Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2013 06:58 - БОЖИИТЕ ГЕНЕРАЛИ - историята на Дауи
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 602 Коментари: 0 Гласове:
0



      НАЙ-СЕТНЕ ДОМСрещу Дауи започнало да се надига яростно гонение от страна на ревниви служители. Но той вече бил натрупал много опит в изкуството да се справя с опозицията. На фона на гонението изпъкнали неговото превъзходство и здравина. Той никога не обръщал внимание на противниците си, освен ако те не застрашавали непосредствено изпълнението на неговата мисия.

      Дауи обиколил Америка и накрая избрал да се установи в Иванстун, Илинойс, край Чикаго. Чикагските вестници злобно се нахвърлили срещу него, наричайки го фалшив пророк и шарлатанин. Те дръзко обявили, че той не е желан в Чикаго. Но никоя от техните атаки не поклатила Дауи. Той останал на мястото, което избрал, и служел там, където чувствал, че е воден да отиде. Веднъж, докато говорел на едно изцелително събрание в Чикаго, той бил призован да се моли за една жена, умираща от фиброзен тумор. По онова време Чикаго бил вторият по големина град в Америка. Силни зли духовни влияния управлявали града и Дауи бил заинтересован да установи управлението на служението си именно там.

      Така че, той решил чрез молбата на тази жена за изцеление да изпита дали да започне работа в града или не. Според лекарите туморът на жената бил с размерите на кокосов орех и бил засегнал различни части от тялото й. Когато Дауи се молил за нея, тя била изцелена в същия миг. Всъщност изцелението било толкова забележително, че няколко чикагски вестника публикували историята. След случилото се той вече бил сигурен и установил международния център на служението си в града. Неговото намерение не се харесало на враговете му, но какво от това? Световният панаир щял да започне след броени месеци, така че Дауи построил малка дървена „барака" пред входа му. Той я нарекъл Сионска шатра и от нейния връх се развявало знаме с надпис: Христос е всичко. Службите продължавали денонощно. Въпреки че началото било скромно, тълпите растели непрекъснато и скоро хората трябвало да стоят навън в снега, за да зърнат чудотворните изцеления, които се случвали вътре. Също както се случило и в Австралия, Дауи отворил вратите на Чикаго чрез божественото изцеление. Никой човек преди или след него не е успявал така да завладее цял град. И все пак през тези ранни години Дауи преживял най-голямата битка в своя живот. Той демонстрирал Божието Слово със сила и от това медиците и религиозните църкви пострадали финансово.

      Така че, вестниците в настървението си направили един списък на хора, включително и служители, готови на всичко, за да спрат и парализират служението му. Но никой не успял да опетни делото му. За тяхно изумление постоянните статии и невъздържаните клевети само правели работата му да процъфтява.

     ДРУГ ДОМ ЗАТВОРЪТ! По това време вече стотици хора пристигали в Чикаго, за да посетят службите на Дауи. В резултат на това възникнал проблем с настаняването им, затова Дауи отворил няколко къщи, които нарекъл Домове на изцеление. Там онези, които идвали, за да бъдат изцелени, можели да намерят подслон и да си почиват между отделните събрания в Сионската шатра. Веднъж дошли там, те можели да слушат Словото, докато тяхната вяра порасне дотам, че да получат пълното проявление.

     Но вестниците, най-вече Chicago Dispach, били безмилостни, като нарекли домовете „приюти за душевноболни" и продължили да публикуват всякакви лъжи за тях. Враговете на Дауи мислели, че в лицето на тези домове са намерили слабото му място. Така че в началото на 1895 г. те го арестували по обвинение за „незаконно практикуване на медицина". Това очевидно не било вярно, тъй като Дауи бил последният човек, който би разрешил употребата на лекарства в домовете му. Той наел великолепен адвокат, който обаче го съветвал само за правната страна на въпроса. Така че Дауи решил сам да се защитава в съда, понеже никой не можел да обясни неговото призвание по-точно от самия него. Превъзходната риторика на Дауи не могла да предотврати несправедливата присъда на съда. Въпреки задълбочената му аргументация, съдът му присъдил глоба. Но те съвсем не очаквали, че той щял да се отнесе до пo-висше съдилище, заплащайки за това повече, отколкото бил размерът на глобата. Когато направил това, по-висшият съд обявил за несправедливо решението на първия съд и отменил присъдата.

