Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2013 15:00 - Ние искаме само твоята душа - част последна
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 575 Коментари: 0 Гласове:
0



По пътя на победата

За съжаление църквата на Исус често създава впечатление, че е свикнала с този вид „окултна вълна" на „последните дни", станала е толкоз притъпена и заспала, че едва ли някой се тревожи от тези факти. Нито пък някой — което е абсолютно необходимо — удря алармената камбана, за да раздруса и събуди църквата на Исус.

Вярващите християни не трябва да стоят равнодушно, с ръце в джобовете пред тази ужасяваща реалност: там, където действат окултни сили, би трябвало те да са предизвикателство за всеки, който съзнателно застава на страната на Бога. Тук не става дума за нещо незначително, а за действие на богопротивни сили, зад които като подстрекател и организатор стои сам Сатана! Неговата цел е да доведе всеки човек в своето владение, в „мрака" — в грях, далече от Бога, а след това да бъдат заедно с него във вечното наказание. На спасените от Исус Христос той залага капани — безмилостно и с нескрита злоба. Затова апостол Павел напомня в църквата в Ефес (който впрочем се е считал за център на окултизма по това време) хората да се облекат в Божието всеорьжие" (Ефесяни 6:10-17), за да са способни да устоят на лукавството на Сатана.

„Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу всесветските управители па тая тъмнина, срещу духовните сили на нечестието в небесни места." (Ефесяни 6:12).

Петър също настойчиво призовава към бдителност и непоколебимост срещу дявола и неговите атаки (I Петрово 5:8-9): „Бъдете трезви, будни! Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне. Съпротивете се нему, стоейки твърди във вярата." Става дума за борба, която всеки християнин със смелост и дълбоко убеждение може и е длъжен да доведе до край. Той знае, че може да постигне победа над всеки лукав опит на Сатана чрез силата и мощта на Исус: „Но благодарение Богу, който ни дава победа чрез нашия Господ Исус Христос" (I Кор.интяни15:57).

Действието на Исус и това на Сатана са абсолютно несъвместими — те са като огъня и водата.

Бившият медиум Виктор Ернест по време на спиритичен сеанс попитал един дух дали вярва, че Исус Христос е пролял кръвта си за опрощение на греховете. Тогава духът съборил медиума от стола на земята.

Белият магьосник Круз разказва: „Духовете нахлуваха в мен от всички страни. Нашепваха ми, че щели да ме лишат от закрилата си и да ми отнемат властта, която имах над тях. Казаха също, че щели да ме убият в мига, в който открито застана на страната на Христос. Заплашваха ме, че ще погубят всичките ми роднини." Бившият спиритист Р Гесън след последния си сеанс обмислял да спре заниманията си със спиритизма и да се предаде на Исус Христос. Тогава неговият контролиращ дух се опитал да го удуши.

Много пъти било констатирано, че когато праведни християни се молят наблизо, пречат на сеансите или духовете отказват да се появят. Също така безспорен е фактът, че предсказанията на астролози и врачки важат само до момента, в който този, за когото се отнасят, се отрече от този демоничен контрол и стане християнин! Когато вярващи християни попаднат на магьосник лечител, винаги има смущения. Сериозната молитва на вярващия блокира извора на сила и знание на тези лечители, а сеансите завършват със забележки от рода на: „Не мога да ви помогна, вие имате различен дух от моя"" Исус Христос притежава най-високия авторитет и власт. Той е „глава на всяко началство и власт" (Колосяни 2:10). Когато царството на тъмнината е в конфронтация с пълномощно на Исус Христос, злите духове са длъжни да отстъпят пред по-силния. Господ Исус Христос обяснява:

 

„Когато силният въоръжен човек (Сатана) пази двора си, имотът му е в безопасност. Но когато един по-силен от него нападне: та му надвие, взема му всеорьжието, на което се е надявал, и разподеля, каквото грабне от него." (Лука 11:21-22)

 

„Исус идва; мощният Спасител влиза с взлом в къщата на силния, разбива укрепената крепост на врага, извежда победоносно затворниците. Сатано, ти злият, усещаш ли по-силния? Исус — мощният Спасител, идва!" (Лудвиг Алендорф)

 

Победителят в тази битка казва: „Който не е с мене, той е против мене; и който не събира заедно с мене, той разпилява" (Лука 11:23).

