Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2013 21:36 - Заблудите на Луцифер - 4-та част
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 483 Коментари: 0 Гласове:
0



 

НЕИЗПЪЛНЕНА МИСИЯ

 

ЗАБРАНЕНИЯТ плод е изискал ужасна цена (записана в шестнадесета глава на Съдии) от един мъж, наречен Самсон, избран от Бога да унищожи Божиите врагове. Той е бил изключително помазан и посветен на Бога. Белегът на посвещението му е била неподстригваната коса. Знаейки, че докато кичурите му не се подстригват ще притежава свръхестествена сила. Самсон никога не е възнамерявал да разкрие тайната на своята сила или да предаде Бог и себе си... поне така си е мислел. Той е бил измамен от дявола и една жена, наречена Далила. Тя е искала да разбере тайната, а Самсон си е играл с огъня, със забранения плод.

Когато продължавате да си играете със забранения плод, рано или късно ще бъдете лишени от всичко.

Самсон я излъга; той й каза, че ако го върже със седем пресни тетиви, още неизсъхнали, ще стане безсилен и ще бъде като всеки друг човек. Далила го направи и след това се обади на филистимските началници, за да го хванат. Но не се получи. Той не беше напълно измамен, но когато продължи да си играе със забранения плод, съпротивата му отслабна. Първоначално беше “забавно”, но той трябваше да научи, че няма нищо забавно да стои под дървото на забранения плод. Дяволът продължи да увещава Самсон: “Ти няма да и разкриеш сърцето си; досега не си го правил пред друга жена. Когато филистимците се опитаха да те хванат, ти се надигна и отнесе портите на града на върха на хълма.” Гласът на Господа отслабваше, Онзи глас, който казваше: “Самсон, в деня когато подстрижат косата ти, посвещението и силата ти ще изчезнат.”

Далила заплака: “Ако ме обичаш...” Това, което чувстваше Самсон не беше любов, а похот. Днес мнозина бъркат страстта с любовта. Похотта унищожава, а любовта назидава. Истинската любов включва почит, уважение, защита. “Ако ме обичаш, няма да ме лъжеш”, но Самсон отново и отново лъжеше Далила.

Той й каза, че ако го вържат с въжета, които не са употребявани, тогава ще бъде като всеки друг човек. Тя го направи. Но Самсон разкъса въжетата сякаш къса нишки, когато чува вика й: “Филистимците върху теб, Самсоне!” Следващата му лъжа е по-близо до разкриването  на всичко: “Втъчи седемте плитки на главата ми в тъкането” - казва й той. Но и така не се получава. Тя ежедневно го притиска, увещавайки го да и каже тайната, докато “душата му се отегчи до смърт... и той и откри цялото си сърце.” Тя го отегчи толкова много, че му беше все едно.

Когато правите тази стъпка на безразличие - казва Господ, тя ви води към ада. “Все ми е едно... Все ми е едно какво казва Бог... Не ме е грижа какво казва проповедникът... Просто ми е все едно!”

На вас може да ви е безразлично, но не и на Бог. Той се интересува от Своите закони и наредби. Той се интересува за Словото Си и казва, че никой не може да живее в грях и да отиде в Рая. “Който върши грях, от дявола е” (1 Йоан 3:8).

Не ви е все едно, защото нещата около вас са се променили, вие сте се променили. Не възприемате реалността за Бога по начина, по който сте го възприемали в началото, когато сте били спасени. Като Самсон сте били заблудени; престанали сте да се молите или да обичате Божието слово, както преди. Времето за молитва ви се струва скучна работа. Вие сте мъртви и безжизнени в Господа. Ефесяни 2:1 казва, че тези, които имат грях и вършат престъпления са мъртви. Повече не се “чувствате добре” в дома Господен, тъй като там е Божият Дух, Който се сблъсква с вашия дух на нарастващо безразличие. Имало е време, когато сърцата ви са били в дома Господен - вие с удоволствие сте се покланяли с Божия свят народ. Сега в службите умът ви е тук и там и мислите за друго, но не и за Бог и мисията ви за Бога остава неизпълнена.

“Вече ми е все едно за семейството ми... Не ме е грижа дали ги боли... Просто ми е все едно!” Да, Сатана си е свършил добре работата. Сатана е посял “хубавите” семена на заблудата и сега е време за жътва.

“Все ми е едно - партньорът ми не е такъв, какъвто е бил преди. Не го обичам повече, така че имам право да потърся нови удоволствия.” Партньорът ви не се е променил - промяната е у вас. Онзи, когото сте избрали пред всички останали, с когото сте отгледали деца, онзи с когото сте една плът, сега ви е безразлично дали обичате. Точно, както Божието дете духовно става едно с Исус Христос, вие ставате една плът с брачния си партньор, съединявате се чрез Всемогъщия Бог. Колко нежно сте се обичали преди! Уважавали сте любимия си, защитавали сте го и сте се грижили за него. “Ще бъда посветен на този съпруг или съпруга - през всичките дни на съвместния ни живот!” Взели сте този човек в болест, здраве, за добро или зло - а сега просто ви е все едно. Не се радвате на компанията му; нямате желание да се любите. Защо? Какво се е случило? Пазарували сте в магазините на забранения плод и сте видели нещо приятно за очите. Дяволът ви е изплел унищожителна мрежа, казвайки: “По-добре да се махна от този дом и от тази църква и да отида някъде, където мога да намеря удовлетворение.”

Да, Самсон, тръгвай! Иди при забранения плод и открий сърцето си! Върви! Изгуби посвещението и цялата си сила от Бога - върви! Ако дяволът може да те отдели от добрия съпруг или съпруга, той ще го направи.

