Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2017 03:03 - МЛЪКНЕТЕ И ЗНАЙТЕ
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 206 Коментари: 0 Гласове:
0



 МЛЪКНЕТЕ И ЗНАЙТЕ
Дейвид Уилкерсън

След като Словото ни казва, че Бог спира войни, е добавено следното: „Млъкнете и знайте, че Аз съм Бог..."(Псалм 46:10)

Еврейската дума за „млъкнете" е рафаа, което означава да: спреш нещо, да оставиш нещо на мира, да отслабнеш, немощен. Коренът на думата е рафа, което означава да се възстановиш и да бъдеш напълно излекуван от лекар.

Колко наистина последователно е Божието Слово. Той спира войни и докато си свърши работата, ние трябва да прекратим нашите себеправедни усилия, да поверим всичко в ръцете му, да си признаем слабостите и немощите и да поверим бъдещето си и възстановяването си в ръцете на Христос - нашият Велик Лекар.

Възлюбени християнино, разкъсва ли те вътрешната ти борба? Може би си ударен от Сатана, но той не може да те нарани или унищожи. Най-вероятно си подложен на изпитание в подготовката си за едно по-дълбоко откровение за кръста, така че да бъдеш готов за по-голяма служба на Бог.

Ти си като Петър, който беше лишен от всичко, преди Петдесятница. Виждаш ли този велик Божии човек, безцелно скиташ из Юдейските хълмове? Петър беше ходил по вода и помогна за чудотворното нахранване на огромни тълпи. Беше изпитал истинската слава на Бог и беше благословен, известен, полезен, обичан от Христос слуга. Но, той съгреши тежко, предавайки Бог, заедно с някои други и след това плака и скърби, мислейки си, че бе загубил спасението си и службата.

„Какво ми стана?" - трябва да се е питал Петър непрекъснато. „Защо, когато бях изкушаван, не намерих сили? Защо нямах морални сили да устоя на врага? Защо точно аз трябваше да се проваля? Как е възможно Божии човек да причини толкова отвратително нещо на Господ? Как съм могъл да проповядвам на хората, при положение, че нямам сила в кризисен момент?"

Бог не причини провала на Петър, но цялата ситуация завърши много добре. Всичко беше част от позволеното за човека от Бог, за да разкрие какво се крие във вътрешността на човека. Само провал можеше да разкрие гордостта и самодоволството. Провалът съкруши Петър и му разкри необходимостта от абсолютно покорство на неговия Господ във всичко, включително в неговата чистота и праведност.

В сянката на кръста издържаме най-големите изкушения и провали и после правим пробив към възкресението.

Изпратено по скайп



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1693982
Постинги: 3893
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031