дълго мир един с друг. Когато единият изръмжи, другият също му отвръща с изръмжаване. Първото нещо, което разбирате е, че това е война на думи; следващото е, че единият или другият се цупи, отказвайки да говори. Какво ще стане, ако дойде грабването? Исус ще ви остави - заедно.

Можете да направите нещо за живота си. Време е да действате и да възстановявате нарушените взаимоотношения. Вижте се ясно чрез Божиите очи и разберете каква личност сте. Вслушайте се в себе си. Мнозина от вас са заблудени относно собствената си личност, мислят си, че цялата вина е в партньора им, и че е трябвало да се оженят за някой друг. “Ако мога просто да се измъкна от този брак” - оплаквате се вие. Това няма да помогне. Все още трябва да живеете със себе си. Ако и двамата брачни партньори претендират че са християни, със сигурност би трябвало да могат да се справят един с друг. Ако ли не, нещо не е, както трябва. Ако претендирате, че сте християни, колко спокойни дни имате с партньора си? След като сте сключили брак един с друг, предполага се, че сте сключили брачен завет и с Бога. Как се справяте? Воювате ли един с друг? Ако отговорът е “да”, какво ви кара да го правите? Защо не воювате с дявола, вместо един с друг? Защо сте толкова раздразнителни? Защо сте намусени? Защо не се уважавате? Божията любов ще вдигне заблудата от очите ви, за да видите каква личност сте в действителност.

Ако правите нещо, за да вбесите партньора си, защо не спрете? Можете да забележите, когато една муха дразни някой с бръмченето си, но пренебрегвате, дори харесвате дребните си дразнещи черти в характера. Знаете какво кара партньора ви да “избухне”, но целенасочено го запалвате и все пак твърдите, че сте невинен. “Е, просто исках да си разчистим сметките.” Не само, че си разчиствате сметките, но унищожавате брака и щастието си, Божия мир и радостта на Господа. Научете какви са очакванията на Бог за брака.

Библията ни казва, че женитбата трябва да е свята и леглото неосквернено. Един мъж и една жена, които имат правилни сексуални взаимоотношения според Библията, притежават любов и нежност един за друг. Сексуалните взаимоотношения запазват чудесната връзка на любовта между съпрузите, когато се изпълняват по начина, предназначен от Бога. Бог е замислил секса и това е единствения начин, по който той трябва да се използва - в брака, така както Бог го е постановил. Ако сексуалните взаимоотношения в брака са нещо неправилно, Бог никога нямаше да създаде другарка за Адам, но когато дяволът поема контрол над тези взаимоотношения и осквернява човешкия дух, идва грехът.

Това е времето, когато Бог се нуждае от нас, време в което да се съединим заедно в тялото на Христос в едно по-близко единство в нашия Господ. Бракът трябва да бъде изцелен, ако съпрузите са определени да служат на Бога и да отидат в рая. В този дом трябва да съществува Божията любов.

Какво се казва за любовта в тринадесетата глава от 1 Послание към Коринтяните? Любовта дълготърпи. “Но, аз не мога да търпя дълго!” - казвате вие. Повтарям: В днешно време човешката любов не е достатъчна, трябва да имате Божията любов. Ако вземете Божията любов и я прибавите към човешката си любов, ще можете да обичате партньора си - дори  и да не харесвате лошите навици на другия. (Никога не съм съветвал жени да остават със съпруг, който физически злоупотребява и прелюбодейството е една от причините за развод, когато този, който е невинен, е свободен да сключи повторен брак.)

Любовта е милостива. Милостиви ли сте към партньора си? Какъв партньор сте вие? Любовта не завижда. Любовта не се превъзнася. Чувствате ли, че заслужавате повече отколкото партньора ви?

Любовта не се раздразнява. Цупите ли се? “Не, просто не говоря днес. Може би след две седмици ще кажа нещо.” Ако знаете, че ще умрете, ще започнете ли да говорите? Ще предприемете ли нещо, за да оправите взаимоотношенията с партньора си? Тогава живейте според тринадесета глава на 1 Послание към Коринтяните, главата на любовта.

Гледах един филм по телевизията, в който пътниците в един самолет мислеха, че самолетът ще се разбие. За една съпружеска двойка настана време на признание. Да, и двамата си имаха някой друг “настрана”. Всъщност съпругът ходеше с най-добрата приятелка на жена си, но тъй като мислеха, че ще умрат, тя му прости. Но, когато разбраха, че самолетът няма да се разбие, между тях започна война.

Много хора биха оправили нещата, само ако знаеха, че ще умрат, но в противен случай - не. Те просто бяха хванати на тясно и признаха, за да успокоят съвестта си. Каква заблуда на Сатана.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1706477
Постинги: 3914
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930