Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2013 04:48 - Кой е Този Исус?
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 725 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КОЙ Е ТОЗИ ИСУС ?
(
Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies)

Думите записани по-долу принадлежат на бивш мюсюлманин, чието им е Гулам Масих Нааман. По време на война, в която живота на всички бил застрашен, този мъж споделя УДИВИТЕЛНОТО си свидетелство за своя командващ офицер – Бакстър. Той се молел на този „Исус” ... По онова време Исус бил един далечен и непознат Бог за Гулам.
"Това, което най-много ме впечатляваше в Бакстър беше поведението му по време на бомбандировките и въздушните атаки. Ако Японците ни бомбандираха и се случеше той да е дежурен, вместо да отиде да се крие в окопите, той извикваше към всички мъже: „Хайде, момчета. Нека идем в параклиса.” „Параклиса” всъщност представляваше една палатка, използвана за място на молитва и хваление. Обикновено ние му се подчинявахме. Докато бяхме в „параклиса” само той се молеше. От нас се искаше да казваме само „амин” когато той приключеше молитвата си. Това се случи два-три пъти. Веднъж имаше ожесточена атака от страна на Японците. Небето беше покрито със самолети и всички ние се втурнахме към укрепленията и окопите. Смъртта изглеждаше неизбежна. Бакстър обаче извика: „Момчета, няма смисъл да тичате към окопите; там няма да сте в безопасност. Нека да идем в параклиса.” Ние се изсмяхме на тази очевидно глупава заповед. Беше ОК да идем в палатката когато бомбандировката не беше толкова унищожителна, но този път заповедта му изглеждаше направо абсурдна. Но пък Бакстър беше офицер, а и в гласа му звучеше увереност.

Той каза: „Аз ще се моля на Господ Исус. Не се налага да вярвате в Него или да правите каквото и да е било; само кажете „амин” когато аз свърша.”

Въпреки, че бяхме скептично настроени, ние му се подчинихме и влязохме в палатката с него. Седнахме удивени от неговото поведение по време на такава опасност. Докато Бакстър се молеше той заплака. Думите му все още звучат в ушите ми:

"Господи Исусе, открий Своята мощ и сила днес. Докажи на тези войници, че Ти си реален. Заради тези, които те обичат и заради техните родители, опази ги в тази атака. Нека тези мъже да озсъзнаят, че Ти си жив и че Ти спасяваш не само тялото на човека, но и неговата душа от унищожение. Амин." 
Докато Бакстър се молеше настъпи една необикновена ... една особена промяна в палатката. Всеки от нас застина в абсолютно мълчание. Една странна тишина ... не чувахме нищо от това, което ставаше навън. Ние бяхме в една палатка ... една обикновена палатка, но сякаш тя беше покрита с едно одеяло от тишина.
Когато най-сетне излязохме от нея гледката беше просто ужасяваща. Парчета разкъсана човешка плът бяха разпръснати по цялата земя. Частта, която беше разположена от другата страна на канала беше ударена от няколко бомби. Сърцераздирателни стонове долитаха до нас. Бомби бяха попаднали и в канала зад стола, в който се хранехме, и водата в него направо вреше. Кал преливаше от бреговете му, мъгла и смърт се стелеше наоколо.
И в центъра на това унищожение ние бяхме в безопасност. Шокирани и смаяни нямаше как да не заключим, че Бога на Бакстър Исус чуваше молитвите и спасяваше людете Си. Кой пък е този Господ Исус Христос, се чудех аз? Доколкото знаех от Корана, Той беше просто един пророк както другите пророци. Нали хората не се молят на умрели пророци за освобождение? Никога преди това не бях чувал някой да се моли като Бакстър. Беше такава простичка молитва, но в същото време и толкова пряма ...
Като момче аз израснах в родния си град и с приятелите си ходех в Американската мисия. Това, което ни доставяше най-голямо удоволствие беше след службата да идем в къщата на мисионера да пеем химни със съпругата му и да играем с другите момчета там. Но по време на службите, аз така и не разбрах какво точно казваше мисионера и за какво се молеше. Той доста викаше ... Бакстър обаче, сякаш разговаряше с Приятел, Който седеше до него. Изглеждаше толкова лесно. Наистина ли беше възможно? 
Източник: www.hristiqni.com



Тагове:   Бог,   милост,   благодат,   прошка,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1693012
Постинги: 3893
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031