Значи в Божиите очи няма неутрална позиция относно делото на Исус Христос! Част от Неговото дело е „да съсипе делата на Сатана", а окултизмът е едно от тях. Можем ли да останем равнодушни? За съжаление това става дори с тези, които са с Исус. " Случва се в конкретни ситуации някои да не -стоят на страната на Своя Господ, така че — най-често несъзнателно — се обръщат срещу Него. В такъв случай буквално може да се приложи стиха в Галатяни 6:7: „Недейте се лъга! Бог не е за подиграване; понеже каквото посее човек, това ще и да пожъне." Тогава трябва да отбягваме и най-слабия, дори на шега или експериментално, контакт с окултните сили. Даже четенето на окултна литература може да ни въвлече в омагьосания кръг Трябва да отбележим, че „царските Божии работници", които пазят в библиотеките си и четат опасни магьоснически книги (като 6 и 7 Книга на Мойсей), обикновено имат духовно мъртва църква. По отношение на това лекомислено флиртуване със злото Библията казва: „Страхът от Господа" (Притчи 14:27) и ,,чрез страх от Господа човеците се отклоняват от злото" (Притчи 16:6). „Да се отклонява от злото, е друм за праведните; който пази пътя си, опазва душата си"(Притчи 16:17).

Страх от Господа е благоговейно доверие в Него, което блокира злото. А когато слушаме плочи с окултно, богохулно и мръсно съдържание, ние открито оскърбяваме Бога. Каква жътва да очакваме тогава?

Всеки вярващ християнин е длъжен да съобрази живота си с Божието Слово — „Нека отхвърлим делата па тъмнината и да се облечем с оръжието на светлината" (Римляни 13:12). Какво трябва да направиш, ако си в плен на рокмузиката „в служба на Сатана". В своята книга „Рокмузиката и християнският начин на живот" Валтер Коли посочва пътя на освобождението:

„По време на апостолите са били изгаряни скъпи магьоснически книги (Деяния 19:19). Точно така и днес пленникът на рокмузиката трябва да унищожи плочите си с окултно, богохулно и мръсно съдържание, ако иска Словото Божие да расте мощно в него и да взема надмощие (Деяния 19:20). Невъзможно е човек да се занимава съзнателно и постоянно с богоненавистни дела и да иска едновременно с това да има живо общение с Бога."6

Какъв беше мотивът на повярвалите ефесяни, за да унищожат магьосническите си книги? Страх от Сатана или заплаха от нечестивите духове? Не! Те бяха така поразени от мощта и величието на Исус Христос и Неговия авторитет над силите на мрака, че действаха от благоговение, любов и преданост към своя Господ и Спасител.

Следствие 1: „И страх обзе всички тях и името на Господа Исуса се възвеличаваше "

(Деяния 19:17)

Следствие 2: ,. И мнозина от повярвалите дохождаха, та се изповядваха и изказваха делата си" (ст. 18)

Следствие 3: След покаянието и изповядването на греховете последваха делата: те унищожиха упорито много своя окултна литература (не я продаваха или подаряваха!) (ст. 19)

Не се притесняваха от финансовата загуба: стойността на изгорелите магьоснически книги възлизаше на 50 000 сребърни драхми. Имайки предвид, че според Мат. 20:2 дневната заплата на един работник е възлизала на 1 пеняз (1 драхма), ясно е, че с тези нари е можело да се запламти на 160 работници за цяла година! Какво става тогава с нашата жертвоготовност?

Трябва да разберем, че „Бог е светлина и в Него няма никаква тъмнина” (I Йоан 1:5)! Той е съвършено свят и не търпи никакъв грях в общението си. I Йоан 1:6: „Ако речем, че имаме общение с Него, а ходим в тъмнина, лъжем и не действаме според истината". Обаче всички, които са едно с Исус, имат радостната увереност: „Ако изповядаме греховете си, той е верен и праведен да ни прости греховете и да ни очисти от всяка неправда" (ст. 9).

Бог сериозно постави пред народа на Израел решаващия избор:

 

„Днес викам небето и земята за свидетели против вас. че положих пред вас живота и смъртта благословението и проклятието, затова изберете живота за да живеете ти и потомството ти избери да любиш Господа твоя Бог да слушаш гласа Му и да бъдеш привързан Нему (защото това е животът ти и дължината на дните ти ... (Второзаконие 30:19-20)

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1706980
Постинги: 3916
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930