Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2014 17:53 - Голямата скръб и гнева на Бога - Рами Бен-Ари, част 1-ва
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 812 Коментари: 0 Гласове:
0



Пристъпвайки да тълкувам тези неща, дадени ми чрез Божествено откровение от Святия Дух, припомням , че това са нещата истинно изречени от пророците чрез Божественото откровение на Святия Дух. Амин и Амин ! И сега “се смирявам под мощната ръка на Бога и подчинявам себе си на Него,” дори да го правя всеки ден и подчинявам себе си на всеки един от вас в Христовото тяло, приемайки, че идвам при вас в ролята на слуга на всички. Без да се срамувам признавайки това от много години, прилежно и ученолюбиво съм търсил най-силния небесен копнеж “ да се пророкува”...  І Коринтяни 14:39... , така че бих могъл да говоря за Божиите “ все още неизпълнени истини”. “ Най - после братя , аз усещам, че часа наближава; и Бог действително ще ме занесе в Божието царство точно в това време, което е сега тези думи мога смело да ги изповядвам и за това идвам в ролята на Новозаветен пророк.”

“ В последните дни... вашите синове и дъщери ще пророкуват”. ... Деяния 2:17... Пророкуват, “ ПРОФЕТЕИЯ “ на гръцки език : който литературно значи “ ДА ДЕКЛАРИРАШ НАПРЕД БОЖИЕТО НАМЕРЕНИЕ И СЪВЕТ “.

 

ГОЛЯМАТА СКРЪБ  И   ГНЕВЪТ  НА БОГА

        Аз съм търсил да бъде Божествено облечено настоящето послание, със способност да се кондензира, каквото трябва да бъде един триста страници трактат за най - основните неща и с възможността да бъде продължен.

Повече от християните са мислили, че това време - Голямата скръб ще бъде един седем-годишен период, разделен по средата, това би сложило край на Световния ред.  Истина е , че  повечето християни са мислили, че този цял седем годишен период  е именно   “Голямата скръб”. Това НЕ Е ИСТИННО и е една от най-големите грешки някога правени по Библията от вярващи християни. Тука ние имаме една огромна истина, последвана от фалшива предпоставка, комбинацията от която даде маса обърквания в Християнството. Данаиловата 70-та седмица се състои от два ясно откроени периода от 1260 дни ... плюс 75 дни... Войната срещу светиите ... Голямата скръб...  обхваща само последните 42 месеца, ... 1260 дни... - Данаил 7:21, 25 и Откровение 13:5! По-късният период е този на Божият гняв ... Якововата скръб... Няма нито един стих от Светото писание, отнасящ се до : 7 годишен период на Голямата скръб. “ Това откритие беше в третата седмица на изследване и категоризиране на пророческите стихове съвпадащи в техния последователен ред за този седем годишен период; просейки от Бога в молитва ден и нощ, така че Святият Дух да ме “учи на всички неща” и Той да ми говори със звук от тръба вътре в мене, тълкувайки моята последователност. “И както стана в дните на Ноя... търсех в Лука 17:26-29;И както стана в Ноевите дни, така ще

 

бъде и в дните на Човешкия Син ; ядяха, пиеха, женеха се, и се омъжваха до деня, когато Ное влезе в ковчега, и дойде потопът и ги погуби всички. Така също, както стана в Лотовите дни; ядяха, пиеха,  купуваха, продаваха, садяха и градяха. А в деня, когато Лот излезе от Содом, огън и сяра наваляха от небето и ги погубиха всички

Аз се върнах обратно в Битие глава 6 и 7. И тогава изследвах всеки стих от Божието Слово отнасящ се до дните на Ное и Лот. След много часове аз заключих :

1.   Ще има в наличност храна и пиене всеки ден, докато Христос се върне ! С

други думи , няма да има световен глад, а само “ на разни места ще има глад и трусовеМатея 24:7.

2.     Ще има хора, които ще се влюбват и ще се женят и ще се омъжват до деня на

Неговото идване. Няма да има генерално мислене в техните умове за заплаха от края на века. Женитба - означава едно дългосрочно планиране; основаване на дом, имане на деца... сметки за утре като днес.

   3. Ще има субкултури ( Содом ), които ще ядат и пият, но забележимо ще пропускат брака, представете си сексуално извратени общества.

    4. Ще има “ купуване и продаване”; което ясно означава , че ще има стоки и парични средства, които ще се купуват до деня на Неговото идване. Това контрастира на писаното в Езекиил 7:19 ... където се споменава за Божия гняв...

