Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2013 23:27 - Виението на дейвид Уилкерсън за последните времена - част 4-та
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 852 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.11.2013 23:28


ГЛАВА

4

 

 

 

 

ПРОБЛЕМ НА МЛАДЕЖИТЕ

 В БЪДЕЩЕТО

 

„Мразя родителите си.”

Проблем на младежите в бъдещето ще бъде омразата към родителите. Светът скоро ще се разтърси от признанието на хиляди, хиляди младежи, които казват: „Аз мразя родителите си!” Влизаме в едно време, когато най-големите врагове на всеки ще са членовете са собственото му семейство: баща ще е против сина, майка против дъщеря, снахи и свекърви ще се мразят.

Най-големите проблеми на младежите ще са как да живеят с родителите си. Тази омраза вече се разпространява като злокачествен рак навсякъде. Младежи, които трябва да живеят със своите лицемерни родители, започват да ги мразят. И при това, не става въпрос за невинна разновидност на ожесточение, което идва с възрастта. Това е реална ненавист, която превръща роднини по кръв и плът в смъртни врагове.

Нови хапчета за секс.

Зная, че скоро ще бъде създаден нов сексуален наркотик, който ще бъде разпространяван на черно за подрастващите и студентите. Той ще разруши задържащите морални норми и ще доведе младежите до безразборен сексуален живот. В същото време, виждам, че в сферата на употребата на наркотици изобщо идват ужасни промени. Покрай предсказаните от мен сексуални наркотици, в това поколение ще има употреба и на други наркотици.

Употребата на марихуана ще бъде разрешена. Всичко, с което не можем да се справим, го легализираме. Но марихуаната, която ще бъде разрешена, ще стане скучна. Скоро ще има по-недоволни възрастни, пушещи марихуана, отколкото младежи, търсещи силни усещания. Марихуаната ще стане за в бъдеще проблем за възрастните.

Наркотиците и другите депресанти ще стават все по-известни. Предсказвам, че студентите ще се стремят повече към спиритични удоволствия, отколкото удоволствия от психотропни вещества, т.е. наркотици. В нашата страна винаги ще има проблеми с наркотиците, но той няма да е толкова голям, колкото омразата в семейството.

Ще расте алкохолизмът сред младежите.

Във времето, когато ще се отделя толкова внимание на злоупотребата с наркотици, все повече младежи и студенти ще се обръщат към алкохола. Скоро ще се сблъскаме с критичен проблем с алкохола сред младежите между 13-16 години. Това от части ще е в следствие на лекциите в училищата против употреба на наркотиците, проведени в нашите училища. Ние постигнахме успех, измъквайки подрастващите от силното действие на наркотиците, но не обърнахме особено внимание на опасността от алкохола. В резултат, много от подрастващите, чуващи от своите родители, че навика на възрастните да пият не е толкова лош, както взимането на наркотици, те ще оставят наркотиците и ще се хванат за алкохола.

Въпреки, че предсказвам катастрофален растеж на алкохолизма сред подрастващите, убеден съм, че по-страшен ще остане проблемът с омразата на децата към родителите. Още веднъж ще кажа, че ожесточението към родителите ще бъде една от най-важните причини за посягането към алкохола.

Децата, ще бъдат предизвикани към жестокост.

Библията предупреждава родителите да не дразнят децата си, но тази заповед е пренебрегвана от повечето родители. Когато в миналото децата са се чувствали излъгани и са били дразнени от учреждения или правителство, те излизаха на улицата с демонстрации, бунтове и протести. Ненавиждайки политиците и презирайки правителствените лидери, студентите изливаха своя гняв, като се опитваха да съборят системата. Революционните страсти временно са утихнали и много бивши метежници сега се опитват да действат вътре в системата, за да я променят.

Но, внимавайте! Яростта, която изпращаше младежите на улицата, все още клокочи в тях. Сега тя се насочва срещу родители-лицемери, които проповядват на децата си едно, но правят друго. Виждам нарастване на гнева, особено сред подрастващите и това ще се излее в демонстрации от нов вид в семейството.

Омразата започва да се разпространява. Както родителите с недостойно поведение и тези, които се отнасят жестоко с децата си, провокират към омраза, така тя ще се вкорени и ще принуди много да напуснат домовете си и да избягат, с надеждата някъде да намерят разбиране.

