Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2015 17:05 - ИСУС
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове:
0



 "Има и много други дела, които извърши Исус; но ако се напишеха едно по едно, струва ми се, че цял свят нямаше да побере написаните книги." (Йоан 21:25)

imageimage От всички имена, давани на децата от зората на времето, изпъква едно - единствено и непоклатимо. Въпреки че много мъже и жени споменават това име в клетви или на шега, един ден всяко коляно на небето и на земята ще се поклони пред Този, Който го носи, и ще обяви, че Той е Цар на царете и Господ на господарите. Това е и най-сладкият звук, който идва от устата на младенците; който ни подкрепя през живота и ще бъде нашата увереност, когато започнем последното си пътуване.

ИСУС!

Всички наши надежди - и за този свят, и за бъдещия - са съсредоточени в Него. Най-големите ни радости, най-висшите ни стремежи и най-чистите ни мотиви извират от Него. Всяко друго име ще бъде забравено! Неговото - никога!

Отне ми много време да разбера това като служител на Евангелието - че единствената заслужаваща времето ни проповед е тази, в която Исус е в началото, в средата и в края. Отне ми много време да разбера това като християнски писател - че единствената заслужаваща времето ни тема, която наистина си струва, е Исус, изпълнен с благодат.

Затова от доста време се опитвам да пиша и да проповядвам за благодатта. Което означава да проповядвам Исус, защото Той е въплътената благодат. Моите усилия са слаби и крайно недостатъчни за тази величествена тема. Но отново и отново осъзнавам следното: независимо от моите провали, от вестта винаги идва благословение.

Винаги.

Следователно и в тези четива ще има благословение. Напълно съм убеден в това. Не поради някоя моя способност, но заради темата. Ако не се пречкам, благодатта на Исус ще изтича от тези страници, като предупреждава и променя сърцата и живота ни.

Имаме цяла година за тази тема и аз се вълнувам, едва дочаквам да се потопя в нея. Но в края на 365-те дни едва ще сме започнали. Ще бъдем като деца, които се опитват да изгребват благословенията с лъжица от обширния океан на благодатта. Всички книги, които някога биха могли да бъдат написани, не са достатъчни, за да се изчерпи напълно тази тема.

Исус е прекрасен! Той е Човекът с несравнимо очарование! Той е наш Приятел, наш Спасител, наш Господ! Той е пълен с благодат!

Из книгата: "ИСУС - Сърце, изпълнено с благодат"
Автор: Уилям Г. Джонсън




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1693617
Постинги: 3893
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031