     5. Ще има сеитба до деня на Неговото завръщане; сеитба с мисъл за жътва след няколко месеца.

   6. Ще има строене на сгради; в сградата се очаква да се живее за години. Абсолютно е сигурно, че няма да има мислене за внезапен “ край на века ” в съзнанието на света, но както Ное и Лот не знаеха всичко за това, така ще бъде и с църквата.

    7. За хората от света Христос ще дойде като “ крадец в нощта “. Но един вярващ знаел за края на века, но не е могъл да убеди света. Потопът е дошъл като шок за стария свят, напълно изобличен за истината ! Както Лот - също вярващ беше уведомен за края, така християните ще бъдат уведомени Както като Лота, който не можа да убеди  дори зетьовете си, които се подиграха на него с неверие, така и християните не ще бъдат в състояние да убедят дори членовете на техните собствени семейства, които ще се подиграят с безверие дори до деня на Неговото връщане. Следователно Той ще дойде за света като крадец в нощта ( въпреки, че често са изобличавани за истината), но не като крадец през нощта за вярващите - І Солунците 5: 1- 4, “ А за годините и времената, братя няма нужда да ви се пише; защото добре знаете, че  Господният ден ще дойде като крадец нощем. Когато казват: Мир и безопасност! Тогава ще ги постигне внезапно погубление, като болките на  непразна жена, и никак няма да избягнат. Но братя не сте в тъмнината, та да ви постигне оня ден като крадец.”

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ : крадецът в нощта в стих 3 е “те”, вярващият в стих 4 е “вие братя”

 

   8. “... до деня, когато Ное влезе в ковчега, и дойде потопът и ги погуби всички “... Лука 17:27... Това беше първият голям пробив в изучаването ! Аз никога не съм го срещал това преди, въпреки че дълго време преди това си припомнях Писанието ! Денят представящ Христовото идване за църквата, Ное( представящ вярващия) влязъл в ковчега ( представящ местото приготвено за нас), потопът ( представящ Божият гняв) идва и унищожава всички (представляват обречения свят ). Нито един освен Ное и семейството му не са били спасени, а останалите от света веднага са приели Божия гняв, от който няма избавление. Т.е. забелязваме , че винаги имаме приемане на нещо - ако не се приеме Исус , следователно се приема Божият гняв.

      9. В същият ден, когато Лот излезе от Содом, заваляло огън и сяра от небето и

унищожило всички жители. Денят ( аналогично на   деня на  Христовото идване ), когато Лот (представляващ вярващият) излезе от Содом ( това е корумпирания свят  ) заваляло огън и сяра ( аналогично на Божия гняв от Небето) и унищожило всички жители (това пък е аналогично на обречения свят ). Без изключения ! Няма повече покаяние ! Няма вече “ даване на техния живот за тяхно свидетелство! “ЦЪРКВО ВНИМАВАЙ ! Исус Христос дава само два прецедента ...  случая...  като аналогии за Неговото идване за Неговата църква - Ной и Лот. ХРИСТИЯНИ , ВНИМАВАЙТЕ ! Спрете заместването на вашите думи “както беше в дните на Енох и Илия !” като за думи от Исуса Христа ! Наказанието за “ прибавянето”  или “отнемането от” Божиите истини   е сурово ! Прочетете Откровение 22:18,19

Когато този голям замисъл беше ми разкрит ; а именно когато Христос дойде за Неговата Невяста, нито един друг няма да бъде спасен,  аз бях толкова разклатен от фалшиви поучения за милиони спасени след “ Грабването” , множествата от 144 000 подпечатани евреи които биха победили, че буквално се отделих от всяко поучение, доктрина или вярване аз бях обхванат като сал носещ се в океана, станах свободен да бъда обдухван от Небесния вятър, Святия Дух Божий !

Дори се молих много, много пъти, спирах и отново се молих от този момент, “ О Святи Дух, Дух на Истина, Ти - дъхът на Бог, Ти - небесен вятър,  ела  и  духай върху слугата   си,   докато  всяка   плява  от  неистинност  се  отнесе  и  продължавай    да духаш, докато само ядката на истината в растеж остане; “ Той държи лопатата в ръката Си, за да очисти гумното Си и да събере житото в житницата Си; а плявата ще изгори в неугасимия огън ”!

В този критичен момент на моето изучаване, аз не знаех дали “Грабването” ще бъде преди, по време или след този седем годишен период. Знаех, че Святия Дух ще ми покаже. “ Ако аз продължавах да упорствам в търсенията си, трябваше да вярвам, че .  Той възнаграждава тия, които Го търсят.”




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1693010
Постинги: 3893
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031