Дори проповедници на Евангелието не ще могат да избегнат този нарастващ проблем. Ожесточаването и бунта на подрастващите ще проникне и в най-добрите семейства в нашата страна. Това ще бъде ненавист и омраза, които ще потресат и ще уплашат родителите. Повечето няма да знаят как да се справят с това и болшинството дори няма да разберат кога и как е започнало всичко.

Едно е сигурно. Родителите ще се чувстват предадени, ненужни и мразени. Тази омраза и ожесточение ще се разпространи толкова много, че си мисля ще стане проблем номер едно за нашата страна в най-близко бъдеще.

Раздори заради външния вид и начина на живот.

Постоянно променящата се мода и стил на живот, както и преди ще е една от причините за отчуждаването между родители и деца. Родители, които са объркани от бързата промяна в модата, ще реагират с жестока дисциплина, но без любов и разбиране. Новите прически, причудливи дрехи, музика, предизвикваща ужас и небрежното отношение ще остават най-честата причина за пререкания. Младежта на бъдещето няма да се опита да разбере гледната точка на своите родители и просто ще ги игнорира. Това ще доведе до катастрофи и бедствия в много семейства.

В своите искрени усилия за се придържат към старомодните стандарти, някои родители ще решат, че е необходимо да принудят децата си да им се подчиняват и ще им наложат своите разбирания в облеклото и държанието. Но натиска ще бъде толкова силен, че ще доведе децата до решението да приемат идеите на приятелите си и да отхвърлят традициите на родителите си.

От друга страна, тези родители, които дават голяма свобода на децата си и им позволяват да определят сами облеклото и поведението си, скоро ще установят, че младежите не могат правилно да използват такава свобода и заедно с това ще са сърдити на своите родители за това, че не са им поставяли някакви граници.

Родителите ще открият, че е все по-трудно да знаят как да реагират на смяната в настроенията и в модата на своите израстващи деца. За това е необходимо свръхестествено Божествено водителство и само тези, които са дарени с мъдрост от горе, ще знаят как да се справят с това.

Реакция срещу духовната пустота.

Горчивината и протеста на младите, които видях да приближават, ще се дължи от части на духовната пустота в много семейства. Духовно опустошените родители неотдавна бяха раздразнени от това, че децата им са се увличали по „фанатика Исус”. Тях повече ги е вълнувало социалното положение, отколко духовното състояние на децата им.

Вече в следващите десетилетия младежите ще преживеят апокалиптична криза. Ще живеят в свят, разтърсен до основите си – чрез войни, военни слухове и паникьосани народи. Бедствия, катастрофи, земетресения, епидемии и драстични метеорологични промени ще предизвикат страх и учудване в младите им умове. За родителите, които са пропуснали да се запасят с духовно водителство и вечна надежда, ще дойде ден на разплата. Младите ще негодуват срещу родителите си, които са ги ограбили в това отношение. В домове, където няма Бог, няма църква, няма духовно наставление, няма Библия и няма жажда за Бога, ще настъпят бедствия.

Сега не проповядвам, а пророкувам, че децата, израснали в такива семейства, ще въстанат срещу родителите си с гняв и омраза.

Ще дойдат още млади радикали.

Радикалите на близкото бъдеще ще са много по-млади от сегашните, ще са по-добре възпитани и напълно отчуждени от родителите си. Предстои ни горчива жътва на родителското невнимание към децата в последните години – безразличие, нехайство и прекалени грижи, а също така и много разводи.

Много от тези радикали още от детската си възраст (13-19 год.) ще се изказват в своите нелегални вестници открито срещу лицемерието на родителите.

Участващите в банди младежи в нашите градове ще бъдат в бъдеще още по-млади от сега, още по-порочни и по-враждебно настроени против своите родители. Тези банди от деца, които са били възпитавани в телевизионни престъпления и обяд пред телевизора, израснали с бавачки, ще се обърнат срещу родителите си с болка и гняв. Много от тези деца още от сега  се чувстват абсолютно чужди на своите майки и бащи. За тях ще е много лесно да мразят, защото са знаели твърде малко за истинската любов.

Денят за отплатата на разводите идва.

Битката на живот и смърт за облекчаване участта на милиони невинни деца ще бъде загубена, поради разводите. Два от пет брака завършват с развод в наше време и деня за отплатата на това наближава. Разводите са се превърнали в епидемия и резултатът от това е, че все повече деца остават травмирани и увредени. Някои от най-„идеалните двойки” сега се разбиват и децата се оказват по средата.

