Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2013 18:45 - ЗАБЛУДИТЕ НА ЛУЦИФЕР - ЧАСТ 2-РА
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 684 Коментари: 0 Гласове:
1



Къде си?

 

Един ден Господ попита Адам и Ева в Едемската градина: “Къде си?” Бог искаше да общува с тях, но те не бяха там. “Къде си?” За първи път Бог им зададе този въпрос и той сигурно е бил един от най-сърцесъкрушителните викове, правени някога от Бога.

Днес отново и отново този сърцесъкрушителен повик се отправя към толкова много потомци на Адам и толкова много Еви: “Къде си? Не ви откривам в Моята святост и праведност. Къде си? Дадох ти знанието си. Аз разкрих Сатана; Аз ти казах за неговите дела и изпратих Сина Си. Той дойде, като беше подложен на всяка слабост, която ти преживяваш и всяко изкушение. Той дойде в плът подобна на твоята, но Аз Го снабдих с небесна помощ, както и теб. Той взе Словото Ми и застана срещу силата на Сатана, точно както и ти можеше да направиш. Ти си без извинение - казва Господ. - Без извинение за вземането на забранения плод. Къде си?”

Господ ме изпълва и подтиква да ви предупредя, в това последно време, за вашата жизненоважна отговорност. Една малка частица срещу Божията воля в живота ви възпрепятства Святия Дух и замъглява видението ви. Тя пречи на Святия Дух да ви използва по начина по който Той иска. Господ ни претегля, не по един час на ден, но през цялото време. Ние сме хора от последното време на везните на Господа, претеглени от Словото Му.

Исус казва в Откровение 3:15,16: “Зная делата ти, че не си студен, нито топъл. Дано да беше ти студен или топъл. Така, понеже си хладък - нито топъл, нито студен, ще те повърна из устата Си.” С други думи, Исус ни уведомява, че хладкият християнин ще бъде избълван в периода на Голямата скръб. В Библията никъде не се споменава, че грешниците са в устата на Бога. В този стих Исус говори на Божиите деца - топли, студени и хладки.

Дяволът знае дали сте предали сърцето си на Бога и усилено търси някаква пукнатина или вратичка, през която да нахлуе в живота ви. Той не само досажда на онези от вас, които са се предали на Бога, но изпраща подкрепления, за да ви унищожи и на свой ред ви кара да унищожите някой друг.

Колко е ужасно не само да съсипеш собствения си живот, но да събориш другия чрез онази малка частица непокорство! “Не възнамерявах да стане така” - протестирате вие. Но, това е начинът по който се започва, и така дяволът води хората, като ги заблуждава. Заблудата на Сатана... приятна за очите. Ако нещо не е правилно в собствените ви очи, то е забранено, забранен плод. Когато предавате една малка частица от духа си на този забранен плод, вие имате неприятности със себе си, с Бога и със Святия Дух. Докъде сте стигнали с Бога?

Господ идва за църква без петно или бръчка. Време е да се остави всичко друго на света и да се уверите, че духа ви е чист. Ще бъде отбелязана всяка нечистота, но според вас ще бъде незначителна, и ако не сте внимателни, може да я отхвърлите, казвайки: “Не правя нищо лошо.” Дяволът е лукав.

Млади хора, бъдете предпазливи; все още не сте семейни. Живеете в момент, когато толкова много не семейни и семейни не внимават. Твърде много хора си играят по малко - като са прекалено “приятелски настроени” и оставят вратата леко открехната, една малка пукнатина. Единственият начин по който можете да надделеете в това последно време, единственият начин да устоите, е, като запечатите вратите и прозорците на душата си с кръвта на Исус. Предайте се изцяло на Господа; бъдете осветени, святи в ум, душа и дух.

Онези малки “безвредни” грехове трябва да бъдат оставени. “Нека отхвърлим всяко бреме и грях, които лесно ни оплитат, и с търпение нека участваме в предстоящата битка” (Евреи 12:1). Дяволът използва перца, за да ни води към забранения плод. Вероятно вие чувствате малка доза осъждение, но след това преминава. “Не беше толкова лошо” - си мислите вие; но съвестта ви закоравява към изобличението на Духа. Елате при Господа всеки ден в живота си, като знаете в духа си, че сте изживели деня свято; уверени сте, че не сте направили нещо, което не е угодно на Бога. Ако Исус беше дошъл по което и да е време през този ден, Той би ви се усмихнал и приел в обятията Си. Тогава няма да е нужно Бог да пита: “Къде си?” Защото знае.

 

Исус: Във всичко изкушен,

но победител

 

Защо християните от Ранната църква са имали такава голяма радост и мир, дори когато са били изправени пред смъртоносни гонения? Тъй като те са се били предали напълно на Господа; били са чисти и неопетнени пред Бога. Те са следвали победоносния пример, който им даде Исус. Без да знаят дали на следващия ден няма да бъдат убити - светът не им е предлагал никаква сигурност - но са били в безопасност, като са били напълно готови да посрещнат техния Бог. Днес това е единствената ни надежда: съвършена готовност без петно или бръчка.