      Градът се надявал, че Дауи ще се обезкуражи, ако продължават да го арестуват и глобяват. Така че, до края на същата година той бил арестуван стотина пъти. Въпреки жестокото преследване той никога не се обезкуражавал. Гонението изградило голяма издръжливост в неговия характер. Всъщност, преследването и угнетението от страна на неговите врагове правело делото му да процъфтява. Злото винаги ще се опитва да преследва силата на Бог. Дауи обаче бил свръхестествено сигурен и закотвен в своя божествен авторитет. Свръхестественото никога не прекланя глава пред естественото.

     ЛИСТИ НА ИЗЦЕЛЕНИЕОпорочавайки напълно съдебната система, враговете му решили да отнемат пощенските привилегии на неговите издания. През 1894 г. бюлетинът на Дауи «Листи на изцеление» вече се разпространявал ежеседмично по целия свят. Той бил пълен с поучения и свидетелства за изцеления. Съвсем естествено този бюлетин му бил много скъп. Дауи нежно го наричал „Малкият бял гълъб". Верен на своя стил, Дауи не пестял резките думи. Той горещо изобличавал греха и разкривал злото И така най-засегнатите от публикациите му видели в това още една възможност да унищожат неговото служение. Бюлетинът „Листи на изцеление" също така предупреждавал своите читатели за бездейните и контролиращи деноминации. Хората обичали драматичния и прям начин, по който говорел Дауи. Мнозина желаели да кажат същите неща, така че гледали на него като на техен глас. Дори и онези, които го мразели, четели бюлетина, за да видят какво има да каже. В резултат на това тиражът бързо растял. Много от неговата подкрепа и служение били приписвани именно на това издание. Директорът на пощите в Чикаго бил предан католик. И за да отнемат пощенските му привилегии, враговете на Дауи дали на този човек да прочете една от неговите проповеди, която развенчавала безпогрешността на папата.

     Директорът на пощите естествено бил засегнат и премахнал второкласните привилегии на изданието му, принуждавайки Дауи да плаща четиринадесет пъти по-голяма сума! Но Дауи никога не се предавал. Той платил новата цена и помолил читателите си да пишат до столицата Вашингтон относно тази несправедливост. Всички, които го подкрепяли, откликнали на призива и той незабавно получил разрешение да се срещне с Генералния директор на пощите във Вашингтон. Веднага след като Дауи разказал своята история и показал злонамерените лъжи, отпечатани в чикагския вестник, правителството на Съединените щати осъдило вестника и неговия главен редактор. Всъщност през 1896 същият този главен редактор, един от най-яростните противници на Дауи, бил осъден по отделно обвинение, хвърлен в затвора, превърнат в публично зрелище и унищожен завинаги. Докато бил във Вашингтон, Дауи получил и разрешение за среща с президента Уилям Макинли. Той окуражил президента за молитвите му, докато е на поста, и Макинли сърдечно му благодарил. Напускайки Белия дом, Дауи споменал пред неговия екип, че се бои за живота на президента. По късно той помолил своите последователи да се молят за безопасността на президента, тъй като той не бил охраняван добре. Но въпреки пророческите предупреждения на Дауи, на 6 септември 1901 в Бафълоу, Ню Йорк президентът Макинли бил прострелян. Той починал осем дни по-късно третият президент на Съединените щати, убит в покушение.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1693821
Постинги: 3893
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031