Някои от вас викат от голяма болка, защото партньорът им е в грях и повече не могат да останат с него. Причината? Брачният ви партньор живее със забранен плод, а вие сте чисти и святи. Бог не изисква от вас да живеете с онзи, който е извършил прелюбодейство и е последвал похотта си, за да стане като животно, драскайки наоколо и вземайки каквото си поиска. Като не показва никакво уважение към Бога или човек, той е избрал пътя на Сатана, пътя който води право към ада. Духовно заслепен, загубеният другар не съзнава за чудесните дела на Святия Дух в този момент.

Самсон стигна до това положение, че единственото което искаше, беше мир. Да си играеш с греха е страхотен начин да загубиш душевния мир. Отначало съвестта ни безпокои при търсене на забранения плод; не искате да се предавате изцяло на Бога, нито на дявола. Напрежението е твърде голямо; искате мир, но никъде не можете да го намерите. Вие сте нещастни. Дяволът казва: “Това е изхода, това е пътя към удовлетворението. Предаване. Отстъпи, Самсон! Няма да пострадаш много, просто кажи всичко на Далила!” Кой би си помислил, че могъщият Самсон може някога да загуби силата си? Той със сигурност не си го е помислял. Дяволът е прикрил трагичния изход от своята заблуда.

Колко хора са планирали преднамерено унищожение? Единствено самоубийците. Да, дяволът разпростира целия си план от самото начало. Но той прикрива една част като я оставя скрита. Той показва само това, което е приятно за очите и успокоява плътта, това което ще ви отклони от изпълнение на Божията мисия. Исус ни каза да се отречем от себе си и да вървим по Духа. Виждате ли разликата?

Самсон... Бог толкова се е гордеел с него; Подготвял го е за специална мисия да помогне на Неговия народ. Колко разочарован е бил Бог?

След като Самсон откри на Далила цялото си сърце, той беше толкова заблуден, че сложи глава на скута й и заспа... сън, който завършва в унищожение - това е заблудата на Сатана. “Филистимците върху теб, Самсоне!” - извика Далила за четвърти път. Самсон скочи. Той се разтърсваше от Божията сила. Но този път, когато се разтърси, силата я нямаше... тя беше изчезнала! Един силен, здрав мъж, който не се страхуваше от нищо, с няколко замаха на бръснача се беше превърнал в слаб роб. Онези очи, които толкова силно са се взирали в забранения плод бяха ослепени. Вързан с медни окови той беше принуден да мели в тъмницата. Самсон плати за слабостта си. Съзнанието му се е измъчвало и копняло за дните, когато е бил силен, когато можел да убие лъв с голи ръце, когато е убил армията на Божиите врагове с челюстта на едно магаре. Къде е приятният плод сега? Няма го. “Защо бях толкова глупав? Защо се продадох за забранения плод на плътта? Веселият и чудесен живот беше станал мрачен и опропастен.

Самсон не можа да избегне провала си. Когато се проваляте не можете да избягате от Бога. Бягате на север и Той е там. Бягате на изток, юг, запад и Той е там. Псалмистът казва: “Къде да отида от твоя Дух? Или от присъствието Ти къде да побягна? Ако възляза на небето, Ти си там; ако си постеля в преизподнята, и там си Ти” (Псалм 139:7,8). Дори и в онзи момент, Бог беше със Самсон в собствения му ад на земята, и Самсон имаше една последна проява на сила. Празнуващите филистимци изведоха Самсон, за да се забавляват с него. Той помоли момченцето, което го водеше за ръка, да го заведе до стълбовете, на които се крепи къщата, за да може да се подпре на тях. Всички останали, освен Самсон и Бог, не бяха забелязали значението на косата му: Тя отново беше започнала да расте. “Тогава Самсон извика към Господа, казвайки: Господи Йехова, помни ме, моля; и подкрепи ме, моля, само тоя път, Боже, за да отмъстя поне веднъж на филистимците за двете си очи. И Самсон прегърна двата средни стълба, на които се крепеше къщата... и... каза: Нека умра с филистимците. И наведе се с всичката си сила; и къщата падна върху началниците и върху всичките люде, които бяха в нея. Така умрелите, които той уби при смъртта си, бяха повече от ония, които бе убил през живота си” (Съдии 16:28-30). Великият Самсон... беше лишен от всичко, поради забранения плод на плътта. Прелюбодейство, лъжа - той беше извършил всичко това.

Самсон... Самсон! Той получи Божията сила още един последен път. Три хиляди мъже и жени умряха с него, но той не  изпълни мисията си.

Ще изпълните ли Вие вашата мисия? Бог има план за живота на всеки един. Той ви предлага Своята сила и любов. Някои от вас са извървели дълъг път с Него. Други са били силно изкушени, когато дяволът се е опитал да ги ограби. Не ви остава много. Още няколко километра и пътуването ще завърши; още няколко километра към сигурност през цялата вечност. Защо позволявате на недоволството да ви ограби в даден момент?

Недоволството... това е един период на недоволство, изпълнен с неспокойни хора. Онези хора, които търсят покой не могат да го намерят, тъй като не желаят да почиват в любящите ръце на Исус. Единствената почивка за уморените души в тази безплодна земя е Исус, Исус, Исус! “Какво става? Защо съм толкова неудовлетворен?” - се питате вие. Търсите забранен плод... измамен, и все пак толкова приятен за очите. Давид обърна гръб на всичките си жени, за да се протегне към забранения плод, за да вземе жената на друг мъж. Самсон отиде след една блудница и й откри сърцето си. И двамата платиха скъпо за провала си при изпълняването на Божията мисия.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1705264
Постинги: 3912
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930