Тази цяла армия от милиони малки деца, които са пострадали от раздялата на родителите си, сега вече са пораснали и са готови да потърсят сметка. Те са научени да мразят единия от родителите или и двамата, защото за тях не е била оставена неутрална зона. Така революцията се пренася от улицата в домовете.

Смърт на родителите.

Библията предсказва, че ще дойде ден, когато синовете и дъщерите ще изменят на родителите си и ще ги предадат на смърт. Преди никога не съм разбирал това пророчество. Но всъщност това означава, че в нашите семейства ще избухне необявена война, в която най-страшните врагове на човека ще станат децата му. Баща ще стои срещу сина, майка срещу дъщеря и всички семейни връзки ще бъдат прекъснати.

Много родители ще умират „по хиляди пъти”, поради трагичното председателство на децата си. Но тези деца ще смятат, че имат законно основание за това. Много родители никога не са се опитвали да намерят изход от това. Те са били винаги толкова заети със собствените си проблеми и увлечения, че са имали много малко или почти никакво време за общуване с децата си, за да разберат какво ги вълнува. Оставили са децата си сами да решават своите проблеми, а това не им е било по силите. Те са видели как родителите им се мамят един друг, лъжат, карат се и се развеждат.

Бунт на децата на проповедници.

Между тези, които ще се вдигнат на бунт, ще бъдат и синовете и дъщерите на служители в църкви, които ще застанат пред родителите си и ще кажат:

„Вие сте лъжци! Вие проповядвате едно, а живеете друго. Казвали сте, че вашия брак не може да се оправи, а сте очаквали от мен да се справя с неразрешените проблеми без да се провалям. Оставете ме на мира, изостанали хора! И не ми дръжте повече проповеди. Вие не можете да се справите с проблема в живота си и затова не ми давайте съвети!”

Библията казва, че благочестивите майки ще доживеят ден, когато дъщерите им ще стават и ще ги наричат благословени. Но в следващото десетилетие, ще има много майки, който ще доживеят дъщерите им да стават и да ги проклинат. Едно поколение подрастващи момичета (13-19 години) ще проклинат поколение майки, увлечени по чувствени удоволствия, пиене, пушене, гуляи, измами и разводи.

Има и изключителни случаи, когато разводът не може да се избегне. Но дори и в тези случаи Бог има начин да „балансира сметката” и да свърже разбитото семейство. Децата могат да живеят без огорчения и без бунт и да обичат и двамата си родители, когато несъвместимостта се преодолява в молитва и действие на Божията сила.

По-малко младежи ще бягат от къщи.

През следващите 10 години по-малко младежи ще бягат от къщи и болшинството деца ще остават по домовете си за нещастие на своите родители. Повечето родители не желаят вълнения, свързани с официалните съобщения за това, че децата им са изчезнали безследно и за това, предпочитат те да са в къщи при тях, позволявайки им да правят каквото си искат, отколкото да се справят с трудностите, възникващи при безследното изчезване на децата им. В бъдеще родителите ще обясняват на подрастващите си деца, че няма нужда да бягат от къщи. Мнозина просто ще кажат на децата си: „Вземете, каквото искате. Правете, каквото искате, но само не напускайте дома.”

Това, което преди привличаше децата на улицата, сега ще се пренесе и в много семейства. Те ще живеят в домовете си, но ще са бегълци дълбоко в сърцето си. Децата не само няма да обръщат внимание на родителите си, живеейки под един покрив с тях, но дори и няма да общуват помежду си. Но така или иначе от тях няма да се очаква общение, а още по-малко разбиране или приятелство. Това ще бъде съвместно съществуване на врагове на фронта във време на примирие.

 

Ад за лицемерите.

Родители, които пушат, пият и се мамят един друг, като с това четат морал на децата си, напълно ще изгубят своето влияние над децата си, заради собственото си лицемерие. Младежите повече няма да искат да слушат родителите си, които проповядват едно, а вършат друго. Младежите ще изискват от своите родители образцов живот. Пиещите и пушещите родители повече няма да могат да кажат на децата си: „Спри да пушиш!”

Проповедниците, които пушат и в същото време проповядват против употребата на наркотици сред младежта, ще станат за подигравка, поради лицемерието си. Свещеници и родители, които си намират извинение за склонностите и привичките си, като ги наричат по-малко греховни, отколкото греховете и привичките на младежите, ще бъдат принудени да дават отчет. Проповедите на лицемерите ще изгубят своето влияние.

