Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2015 08:00 - КОГАТО ОБИЧАМЕ ТЯХ, ОБИЧАМЕ НЕГО
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 463 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                           

Има много причини, поради които да помагаме на тези, които се намират в нужда. Но за Християнина, няма по-висша от тази: когато обичаме нуждаещите се, ние обичаме Исус. Това е тайна, която е отвъд науката; истина - отвъд всяка статистика. Това е кристално ясното послание на Исус: когато обичаме тях, ние обичаме Него.
Исус ще разкрие, едно по едно, всяко добро дело и благодеяние. Всяка постъпка за подобрение положението на другия. Дори и най-малката. Всъщност, те всички изглеждат малки и незначителни. Да дадеш чаша вода. Да предложиш храна. Да подариш дреха. Делата на милостта са простички и обикновени. Удивителна е тази истина: ние служим на Христос, като служим на тези, които са в нужда.
Църквата в Йерусалим осъзнала това. Как иначе бихме могли да си обясним тази експлозия по целия свят? Това, което започна на Петдесятница със 120-те ученика се разпространи до всяко ъгълче на света. Антиохия. Коринт. Ефес. Рим. Книгата Деяния на апостолите, като никоя друга в Новия Завет, няма край. Това е така, защото работата все още не е приключила.
Преди много години аз чух една жена, която разискваше точно работата. Тя посети католическата църква в центъра на Маями, Флорида, през 1979 г. Малкият храм преливаше от хора. Останах много изненадан. Събитието не беше рекламирано. Чух за него по време на обедната почивка от един приятел. А живеех само на няколко пресечки от църквата. Отидох там няколко минути по-рано, надявайки се да си намеря място на първия ред. Оказа се, че е трябвало да дойда два часа по-рано. Всяка пейка в църквата, всяка пътека беше претъпкана. Някои бяха седнали на первазите. Открих едно местенце близо до задната стена и зачаках. Не зная дали климатика беше развален или просто нямаше такъв, и въпреки че прозорците бяха отворени, въздухът на южното крайбрежие беше застоял и задушен. Присъстващите бяха доста бъбриви и неспокойни. Но когато тя влезе в помещението, цялото това суетене спря.
Нямаше музика. Нямаше многословни представяния. Не зазвучаха и фанфари, изпратени от държавни служители, за да я приветстват с добре дошла. Нямаше антураж, който да я следва. Може би три или четери нейни по-млади версии, местния свещеник и тя.
Отчето отправи кратко поздравително слово и се пошегува за това, че трябва да се постави щайга за мляко зад малката катедра, за да може да се види неговата гостенка. Оказа се обаче, че той не се беше пошегувал. Отчето постави щайгата, тя стъпи на нея и тези сини очи обходиха нас присъстващите. Какво лице! Ясно очертани вертикални линии около устата ѝ. Носът ѝ - по-голям отколкото повечето жени биха искали да имат. Тънки устни, сякаш нарисувани с молив, а усмивката - непринудена и искрена.
Тя беше облечена в отличително бяло индийско сари със син кант, характерно за Missionaries of Charity, орденът, който беше основала през 1949 г. Нейните 69 години бяха прегърбили дребното ѝ тяло. Но нямаше нищо дребно и малко в присъствието на Майка Тереза.
„Дайте ми неродените си деца“, предложи тя. (Встъпителни думи или просто тези, които си спомням най-добре. Не зная.) „Не ги абортирайте. Ако не можете да ги отгледате, аз ще ги отгледам. Те са скъпоценни за Бога.“
Кой би си представил тази крехка, невзрачна албанка като действаща сила ... фактор на промяната? Родена във водовъртежа на етнически борби - Балканите. Срамежлива и затворена като дете. С крехко здраве. Едно от трите деца в семейството. Дъщеря на щедър, но незабележителен бизнесмен. Но някъде там, по своя житейски път, тя се убедила, че Исус е облякъл „печалната одежда на бедните“ и решила да Го обича, като обича тях. През 1989 г. в едно интервю, тя казала на репортера, че нейните мисионери са прибрали около 54 000 души от улиците на Калкута, като около 23 000 от тях са починали под тяхната грижа.
Чудя се дали Бог създава хора като Майка Тереза само, за да докаже Своята позиция: „Виждаш ли, ти може да направиш нещо днес, което да надживее живота ти.“

M. Lucado

http://www.hristiqni.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=8289&p=57926&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE+%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%BC%D0%B5+%D1%82%D1%8F%D1%85#p57926



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1693324
Постинги: 3893
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031