Угнетени, объркани, необичани, отхвърлени, несигурни... това ли характеризира участниците в сватбата? Депресията характерна ли е за измитите с кръвта и изпълнени с Духа Божий деца? Това ли иска Бог? Той не ви ли дава много повече от това? Исус ви показа как да победите. “Исус, Божия Син... Който е бил във всичко изкушен като нас, но пак без грях” (Евреи 4:14,15). Да, Исус беше изкушаван; но Той беше победител и поради това всички ние можем да бъдем победители. Никога не трябва да се покланяме на Сатана. Имало е момент, когато Сатана е бил в сърцата на мнозина от вас и ви е накарал да му се покланяте. Но - никога повече. Той е бил отстранен чрез силата и Духа на Бога, чрез силата в кръвта на Агнето.

Сега Сатана е победен и е там, където трябва да го оставите - отвън. Не давайте на дявола никакво място и част от времето си. Не му позволявайте да открадне дори и частица от скъпоценното ви помазание. Отвърнете очите си от забраненото и ги повдигнете към Исус. Направете всеки един ден да бъде свят.

Когато приключва деня ви, това, което сте направили, ще бъде за или против вас; ще бъде записано. “Но, както е свят Този, Който ви е призовал, така бивайте святи и вие в цялото си държание; защото е писано: Бъдете святи, понеже Аз съм свят” (1 Петрово 1:15,16).

Плътта е слаба. Плътта ще се протяга към забранения плод, но Господ ви предлага Себе Си, и чрез вашата слабост Той може да ви направи силни. Бог определи начина по който можете да победите плътта и даде единородния Си Син. Помислете колко трябва да е наскърбен Бог, когато ви наблюдава как обикаляте около дървото на забранения плод, пренебрегвайки жертвата на Неговия Син Исус на кръста.

Забраненият плод: Той пленява и възбужда, както е възбудил малкото момче, което е търсело алигатора. Ако му позволите, грехът ще ви омае. Дяволът подмамва всеки един от нас; но чрез Святия Дух трябва да се оттеглим от забранения плод, далеч от заблудата.

В това е Господ; Той се занимава с душата. Обърнете внимание; изследвайте живота си и отново го изследвайте. Какво се намира в духа ви? Съществува ли там някаква заблуда, дори и минимална, която ще ви опетни в очите на Великия Аз Съм? Не сте в състояние да се справите с изкушението? Господ се опитва по всякакъв начин да ви направи силни и да ви подготви да извършите волята Му. Той ви обича толкова много, че протяга към вас любящи ръце. Призивът на Святия Дух днес е: “Елате при Исус! Елате при Исус!”

Господ ви е дал чудесните си обещания. Когато изпълните условията, така че Той да може да изпълни обещанията си, знаете, че ще дойдат благословенията, които са за вас.

Чувствате ли се пленени от врага? Можете да бъдете освободени - все още не сте в ада, и не сте пропуснали грабването. Следвайте пътищата на праведност. Святият Дух казва: “Това е пътят; следвай Господа. Той е победител, и ти можеш да бъдеш победител.” Дяволът иска да се отклоните, да вървите около дървото на забранения плод - само да гледате, само едно смигване, една усмивка... без да обръщате достатъчно внимание, няма нищо лошо да се отклоните малко... малко “почивка”. Няма да правите нищо - само ще погледнете. Вниманието, което обръщате на забранения плод, без значение колко е незначително, ви поставя на територията на дявола.

Бог е работил в мен, за да разкрия Сатана, царството и делата му в това последно време на езичниците. Бог ми е дал да прозра плановете на Сатана, начина по който той действа, и как подлъгва и работи толкова внимателно, че да заблуди някой. Той никога не пресмята часовете и работата; това няма значение за Сатана. Единственото нещо, което го интересува е да унищожи душата на всеки мъж, жена, момче и момиче по лицето на земята. Той е търпелив измамник с лукав нрав.

В дните на Ной хората, които не са се докоснали до забранения плод, са били много малко. По времето на Содом и Гомор забраненият плод е взел надмощие почти изцяло. През вековете съблазънта от забранения плод в този свят е запленявала хората.

Чувам молитвата на Господа в Гетсиманската градина: “Не се моля да ги вземеш от света, но да ги пазиш от лукавия. Те не са от света както и Аз не съм от света” (Йоан 17:15,16). Ако искате Бог да ви закриля, разберете, че единственият начин по който може да бъде направено това, е, като се предадете на Словото. Предаването на Словото е тайната на победоносния живот в Христос Исус. Когато Адам и Ева спазваха това, което Бог им каза да не ядат или докосват, дяволът не можеше да ги подмами; но отвърнаха очите си от Божия път и мирът им с Бога беше ограбен.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1716588
Постинги: 3927
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930