Свръхестествена жажда за любов.

Във време, когато числото на разводите расте, много семейства са разбити и животи са погубени, аз виждам, как навсякъде сред младежите ще се надигне тъга по семейното домашно огнище и семейната любов. В близките години тази тъга ще стане по-дълбока. Във време, когато ненавистта изобилства и омразата расте, ще има чувствителна молба за родителска любов и ръководство.

Контрареволюция на любовта.

Библията предсказва, че когато врага дойде като наводнение, Божия Дух ще издигне знаме против него. Аз виждам как посред тази „революция”в семейството идва „контрареволюция”. Аз чувам сърце-раздирателните вопли и сълзи на хиляди и хиляди младежи, които жадуват да живеят в дом, където има мир, уважение и любов. И Бог се кани да се намеси. Това ще е свръхестествено събуждане в това бунтовно време. Святия Дух ще излекува и обнови мнозина. Той ще обърне сърцата на много деца към родителите им и ще ги събере заедно. Разбира се, това ще стане само при онези, които са внимателни към призива на Святия Дух.

Аз видях как Святия Дух изцелява сърцата и умовете на децата, разбити от семейни катастрофи. Виждам надежда и чудно изцеление сред хаос и отчаяние.

 

 

 

Места от Словото за изучаване

  1. „Да не мислите, че дойдох да поставя мир на земята; не дойдох да поставя мир, а нож. Защото дойдох да настроя човек против баща му, дъщеря против майка й, и снаха против свекърва й и неприятели на човека ще бъдат домашните му. Който люби баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене; и който люби син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене.” Матей 10:34-37
  2. „Има поколение, което кълне баща си и не благославя майка си. Има поколение, което е чисто пред своите си очи, обаче не е измито от нечистотата си. Има поколение - колко високо са очите им и колко са надигнати клепачите им! Има поколение, чиито зъби са мечове, и челюстните му зъби ножове, за да изпояжда от земята сиромасите и немотните сред човеците. Пиявицата има две дъщери, които викат: Дай, дай! Три неща има, които са ненаситни – дори четири, които не казват: Стига! Адът и неплодната утроба, земята, която не се насища с вода и огънят, който не казва: Стига; окото, което се присмива на баща си и презира покорност към майка си, гарвани от долината ще го изкълват и орлови пилци ще го изядат.” Притчи 30:11-17
  3. „Защото баща ми и майка ми са ме оставили; Господ, обаче, ще ме прибере.” Псалм 27:10
  4. „Мъдър син радва баща си, а безумен човек презира майка си.” Притчи 15:20
  5. „Тоягата и изобличението дават мъдрост, а пренебрегнатото дете засрамва майка си.” Притчи 29:15
  6. „Защото Бог каза: „Почитай баща си и майка си”; и „Който злослови баща или майка, непременно да се умъртви”. Но вие казвате: Който рече на баща си или майка си: Това мое имане, с което би могъл да си помогнеш, е подарено Богу, - той да не почита баща си [или майка си]. Така, заради вашето предание, осуетихте Божията дума. Матей 15:4-6
  7. „И вие, бащи, не дразнете децата си, но възпитавайте ги в учение и наставление Господно.” Ефесяни 6:4
  8. „Бащи, не дразнете децата си, за да не се обезсърчават.” Колосяни 3:21
  9. „Благодаря Богу, Комуто още от прародителите си служа с чиста съвест, като непрестанно те споменавам в молитвите си.” 2 Тимотей 4:3
  10. „Не изобличавай присмивателя, да не би да те намрази. Изобличавай мъдрия и той ще те обикне.” Притчи 9:8
  11. „Но кой може да издържи деня на пришествието Му? И кой ще устои, когато Той се яви? Защото е като огъня на пречиствач и като сапуна на тепавичари.”  Михей 3:2
  12. „И тогава мнозина ще се съблазнят и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят.” Матей 24 :10

13.     Защото той се лъже в своите очи. Че беззаконието му няма да се открие и да се намрази.” Псалм 36:2

14.     „Защото и ние някога бяхме несмислени, непокорни, измамвани и поробени на разни страсти и удоволствия, и като живеехме в злоба и завист, бяхме омразни, и се мразехме един друг.” Тит 3:3

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1706440
Постинги: 3914
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930